top of page
Nieuwsarchief

Activiteiten zomervakantie!

Beste allemaal,

 

Hieronder vinden jullie alle activiteiten voor in de zomervakantie. We willen jullie er ook nog aan herinneren dat de lessen gewoon doorgaan. Ben je er niet, geef het dan zo snel mogelijk door!

 

Ook willen we jullie vragen om het zo snel mogelijk door te geven als je na de vakantie niet meer in je eigen les kan rijden. Aan het eind van de vakantie maken we de nieuwe lesindeling. We kunnen helaas niet garanderen dat er altijd plek is in een andere les.

 

Dan nu de activiteiten! We hopen dat we leuke dingen bedacht hebben!

De activiteiten gaan alleen door als er voldoende aanmeldingen zijn. Het aantal plekken is voor sommige activiteiten beperkt, dus het is handig om je snel op te geven. Voor ons is het ook fijn als we op tijd weten of er genoeg aanmeldingen zijn.

 

• Donderdag 23 juli: springles van 9.30-10.30 en van 10.30-11.30. Kosten: 1 les van de kaart of een corona-bon.

 

• Zaterdag 25 juli: oefenspringen vanaf 18u, parcours lopen vanaf 17.45. Kosten: €7,50 of een corona-bon. 

 

• Maandag 27 juli: spelletjesochtend van 9.00-11.30. Kosten: 2 lessen van de kaart of 2 corona-bonnen. 

 

• Donderdag 30 juli: grondwerkles van 9.30-10.30 en van 10.30-11.30. Kosten: 1 les van de kaart of een corona-bon. 

 

• Maandag 3 augustus: spelletjesochtend voor de rakkertjes van 9.00-11.00. Kosten: €20,-.

 

• Donderdag 6 augustus: springles van 9.30-10.30 en van 10.30-11.30. Kosten: 1 les van de kaart of een corona-bon.

 

• Maandag 10 augustus: oefenspringen vanaf 9u. Parcours lopen vanaf 8.45. Kosten: €7,50 of een corona-bon.

 

• Woensdag 12 augustus: behendigheid van 9.00-11.30. Kosten: twee lessen van de kaart of twee corona-bonnen. 

 

• Donderdag 13 augustus: grondwerkles van 9.30-10.30 en van 10.30-11.30. Kosten: 1 les van de kaart of een corona-bon. 

 

• Maandag 17 augustus: spelletjesochtend van 9.00-11.30. Kosten: 2 lessen van de kaart of twee corona-bonnen.

 

• Donderdag 20 augustus: springles van 9.30-10.30 en van 10.30-11.30. Kosten: 1 les van de kaart of een corona-bon.

 

• Woensdag 26 augustus: grondwerkles van 9.30-10.30 en van 10.30-11.30. Kosten: 1 les van de kaart of 1 corona-bon.

 

• Donderdag 27 augustus: rakkertjes buitenrit van 9.30-11.00. Dit is met op- en afzadelen erbij. Kosten: €15,-.

 

• Zaterdag 29 augustus: oefenspringen vanaf 18u. Parcours lopen vanaf 17.45. Kosten: €7,50 of een corona-bon. 

 

• Er zijn nog plekjes vrij bij een aantal buitenritten op dinsdag van 9.00-11.00 en een paar op zaterdag van 17.30-19.30. 

 

Bij de spelletjesochtenden en de behendigheidsochtend krijgen de kinderen limonade en een ijsje tussendoor. 

 

We hopen dat jullie het leuk vinden om mee te doen!

 

Fijne vakantie!

 

Team Stal Eikelboom 

 

Update privélessen, rakkertjes en kinderfeestjes!

We zijn al een tijdje weer druk bezig met de groepslessen. Omdat we alleen in de buitenbak mogen rijden, blijven er weinig plekjes over voor privélessen op dit moment. Hopelijk blijft alles goed gaan en mogen we vanaf 1 juli ook weer in de binnenbak rijden.

 

De rakkertjes lessen gaan wel weer door! Wel zijn er wat aanpassingen. Wilt u graag de mail ontvangen met de regels, stuur dan even een mailtje naar: lessenstaleikelboom@gmail.com

 

Omdat we waarschijnlijk vanaf 1 juli weer binnen mogen rijden en dus ook weer in de stal mogen zijn met wat meer personen, willen we vanaf 1 juli weer beginnen met de kinderfeestjes. 

 

Foto's oefenspringen 30 mei 2020!

Foto's oefenspringen.

 

Update lessen vanaf 29 april!

Beste allemaal,

 

Vanaf 29 april beginnen de groepslessen weer voor iedereen tot en met 18 jaar. Er zijn wel strenge regels. Hier is een mail over gestuurd. Heb je die niet ontvangen, stuur ons dan even een mailtje. 

 

Helaas kunnen we nog geen privélessen geven, Ook kunnen de rakkertjes lessen en de kinderfeestjes nog niet doorgaan. 

 

Verder hebben we besloten om de ponykampen in de zomervakantie niet door te laten gaan. De lessen gaan dan wel door en hopelijk kunnen we nog meer activiteiten organiseren!

 

Team Stal Eikelboom

 

Geen lessen tot en met 28 april!

Beste allemaal,

 

Vanwege de corona maatregelen gaan alle lessen en andere activiteiten tot en met 28 april niet door. We hebben iedereen een mail gestuurd. Mocht deze niet aangekomen zijn, stuur dan even een mailtje zodat we hem nog een keer kunnen sturen. 

 

We hopen iedereen na 28 april weer te zien!

 

Team Stal Eikelboom

 

Coronavirus.

 

Beste allemaal,

 

We willen jullie graag op de hoogte brengen van wat de corona maatregelen voor de manege betekenen.

 

Alle lessen gaan gewoon door, aangezien dit kleine groepen zijn en de basis- en middelbare scholen ook open blijven.

 

We willen wel de ouders verzoeken om zo min mogelijk mee te komen naar de lessen en de kinderen om minimaal contact te maken met elkaar.

 

Ben je verkouden, heb je keelpijn of koorts? Dan willen we je vragen om je aan de richtlijnen van het RIVM te houden: meld je dan af en blijf thuis. Gemiste lessen kunnen ingehaald worden.

 

Mocht er iets veranderen, dan laten we het zo snel mogelijk weten!

 

Team Stal Eikelboom

Foto's oefenspringen 29 februari 2020!

Foto's oefenspringen!

 

Activiteiten voorjaarsvakantie en oefenspringen!

Beste allemaal,

 

Volgende week is het alweer voorjaarsvakantie! De lessen gaan in de vakantie gewoon door. Ben je er niet, vergeet je dan niet op tijd af te melden. 

 

We waren eigenlijk van plan om buitenritten te organiseren in de ochtenden, maar het weer is zo slecht dat het helaas niet kan. 

 

Nu hebben we wat andere dingen bedacht om te doen. Op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend willen we graag springlessen geven. Wil je meedoen, geef het dan zo snel mogelijk door! Verder is er op woensdagochtend plek voor grondwerklessen. Hierbij loop je naast je paard of pony en ga je allemaal oefeningen doen. De spring- en grondwerklessen kunnen gewoon van de tienrittenkaart af.

 

Op zaterdag 29 februari gaan we ook weer oefenspringen! Je kan je tot en met vrijdag 28 februari opgeven. Kosten voor het oefenspringen zijn € 7,50. We bouwen dan een parcours dat iedereen om de beurt mag springen.

 

Fijne vakantie allemaal! 

 

Team Stal Eikelboom

 

 

 

Foto's oefenspringen 25 januari 2020!

Foto's oefenspringen.

 

Foto's activiteiten kerstvakantie!

Foto's spelletjesmiddag

 

Foto's carrousel

 

Foto's springen 30 december

 

Buitenbak 31 december

 

Dressuurwedstrijd 3 januari

 

Springwedstrijd 4 januari

 

Foto's oefenspringen 21 december 2019!

Foto's oefenspringen.

 

Kerstvakantie en voorzichtigheid door paardenziekte!

Beste allemaal,

 

De kerstvakantie komt er weer aan en we hebben een aantal leuke dingen bedacht om te doen in de vakantie! De gewone lessen gaan niet door vanaf maandag 23 december tot en met zaterdag 4 januari. De tienrittenkaarten staan dan ook twee weken stil. Kan je niet zo lang zonder de pony's, dan hebben we leuke activiteiten waar je je voor op kan geven! Hierover volgt straks meer, nu willen we eerst jullie aandacht even vragen voor iets belangrijks.

 

Er zijn in Duitsland, vlak over de grens bij Groesbeek, 17 paarden overleden aan het rhino virus. Er zijn vaker uitbraken van dit virus, op dit moment ook in Nederland in Lelystad. Nu willen we onze paarden graag gezond houden en daar hebben we jullie hulp bij nodig. We willen jullie vragen om met schone kleren en schoenen naar de manege te komen. Het gaat er dan vooral om dat je niet eerst naar een andere stal of een verzorgpony gaat en daarna naar ons. Ook is het belangrijk om geen pony's te aaien als je onderweg bent naar de manege en geen borstels of halsters mee te brengen. Op dit moment zijn meer maatregelen nog niet nodig, mocht dit wel zo zijn, dan horen jullie dat direct!

 

Dan de planning voor de kerstvakantie! Op vrijdag 3 januari hebben we de dressuurwedstrijd van de kerstcompetitie en op zaterdag 4 januari de springwedstrijd. Doe je aan allebei de wedstrijden mee, dan maak je kans op de mooie wisselbeker die je een jaar mag houden! Natuurlijk kan je ook aan één wedstrijd meedoen. Kosten voor beide wedstrijden zijn €24, en voor eentje €12,50. Je kan je vanaf vandaag, 9 december, tot en met zaterdag 21 december opgeven via een berichtje of de mail. De inschrijving is compleet als we het inschrijfgeld hebben ontvangen. Dit kan contant, maar mag ook overgemaakt worden. Je mag drie pony's opgeven waar je graag op zou willen rijden, dan kijken we wat het beste uitkomt. Ook kan je aangeven in welke klasse je wil rijden. Weet je niet zeker welke klasse het beste is, overleg het dan even in de les. De dressuurproeven komen op de site te staan. Er wordt met dressuur gereden in de klasse A, B, L1, L2, M1 en M2 en met springen van 20-100cm, dus iedereen kan meedoen!

 

Wil je voor de wedstrijd nog een keer oefenen met een parcours springen, dan kan dat op zaterdag 21 december, dan gaan we voor de laatste keer dit jaar oefenspringen. We beginnen om 17.30 met parcours lopen en rond 18u met springen. Kosten hiervoor zijn €7,50. Let erop dat dit vooraf betaald moet zijn. Opgeven voor het oefenspringen kan tot en met vrijdag 20 december.

 

Nu de rest van de kerstvakantie!

 

Op maandag 23 december organiseren we een spelletjesmiddag! Deze duurt van 13.00-15.30 en kost twee lessen van de tienrittenkaart. We gaan dan allemaal leuke spelletjes met de pony's doen! Tussen de spelletjes door drinken we warme chocolademelk en is er iets lekkers. Wil je meedoen, geef het dan uiterlijk vrijdag 20 december door.

 

Op dinsdag 24 december willen we graag vanaf 10u springlessen geven. We springen natuurlijk ook in de gewone lessen, maar we willen nu graag een les geven waarin meer gesprongen wordt. De les duurt een uur en kan van de tienrittenkaart af. Geef het zo snel mogelijk door als je mee wil doen, want er is beperkt plek! We beginnen om 10u met de jongste ruiters.  

 

Op vrijdag 27 december willen we lessen geven in het werken aan de hand met de pony's. Het is erg belangrijk om te weten hoe je op de grond controle over je pony kan krijgen en hoe je de pony bijvoorbeeld kan leren ontspannen in een spannende situatie. Voor de meer gevorderde ruiters is het leuk om te zien hoe je de pony bijvoorbeeld wijken of schouderbinnenwaarts aan kan leren vanaf de grond. We geven de lessen het liefst vanaf tien uur, maar in overleg is een andere tijd ook mogelijk. Deze lessen duren ook een uur en kunnen van de tienrittenkaart af.

 

Zaterdag 28 december hebben we ook weer onze jaarlijkse carrousel wedstrijd. De groepen die meedoen, zijn al hard aan het oefenen! We beginnen om 13u en we vinden het leuk als jullie komen kijken!

 

We hopen veel van jullie te zien tijdens de activiteiten in de kerstvakantie! Mochten er nog vragen zijn, dan horen we het graag!

 

Team Stal Eikelboom

 

Foto's oefenspringen zaterdag 30 november 2019!

Foto's oefenspringen!

 

Oefenspringen en lessen 5 december!

Beste allemaal,

 

Aanstaande zaterdag, 30 november, is het alweer de laatste zaterdag van de maand. Dit betekent dat we weer gaan oefenspringen! We bouwen, net als met de springwedstrijden, een leuk parcours dat je mag springen, Je krijgt dan aanwijzingen zodat je goed weet hoe je bij een wedstrijd een parcours het beste kan rijden. Het oefenspringen begint om 17.30 met parcours lopen en we beginnen rond 18.00 met springen. Wil je meedoen, geef het dan uiterlijk vrijdag door! Het oefenspringen kost €7,50. Dit moet betaald zijn voordat je gaat springen.

 

De volgende keer zal het oefenspringen 21 december zijn omdat 28 december de carrousel is en er vanaf maandag 23 december tot en met zaterdag 4 januari geen gewone lessen zijn. De dressuurwedstrijd is vrijdag 3 januari en de springwedstrijd zaterdag 4 januari.

 

We willen ook nog even doorgeven dat de lessen op 5 december gewoon doorgaan! Ben je er niet, geef het dan op tijd door, in ieder geval 24 uur van tevoren. Vaak is het ook mogelijk om je les in te halen als er in andere lessen afmeldingen zijn.

 

We wensen jullie veel rijplezier en een fijne Sinterklaas!

 

Team Stal Eikelboom

 

Foto's dressuurwedstrijd 9 november 2019!

Foto's dressuurwedstrijd!

 

Foto's oefenspringen zaterdag 26 oktober 2019!

Foto's oefenspringen!

 

Buitenritten herfstvakantie!

Beste allemaal,

 

Het weerbericht voor volgende week ziet er goed uit, dus we willen buitenritten gaan maken!

 

De mogelijkheid om een buitenrit te maken, is er op dinsdag 22, woensdag 23 en donderdag 24 oktober. De ritten duren twee uur en beginnen om 9u. De kosten voor een buitenrit zijn twee lessen van de kaart of twee losse lessen.

 

Wil je mee, laat het dan zo snel mogelijk weten!

 

Vergeet niet dat de gewone lessen ook doorgaan. Ben je er niet, geef het dan even door!

 

Fijne vakantie en veel rijplezier!

 

Team Stal Eikelboom

 

Opgeven dressuurwedstrijd, oefenspringen en herfstvakantie!

Beste allemaal,

 

Vanaf maandag 14 oktober tot en met zaterdag 2 november is het mogelijk om je op te geven voor de dressuurwedstrijd van zaterdag 9 november! Opgeven kan door een mail te sturen en daarin door te geven op wie je graag zou willen rijden en welke klasse je wil rijden. Je mag drie pony's uitkiezen en dan kiezen wij degene die het beste bij je past. Het inschrijfgeld voor de wedstrijd is €12,- en kan overgemaakt worden. Pas als de betaling binnen is, is je inschrijving compleet! Het inschrijfgeld moet uiterlijk 2 november op de rekening staan.

 

De proefjes die gereden worden, staan op de site bij wedstrijden. We hebben de A, B, L1, L2, M1 en M2. Weet je niet zeker in welke klasse je het beste kan rijden, overleg het dan even in de les.

 

Op zaterdag 9 november zullen de gewone lessen door de wedstrijd niet doorgaan!

 

Dan gaan we zaterdag 26 oktober ook weer oefenspringen! We beginnen om 17.30 met parcours lopen en om 18u met springen. We springen alle hoogtes dus iedereen kan meedoen! Je gaat dan net als met de wedstrijd een parcours springen en krijgt aanwijzingen hoe je dat het beste kan doen. Kosten voor het oefenspringen zijn €7,50. Dit kan ook overgemaakt worden.  Let er op dat dit wel vooraf betaald moet zijn! 

 

Tot slot is het weer bijna herfstvakantie. In de herfstvakantie gaan de lessen gewoon door! Ben je er niet, geef het dan zo snel mogelijk door zodat we eventueel nog lessen kunnen verzetten. We gaan nog kijken of we buitenritten kunnen maken of iets anders kunnen organiseren in de vakantie. Dus hou de mail in de gaten!

 

Team Stal Eikelboom

 

 

Foto's oefenspringen 28 september 2019!

Foto's oefenspringen.

 

Oefenspringen en data dressuurwedstrijd, kerstcompetitie en nieuwjaarscarrousel!

Beste allemaal,

 

Het laatste weekend van september komt er alweer aan en dat betekent dat we weer gaan oefenspringen! Zaterdag 28 september beginnen we om 17.30 met parcours lopen en om 18u met springen. Iedereen kan meedoen! We zorgen dat er een leuk parcours staat zodat je goed kan oefenen met het rijden van een parcours. Meedoen kost €7,50 en dit moet betaald zijn voordat je gaat springen. Wil je meedoen, geef het dan even door via de mail of stuur een berichtje. Dit kan tot en met vrijdag 27 september.

 

Dan hebben we in november de eerstvolgende onderlinge wedstrijd! Zaterdag 9 november hebben we een dressuurwedstrijd. We zullen de proefjes de komende weken in de lessen gaan oefenen. Meer informatie over het opgeven volgt nog!

 

Het is nog ver weg, maar we willen ook alvast doorgeven wanneer de kerstcompetitie en de nieuwjaarscarrousel zullen zijn. Doordat Kerst voor de kerstcompetitie niet zo handig valt, willen we graag de dressuurwedstrijd op vrijdag 3 januari doen en de springwedstrijd op zaterdag 4 januari. De nieuwjaarscarrousel zal dan op 28 december gehouden worden. Wil je graag meedoen, hou deze dagen dan vrij! Meer informatie volgt later.

 

Mochten er nog vragen zijn, dan horen we het graag!

 

Veel rijplezier allemaal!

 

Team Stal Eikelboom

 

Foto's ponykamp 2019!

Week 1

 

Week 1 maandag

 

Week 1 dinsdag

 

Week 1 woensdag

 

Week 1 donderdag

 

Week 1 vrijdag

 

Week 2

 

Week 2 maandag

 

Week 2 dinsdag

 

Week 2 woensdag

 

Week 2 donderdag

 

Week 2 vrijdag

 

Week 3

 

Week 3 maandag

 

Week 3 dinsdag

 

Week 3 woensdag

 

Week 3 donderdag

 

Week 3 vrijdag

 

Week 4

 

Week 4 donderdag

 

Week 4 vrijdag

 

Week 4 zaterdag

 

Week 5 

 

Week 5 maandag

 

Week 5 dinsdag

 

Week 5 woensdag

 

Week 5 donderdag

 

Week 5 vrijdag

 

Week 6

 

Week 6 maandag

 

Week 6 dinsdag

 

Week 6 woensdag

 

Week 6 donderdag

 

Week 6 vrijdag

 

 

Zomervakantie en kinderfeestjes!

Beste allemaal,

 

Het is alweer bijna zomervakantie! Hieronder volgt de belangrijkste informatie daarover. Ook willen we na de vakantie beginnen met het organiseren van kinderfeestjes. Meer informatie volgt aan het einde van de mail.

 

Maandag 22 juli beginnen de ponykampen en vanaf die dag gaan de gewone lessen niet meer door. Tot en met zaterdag 20 juli gaan de lessen dus gewoon door. Ben je er niet, vergeet dan niet om het op tijd door te geven! De tienrittenkaart staat in de vakantie stil, dit betekent dat er ook geen lessen van de 12 weken afgaan.

 

In de zomervakantie hebben we in de avond wel lessen voor de paardenruiters. Bij voldoende belangstelling kunnen we lessen plannen op maandag-, dinsdag- of woensdagavond, met uitzondering van 12, 13 en 14 augustus. 

 

Op de zaterdagen in de vakantie is er ook de mogelijkheid om een buitenrit te maken. Wil je graag mee, geef het dan zo snel mogelijk door! 

 

Na de zomervakantie beginnen de lessen weer op maandag 2 september. Kan je niet meer op je vaste dag of tijd rijden, geef het dan even door. We maken aan het einde van de vakantie de nieuwe lesindeling en proberen dan zoveel mogelijk rekening te houden met jullie wensen. Ook na de vakantie kan er, waar mogelijk, nog geschoven worden als het niet uitkomt met roosters of andere sporten. 

 

Dan nu de informatie over de kinderfeestjes. We krijgen vaak de vraag of we dat ook doen en we hebben nu een mogelijkheid gevonden om ze ook daadwerkelijk te gaan organiseren! De flyer met informatie is toegevoegd als bijlage. We kijken ernaar uit om leuke feestjes te organiseren! 

 

Mochten er nog vragen zijn, dan horen we het graag!

 

Tot slot willen we jullie allemaal een hele fijne vakantie wensen! We zien jullie graag allemaal weer na de zomervakantie of tijdens ponykamp! Wij hebben er zin in!

 

Team Stal Eikelboom

 

Kinderfeestjes

 

Foto's springwedstrijd 6 juli 2019!

Foto's springwedstrijd.

 

Definitieve indeling springwedstrijd 6 juli 2019!

De indeling kan je vinden bij wedstrijden.

 

Foto's oefenspringen 29 juni 2019!

Foto's oefenspringen.

 

Opgeven springwedstrijd en oefenspringen!

Beste allemaal,

 

Op zaterdag 6 juli hebben we weer onze onderlinge springwedstrijd! De gewone lessen zullen deze dag dan ook niet doorgaan. Iedereen kan meedoen aan de wedstrijd, we hebben namelijk klassen van 20-100cm. Opgeven kan vanaf vandaag, 17 juni, tot en met zaterdag 29 juni. Als je je op wil geven, is het de bedoeling dat je meteen het inschrijfgeld, € 12,-, meeneemt. Je mag dan drie pony's of paarden kiezen waar je graag op zou willen springen.

 

Wil je graag nog een keer een parcours oefenen voordat je de wedstrijd gaat rijden, dan kan dat op zaterdag 29 juni! We beginnen dan om 17.30 met parcours lopen en om 18.00 met springen. Wil je meedoen, geef het dan even door op de manege of via de mail of app. Dit kan tot en met vrijdag 28 juni. Kosten voor het oefenspringen zijn € 7,50. Let er op dat dat betaald moet zijn voordat je gaat springen!

 

Verder heeft iedereen waarschijnlijk wel gehoord dat er heel veel eikenprocessierupsen zijn op het moment. Ze zitten ook in de bomen bij de buitenbak. Dit betekent dat we zoveel mogelijk binnen rijden. Omdat het zo warm wordt de komende dagen, moeten we het voor de paarden wel een beetje rustiger aan doen in de binnenbak. We hopen dat jullie daar begrip voor hebben! 

 

We wensen jullie allemaal veel rijplezier!

Foto's oefenspringen 25 mei 2019!

Foto's oefenspringen.

 

Oefenspringen en datum springwedstrijd!

Beste allemaal,

 

Aanstaande zaterdag, 25 mei, gaan we weer oefenspringen! We bouwen dan een leuk parcours dat je om de beurt mag springen, zodat je goed kan oefenen voor de springwedstrijden. Kosten hiervoor zijn €7,50. Let er op dat je dat van tevoren of op zaterdag betaalt! Opgeven kan tot en met vrijdag 24 mei door een mailtje of een berichtje te sturen. We beginnen om 17.30 met parcours lopen en om 18u met oefenspringen.

 

Dan hebben we ook alvast de datum voor de springwedstrijd. De springwedstrijd is dit jaar op 6 juli. Meer informatie volgt nog, maar zo kan je zaterdag 6 juli vrijhouden als je mee wil doen!

 

Let er ook op dat er met Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag geen les is. Wil je toch graag rijden, dan kan je overleggen wanneer er plek is.

 

We wensen jullie allemaal veel rijplezier!

 

Team Stal Eikelboom

 

Foto's oefenspringen zaterdag 20 april 2019!

Foto's oefenspringen.

 

Meivakantie, buitenritten en oefenspringen!

Beste allemaal,

 

De meivakantie komt er alweer aan! De lessen gaan in de vakantie gewoon door, behalve op Tweede Paasdag, maandag 22 april en op Koningsdag, zaterdag 27 april. Ben je er in de vakantie niet, vergeet dan niet om je op tijd af te melden, het liefst zo vroeg mogelijk!

 

Aanstaande zaterdag, 20 april, gaan we ook weer oefenspringen! Het is een week eerder dan normaal omdat het zaterdag 27 april Koningsdag is. We beginnen om 17.30 met parcours bouwen en lopen en om 18u met springen. Je kan met oefenspringen een parcours springen, net als met een wedstrijd. Daarbij krijg je aanwijzingen zodat je steeds handiger wordt in het rijden van een parcours! Kosten voor het oefenspringen zijn €7,50. Je kan je tot en met vrijdag 19 april opgeven door een mailtje of appje te sturen (06-10279245).

 

In de meivakantie kunnen we als het goed weer is ook weer buitenritten maken! Dit zullen voornamelijk ritten van twee uur zijn, van 9-11u, omdat de gewone lessen ook doorgaan. Omdat niet iedereen dezelfde vakantie heeft, hebben we een aantal data waarop het sowieso mogelijk is om op buitenrit te gaan: vrijdag 26 april, maandag 29 april, donderdag 2 mei, vrijdag 3 mei, maandag 6 mei, donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei. Het is handig om het snel door te geven als je mee wil, dat is voor ons makkelijker met plannen. Mochten de buitenritten snel vol zitten, dan kunnen we in overleg kijken voor meer mogelijkheden. Wil je graag een langere rit maken, overleg het dan ook even!

 

Met Koningsdag gaan we, zoals elk jaar, weer met de pony's naar het grasveld achter de Junushof. We vinden het leuk als jullie ook even langskomen! Wil je graag helpen, geef het dan even door aan Anne (06-10279245).

 

Mochten er nog vragen zijn, dan horen we ze graag!

 

We wensen jullie allemaal alvast een fijne vakantie met hopelijk mooi weer!

 

Team Stal Eikelboom

 

Foto's oefenspringen 30 maart 2019!

Foto's oefenspringen!

 

 

Oefenspringen zaterdag 30 maart 2019!

Beste allemaal,

 

Zaterdag, 30 maart, is het alweer de laatste zaterdag van de maand. Dat betekent dat we weer gaan oefenspringen! Met oefenspringen kan je een heel parcours springen, net als met een springwedstrijd. Iedereen kan op zijn of haar eigen hoogte oefenen en krijgt aanwijzingen tijdens het parcours. De kosten voor het oefenspringen zijn €7,50 en opgeven kan tot en met vrijdag 29 maart. We beginnen om 17.30 met parcours bouwen en lopen en om 18u met springen. 

 

Dan is er ook de mogelijkheid om je op te geven voor de ponykampen op zaterdag 30 maart vanaf 17u. Wil je meedoen en kan je maar in één week, zorg dan dat je op tijd op de manege bent, want vol=vol! De overige informatie staat hieronder.

 

We zien jullie graag met oefenspringen en met opgeven voor ponykamp! Veel rijplezier!

 

Team Stal Eikelboom

 

Opgeven ponykamp 30 maart 2019!

Beste allemaal,

 

Het duurt nog even voordat het zomervakantie is, maar het duurt niet lang meer voordat jullie je op kunnen geven voor de ponykampen!

 

Op zaterdag 30 maart is er vanaf 17u de mogelijkheid om je op de manege op te geven. Per persoon mogen er maximaal twee kinderen opgegeven worden. Opgeven is op zaterdag alleen voor onze eigen lesklanten. Vanaf maandag 1 april kan opgeven ook via de mail (lessenstaleikelboom@gmail.com) of telefoon (06-51506959 of 06-10279245) en kunnen kinderen van buiten onze manege zich ook aanmelden.

 

De data van de kampen zijn:

Week 1   22 t/m 26 juli

Week 2   29 juli t/m 2 augustus

Week 3   5 t/m 9 augustus

Week 4   12 t/m 16 augustus

Week 5   19 t/m 23 augustus

Week 6   26 t/m 30 augustus

 

Wanneer er voor een week te weinig aanmeldingen zijn, kan het zijn dat daar een mini-ponykamp van gemaakt wordt.

 

Wat houdt een week ponykamp in? Maandag, dinsdag en woensdag is het ponykamp van 9u tot 17u. Op donderdag mogen de kinderen blijven slapen en vrijdag is het dan om 17u weer afgelopen. We gaan de hele week allemaal leuke dingen met de pony's doen. Zo gaan we op buitenrit, doen we spelletjes, schriktraining, voltige, gaan we dressuur rijden, springen en voetballen. Mocht je de foto's van vorig jaar willen bekijken, dan zijn deze te vinden op onze site (www.staleikelboom.com) onder kopje  'nieuws'. De kosten voor zo'n leuke week zijn €200,-. Dit is inclusief eten, drinken en de overnachting van donderdag op vrijdag.

 

Mochten jullie nog vragen hebben, dan horen we ze graag!

 

Dan hebben we nog een ander leuk nieuwtje. We zijn er al even mee bezig, maar binnenkort zijn er truien met de naam en het logo van de manege te koop! Meer informatie hierover volgt zo snel mogelijk!

 

Veel rijplezier!

 

Team Stal Eikelboom

 

Foto's ponykamp 2018!

Week 1

 

Maandag

 

Dinsdag

 

Woensdag

 

Donderdag

 

Vrijdag

 

Week 2

 

Maandag

 

Dinsdag

 

Woensdag

 

Donderdag

 

Vrijdag

 

Week 3

 

Maandag

 

Dinsdag

 

Woensdag

 

Donderdag

 

Vrijdag

 

Week 5

 

Maandag

 

Dinsdag

 

Woensdag

 

Donderdag

 

Vrijdag

 

Week 6

 

Maandag

 

Dinsdag

 

Woensdag

 

Donderdag

 

Vrijdag

Foto's oefenspringen 23 februari 2019!

Foto's oefenspringen.

 

Voorjaarsvakantie, oefenspringen en opgeven ponykamp!

Beste allemaal,

 

Het is alweer bijna voorjaarsvakantie! De lessen gaan gewoon door in de vakantie. Ben je er niet, geef dit dan zo snel mogelijk door. Dat is handig voor ons met indelen.

 

Buiten de gewone lessen gaan we 23 februari weer oefenspringen vanaf 18u. We gaan parcours bouwen en lopen vanaf 17.30. Met oefenspringen staat er, net als met de wedstrijd, een heel parcours in de bak dat je onder begeleiding kan oefenen. Wil je meedoen, dan kan je je tot uiterlijk vrijdag 22 februari opgeven. Kosten voor het oefenspringen zijn €7,50. 

 

In de vakantie hebben we ook weer lessen aan de hand werken. Hierbij loop je naast je paard of pony en kan je allemaal oefeningen doen. Je leert ook hoe paarden met elkaar communiceren en hoe je daar zelf mee om kan gaan. We kunnen een les plannen op donderdag 28 februari om 10u en op donderdag 7 maart om 10u. Bij erg veel belangstelling kunnen we meer lessen plannen. Wil je meedoen, geef je dan op bij Anne (0610279245) of via de mail. De les kan gewoon van je tienrittenkaart af of je kan hem los betalen.

 

Dan hebben we alvast de datum voor het opgeven voor ponykamp! Opgeven kan vanaf zaterdag 30 maart op de manege. Vanaf maandag 1 april is het ook mogelijk om via de telefoon of mail op te geven. Meer informatie volgt nog. Wil je graag meedoen met ponykamp, zorg dan dat je 30 maart op de manege kan zijn om je op te geven!

 

Mochten er nog vragen zijn, dan horen we het graag!

 

Fijne vakantie!

 

Team Stal Eikelboom

 

Foto's oefenspringen 26 januari 2019!

Foto's oefenspringen.

 

Oefenspringen 26 januari 2019!

Beste allemaal,

 

Volgende week zaterdag, 26 januari, is het alweer de laatste zaterdag van de maand. Dat betekent dat we gaan oefenspringen. Bij oefenspringen staat er, net als met de wedstrijd, een heel parcours in de bak dat iedereen om de beurt gaat springen. We beginnen om 17.30 met bouwen en parcours lopen en om 18u met springen. Wil je meedoen, geef je dan op de manege op of stuur een berichtje naar Anne (0610279245). De kosten voor het oefenspringen zijn €7,50. Opgeven kan tot en met vrijdag 25 januari.

 

In de voorjaarsvakantie komen er ook weer lessen in 'aan de hand werken'. Iedereen die het leuk vindt, kan hier aan meedoen! De lessen zijn ook geschikt voor mensen die nog nooit gereden hebben. Meer informatie hierover volgt nog.

 

Dan wensen we jullie allemaal veel rijplezier! Het wordt erg koud, dus doe genoeg warme kleren aan als je naar de manege komt!

 

Team Stal Eikelboom

 

Foto's carrousel 5 januari 2019!

Foto's carrousel!

 

Foto's springlessen Jan Oortveld!

We zijn het nieuwe jaar fanatiek begonnen! Op woensdag 2 januari kwam Jan Oortveld lesgeven. Het was enorm leuk en er is weer veel geleerd! Bedankt Jan!

 

Foto's springlessen.

 

Foto's kerstcompetitie 2018!

Dressuur

 

Klasse M2-M1-L2-L1

 

Klasse B-A

 

Klasse A (telefoon)

 

Eigen paarden

 

Springen

 

Alle klassen

 

 

Verhoging lesgeld, influenza en definitieve startlijst kerstcompetitie!

Beste allemaal,

 

Om te beginnen hopen we dat iedereen een fijne kerst gehad heeft! De paarden en pony's hebben lekker vrij gehad en heerlijk in de wei en paddock gestaan. In deze mail willen we graag informatie geven over de verhoging van het lesgeld, over de maatregelen omtrent de paarden influenza en we hebben de definitieve startlijst voor de wedstrijd toegevoegd. 

 

Zoals de meesten van jullie wel zullen weten, gaat de BTW omhoog van 6% naar 9%. Dit betekent dat wij per 1 januari 2019 genoodzaakt zijn om de prijs van het lesgeld te verhogen. Een tienrittenkaart tot 12 jaar zal €125,- gaan kosten en een tienrittenkaart vanaf 12 jaar zal €135,- gaan kosten. De losse lessen en privélessen zullen €0,50 duurder worden per les. Een overzicht is te vinden op de site (www.staleikelboom.com) bij informatie. We hopen dat iedereen hier begrip voor heeft!

 

Dan nu iets ander belangrijks. Het is groot in het nieuws geweest, dus jullie zullen er vast al iets van meegekregen hebben, maar er is een uitbraak van paarden influenza. Dit is eigenlijk een soort heftige griep die paarden kunnen krijgen, Het is niet besmettelijk voor mensen. Paarden kunnen erg ziek worden, maar er overlijden niet veel paarden aan deze griep. Nu is het zo dat er geënt wordt tegen influenza. Onze paarden worden elk jaar geënt, maar omdat er steeds minder eigenaren zijn die enten, kan er een uitbraak komen. Omdat het hier waarschijnlijk ook om een mutatie van het virus gaat, kunnen ook geënte paarden ziek worden, al worden zij doorgaans minder ziek. Al onze paarden zijn minder dan 6 maanden geleden geënt, dus we zitten vrij 'veilig'.

 

Op dit moment zijn al onze paarden gezond en houden we hun temperatuur goed in de gaten. Omdat het om een zeer besmettelijk virus gaat, willen we julllie wel een aantal dingen vragen. De eigen paarden die meedoen aan de wedstrijd moeten allemaal goed geënt zijn en mogen geen verhoging hebben voordat ze naar de wedstrijd komen, We willen dan ook vragen om je paard te temperaturen voordat je naar de wedstrijd komt. Verder is het verstandig om de paarden niet aan elkaar te laten neuzen en je paard zo ver mogelijk van andere paarden te houden. Aai ook geen andere paarden als je van een andere stal komt, dus zeg dat ook even tegen degenen die bij je komen kijken! Mocht je twijfelen over de gezondheid van je paard, neem dan even contact met ons op,

 

Heb je een eigen pony of verzorgpony, wees dan ook extra voorzichtig. Ga niet eerst naar een andere pony of stal voordat je naar de manege komt. Doe je dat wel, zorg dan dat je schone kleren (ook schoenen!) aantrekt en even doucht voordat je naar de manege komt. Het virus kan erg makkelijk via je kleren of handen overgebracht worden. Aai onderweg naar de manege dus ook geen andere paarden en geef dit ook even door aan mensen die bij je komen kijken! 

 

We hopen dat jullie begrijpen dat we voorzichtig zijn! Als iedereen extra oplet, hebben we de minste kans dat onze paarden ziek worden. Mochten er nog vragen zijn, dan horen we ze graag!

 

Dan hebben we de definitieve startlijst voor de wedstrijd nog. Deze staat voor dressuur en springen in de bijlage. Wil je je proefje thuis nog even oefenen, dan kan je hem bekijken op de site bij wedstrijden.

 

We wensen jullie veel succes en plezier met de wedstrijd!  

 

Team Stal Eikelboom

 

Indeling dressuurwedstrijd

 

Indeling springwedstrijd

 

 

Foto's oefenspringen zaterdag 22 december 2018!

Foto's oefenspringen.

 

Informatie kerstvakantie en kerstcompetitie 2018!

Hallo allemaal,

 

Allereerst even wat andere informatie en daarna volgt de informatie over de wedstrijden!

 

In de kerstvakantie gaan de lessen niet door vanaf maandag 24 december tot en met zaterdag 5 januari! 

 

We hebben wel op donderdag 3 januari van 8.45-9.45 en van 11.30-12.30 een les aan de hand werken met de pony's voor kinderen. Bij veel belangstelling kunnen er ook lessen gepland worden op vrijdag 4 januari. Bij deze lessen leren de kinderen hoe ze een goede leider voor hun pony kunnen zijn, hoe de onderlinge paardentaal werkt en hoe ze dat als mens na kunnen doen zodat de pony begrijpt wat ze bedoelen. Iedereen kan meedoen! Opgeven kan door een mailtje te sturen of even te appen naar Anne (0610279245). De les kan van de tienrittenkaart afgeschreven worden. 

 

Dan nu de informatie over de kerstcompetitie. Er zijn wat wijzigingen in de indeling. Hieronder staat de aangepaste indeling en de rest van de informatie. Let op! Er staat een fout bij de indeling van het springen, bij de 40/20cm is parcours lopen 14.45 en start eerst ruiter 15.00! 

 

Vrijdag 28 december is de dressuurwedstrijd, zaterdag 29 december is de springwedstrijd. Na afloop van de springwedstrijd worden gelijk de clubkampioenen bekend gemaakt!

Zorg dat je tijdens de dressuur op tijd aanwezig bent. Elk proefje duurt ca 7 minuten, bij de klasse A gaat dit iets sneller, ca 5 minuten. Zorg dat je minstens een half uur van tevoren aanwezig bent.

Tijdens de springwedstrijd is het belangrijk dat je ongeveer een kwartier voordat je parcours moet gaan lopen aanwezig bent. Er wordt maar één keer parcours gelopen, dus zorg dat je erbij bent! Daarna start iedereen op volgorde.

De klassen M2 en M1 worden op tijd gereden en met barrage als je een foutloos parcours hebt en een voldoende voor stijl.

De klassen A tot en met L2 worden alleen op stijl gereden (dit wil zeggen dat er eerst wordt gekeken hoeveel strafpunten je hebt door weigeringen of gevallen balken en daarna wordt er gekeken naar de cijfers die je hebt gekregen voor je stijl).

 

De officiële wedstrijd kleding bestaat uit een witte rijbroek met een witte blouse en een zwart jasje en een witte stropdas of plastron. Nu hebben de meesten van jullie dit natuurlijk niet in de kast liggen, dus moet je een beetje creatief te werk gaan. Een polo of bloesje met kraag onder een effen trui staat ook netjes. Let erop dat de kleding niet te wijd zit, zodat de jury ook goed je houding en zit kan beoordelen en dat het niet afleidt, dus niet te bonte prints of te diep uitgesneden decolletés. Zorg er ook voor de je je laarzen netjes gepoetst hebt. Je maakt ze extra mooi glimmend met wat slaolie of door een babydoekje eroverheen te halen.

 

Mochten jullie nog vragen hebben, dan horen we het graag!

 

Het nieuwe jaar willen we gezellig beginnen met de nieuwjaarscarrousel op 5 januari. Iedereen is van harte welkom om vanaf 14u te komen kijken naar de proefjes en hoe mooi iedereen verkleed is! 

 

We wensen iedereen veel succes en plezier bij de wedstrijd, hele fijne feestdagen en een heel gelukkig, gezond en sportief nieuwjaar!

 

Team Stal Eikelboom

 

Indeling dressuur vrijdag 28 december 2018

 

Indeling springen zaterdag 29 december 2018

 

Indeling kerstwedstrijden 2018!

De indeling is te vinden bij wedstrijden!

 

Foto's oefenspringen zaterdag 24 november 2018!

Foto's oefenspringen.

 

De volgende keer oefenspringen is zaterdag 22 december.

 

Oefenspringen en data kerstcompetitie!

Hallo allemaal,

 

Aanstaande zaterdag, 24 november, gaan we weer oefenspringen vanaf 18u. Wil je het parcours van tevoren lopen, dan kan dat voor 18u! We bouwen een leuk parcours voor alle hoogtes en iedereen mag dat om de beurt springen, net als bij de springwedstrijd. Met oefenspringen geven we je tijdens het parcours aanwijzingen zodat je het straks met de wedstrijd helemaal zelf kan! Je kan je tot en met vrijdag 23 november opgeven voor het oefenspringen. Kosten hiervoor zijn €7,50.

 

De kerstvakantie komt er ook al snel weer aan! Vanaf maandag 24 december tot en met zaterdag 5 januari gaan de gewone lessen niet door.

We hebben wel een aantal andere leuke dingen voor jullie om aan mee te doen. Vrijdag 28 december hebben we de dressuurwedstrijd van de kerstcompetitie en zaterdag 29 december de springwedstrijd. Je kan aan één van beide wedstrijden meedoen of aan allebei. Doe je met allebei mee, dan maak je in iedere klasse kans op de mooie wisselbeker die je dan een jaar mee naar huis mag nemen! Iedereen kan meedoen, overleg even met je instructie als je niet zeker weet in welke klasse je het beste mee kan doen. De kosten voor één wedstrijd zijn €12,-. Doe je met allebei mee, dan is het €22.-. Opgeven voor de wedstrijden kan vanaf maandag 3 december tot en met zaterdag 15 december op de manege. Je kan dan aangeven op welke pony's of paarden je het liefst wil rijden en in welke klasse en je kan dan meteen het inschrijfgeld betalen.

 

Wil je nog extra oefenen voor de springwedstrijd, dan kan je ook op 22 december komen oefenspringen!

 

Zaterdag 5 januari is onze traditionele nieuwjaarscarrousel. Doe je er zelf niet aan mee, dan is het ook erg leuk en gezellig om te komen kijken!

 

Mochten er nog vragen zijn, dan horen we het graag!

 

We wensen jullie veel rijplezier!

 

Met vriendelijke groeten,

Team Stal Eikelboom

Nieuwe Facebook pagina!

Na het nieuwe e-mailadres hebben we nu ook een nieuwe Facebook pagina! Neem een kijkje op de nieuwe pagina!

 

Foto's oefenspringen 27 oktober 2018!

Foto's oefenspringen

 

Nieuw emailadres en buitenritten herfstvakantie!

Hallo allemaal,

 

Dit is de eerste mail voor alle lesklanten vanaf het nieuwe emailadres, lessenstaleikelboom@gmail.com. Het afmelden voor de les kan vanaf nu via dit adres. Ook opgeven voor buitenritten of oefenspringen kan op deze manier. Alleen vragen over rekeningen gaan nog via het oude adres, staleikelboom@gmail.com

 

Wil je je liever opgeven of afmelden via de telefoon, dan kan dit bij Gerrit (06-51506959) of Anne (06-10279245).

 

Volgende week is het alweer herfstvakantie! De groepslessen gaan dan gewoon door, dus ben je er niet, vergeet je dan niet af te melden! 

Bij goed weer kunnen er ook weer buitenritten gemaakt worden van twee uur. Deze ritten kunnen gemaakt worden op donderdag 25 en vrijdag 26 oktober en zijn van 9-11u. We verwachten dan dat je om half negen aanwezig bent om te poetsen en op te zadelen zodat we op tijd kunnen vertrekken. Zijn de ritten op donderdag en vrijdag vol, dan kan er nog een rit gepland worden op dinsdagochtend. Wil je graag mee, geef dit dan zo snel mogelijk door!

 

Zaterdag 27 oktober is er ook weer oefenspringen vanaf 18u. Iedereen mag meedoen! Kosten voor het oefenspringen zijn €7.50. Je kan je tot en met vrijdag 26 oktober opgeven.

 

Veel rijplezier en een fijne vakantie!

 

Team Stal Eikelboom

 

Foto's dressuurwedstrijd 13 oktober 2018!

Foto's klasse B en A

 

Foto's klasse M2-M1-L2-L1-eigen paarden

 

Indeling dressuurwedstrijd 13 oktober 2018!

De indeling van de wedstrijd staat bij wedstrijden.

 

Foto's oefenspringen 29 september 2018!

Foto's oefenspringen

 

Dressuurwedstrijd zaterdag 13 oktober!

Zaterdag 13 oktober organiseren we weer een dressuurwedstrijd voor al onze ruiters! Iedereen kan meedoen. De laagste klasse is de klasse A, met alleen stap en draf, de hoogste klasse is de M2 voor de meest gevorderde ruiters.

 

Opgeven kan door het inschrijfgeld (€12,-) te betalen aan de deur en op te geven op wie je wil rijden en in welke klasse. Dit kan vanaf donderdag 27 september tot en met zaterdag 6 oktober.

 

Wij zorgen dan dat de indeling uiterlijk woensdag 10 oktober bekend gemaakt wordt.

 

Over de tijden kunnne we nog niet veel zeggen. We beginnen met de M2 rond acht uur 's ochtends, aansluitend is de M1, de L2, L1, B en als laatste de A. Afhankelijk van het aantal deelnemers is het meestal rond 16u weer afgelopen. 

 

De proeven die gereden worden kun je vinden bij wedstrijden.

 

Voor vragen kun je bij je instructie terecht.

 

 

Overlijden vader van Gerrit

Hallo allemaal,

 

Vandaag, vrijdag 21 september, is de vader van Gerrit plotseling overleden aan een hartstilstand op 86 jarige leeftijd. 

Daarom zijn er geen lessen op zaterdag 22 september vanaf 13.00u en geen lessen op woensdag 26 september. 

 

De lessen zaterdag van 9u tot 13u gaan wel door. 

 

Wij rekenen op jullie begrip hiervoor. 

 

Met vriendelijke groet,

Gerrit en Saskia Eikelboom

 

(PS mocht je je medeleven willen tonen, liever geen bloemen)

 

Nieuw e-mailadres!

Vanaf nu (16-09-2018) kunt u ons bereiken op: lessenstaleikelboom@gmail.com

 

In verband met de wisseling van de mailadressen kan het zijn dat er wat mails verloren zijn gegaan. Mocht u pas of een tijdje geleden gemaild hebben en nog geen antwoord ontvangen hebben, neemt u dan gerust nog eens contact met ons op!

 

Dressuurwedstrijd zaterdag 13 oktober 2018!

Zaterdag 13 oktober is er weer een dressuurwedstrijd voor alle klassen! Het is ook mogeljk om met je eigen paard mee te doen. Meer informatie volgt nog.

 

Foto's oefenspringen zaterdag 1 september 2018!

Foto's oefenspringen.

 

Foto's ponykamp 2018!

Week 1

 

Maandag

 

Dinsdag

 

Woensdag

 

Donderdag

 

Vrijdag

 

Week 2

 

Maandag

 

Dinsdag

 

Woensdag

 

Donderdag

 

Vrijdag

 

Week 3

 

Maandag

 

Dinsdag

 

Woensdag

 

Donderdag

 

Vrijdag

 

Week 5

 

Maandag

 

Dinsdag

 

Woensdag

 

Donderdag

 

Vrijdag

 

Week 6

 

Maandag

 

Dinsdag

 

Woensdag

 

Donderdag

 

Vrijdag

 

 

Foto's springwedstrijd 30 juni 2018!

Foto's springwedstrijd!

 

Indeling springwedstrijd 30 juni 2018!

De indeling van de wedstrijd staat bij wedstrijden.

 

Foto's oefenspringen 23 juni 2018!

Foto's oefenspringen.

 

Opgeven springwedstrijd en ponykamp!

Hallo allemaal,
 

Alleen vandaag en morgen (zaterdag 23 juni) kunnen jullie je nog opgeven voor de springwedstrijd van 30 juni. Opgeven doe je door het inschrijfgeld, €12,-, mee te nemen en aan de deur op te geven op wie je wilt rijden. Let op: Dit kan dus niet via de mail! 
 

Er is nog plek in de ponykamp weken 3 en 5. Ook ruiters die niet bij onze manege rijden zijn welkom! 
 

Het minikamp, week 4, is zo populair dat deze gesplitst gaat worden in twee minikampen, een van 6 t/m 8 augustus en een van 9 t/m 11 augustus. Hierover ontvangen degenen die zich hebben opgegeven straks een informatiemail. Er is in deze beide groepen nog wel (beperkt) plaats. 

 

Veel rijplezier en vergeet je niet op te geven voor de wedstrijd! Er zijn zaterdag 30 juni geen lessen ivm de wedstrijd.

 
Gerrit en Saskia

 

Paardenziekte, ponykamp en wedstrijd!


Hallo allemaal,

Jullie hebben het vast al gehoord dat er een ziekte is bij een aantal maneges en pensionstallen. Het is niet heel duidelijk wat er nou precies heerst. Gelukkig hebben onze paarden nog nergens last van. En om dat zo te houden, willen we jullie vragen om te zorgen dat je met schone kleren hierheen komt, ook laarzen, cap, zweep enz! Zeker als je bij andere paarden bent geweest. Dit om besmetting te voorkomen. We hopen het zo buiten onze deur te houden! 

 

Verder hebben we zaterdag 30 juni weer onze onderlinge springwedstrijd! Iedereen kan meedoen, aangezien we klassen hebben vanaf 20 cm tot 100 cm. Inschrijven kan aan de deur met betaling van €12,- inschrijfgeld. Je kunt dan ook doorgeven op wie je het liefste wilt. Opgeven kan tot en met zaterdag 23 juni. Betaling kan alleen contant aan de deur, dus niet via de bank, en na de 23e heb je gewoon pech en kan je je niet meer inschrijven!

Zaterdag 23 juni hebben we dan vanaf 18u nog een keer oefenspringen.

 

De brieven voor het ponykamp gaan ook volgende week de deur uit. Er is nog plek in de derde week, van 30 juli t/m 3 augustus, de vierde week, van 8 t/m 10 augustus, en de vijfde week, van 13 t/m 17 augustus. Dus wil je nog meedoen, geef je dan snel op! 

 

Verder zijn we bezig met het maken van een nieuw inschrijfformulier, helemaal conform de nieuwe privacy wetgeving. Hierop kun je oa ook aangeven of je wel of geen foto's van jezelf of je kinderen wilt tijdens wedstrijden, ponykamp en andere activiteiten. Iedereen wordt dus binnenkort gevraagd een nieuw inschrijfformulier in te vullen en in te leveren, zodat alle gegevens weer kloppend zijn. 

 

 

Mocht je nog vragen hebben, horen we ze graag! 

 

Gerrit en Saskia Eikelboom

 

Foto's spelletjesdag 3 mei 2018

Foto's spelletjesdag.

 

Foto's oefenspringen 28 april 2018!

Foto's oefenspringen.

 

Nieuwsbrief april 2018!

Hallo allemaal,


Komende zaterdag, 21 april, is de eerste avond van de mini ruiterfitheidscursus. Wil je je hier nog voor opgeven, geef dit dan nog snel door! Dit kan uiterlijk tot en met woensdag. 

 

Er zijn al een heleboel aanmeldingen gekomen van mensen die willen helpen met koningsdag. Dat is heel erg fijn! Ik zal deze week nog even doorgeven hoe laat iedereen verwacht wordt. 

 

Zaterdag 28 april is er, zoals elke laatste zaterdag van de maand, weer oefenspringen voor alle klassen vanaf 18u.  Kosten zijn €7,50, opgeven kan bij Saskia.

 

Donderdag 3 mei is er van 10 tot 14u spelletjesmiddag voor de kinderen in de basisschoolleeftijd, dus tot 12 jaar. We gaan allemaal leuke spelletjes doen met de pony's en tussen de middag eten we lekker broodjes met knakworst. Ook voor het drinken wordt gezorgd. Kosten hiervoor zijn €10,-. Opgeven kan bij Saskia. 

 

 

En dan nog waar iedereen met smart op zit te wachten: Ponykamp!!

Week 1 is van 16 t/m 20 juli,

Week 2 is van 23 t/m 27 juli,

Week 3 is van 30 juli t/m 3 augustus ( indien genoeg deelnemers)

van 8 t/m 10 augustus is er miniponykamp voor de jonge en beginnende ruiters

Week 5 is van 13 t/m 17 augustus

Week 6 is van 20 t/m 24 augustus

 

Kosten voor een weekje ponykamp zijn €195,-, miniponykamp kost €125,-.

Tijdens de ponykampen ben je van 9 tot 17u op de manege waar je allemaal leuke activiteiten met de pony's doet, zoals voltige, buitenrijden, springen, spelletjes, enz. Op donderdag mag je dan blijven slapen. 

Tijdens het miniponykamp ben je ook hier van 9u tot 17u, maar blijf je niet slapen.  

 

Opgeven kan vanaf zaterdag 28 april om 14.30u bij de bak waarin gereden wordt, vanaf maandag 30 april kan er ook via de telefoon, mail , ed worden opgegeven. 

 

Tijdens de meivakantie is er ook weer ruimte voor buitenritten in de ochtenden. Mocht je interesse hebben, geef dan even door wanneer je kunt, dan maken wij een indeling. De buitenritten duren twee uur en kosten twee lessen van je kaart. De gevorderden ritten duren drie uur en kosten drie lessen van je kaart. 

 

Veel rijplezier!

 

Gerrit en Saskia

 

Nieuwsbrief maart 2018!

Hallo allemaal,


We hebben weer wat leuke activiteiten en belangrijke data voor jullie. 

 

Als eerste de data. Komende vrijdag, 30 maart, is er gewoon les. Mocht je niet kunnen, meld je dan even af bij Saskia. Maandag 2 april is er geen les ivm tweede paasdag.

Vrijdag 27 april is er ook geen les ivm koningsdag. Wel lopen we dan weer met de pony's achter de Junushof in Wageningen bij de doe-markt en kunnen we wel weer wat helpers gebruiken! 

 

Vrijdag 4 mei is er geen les vanaf 19u ivm dodenherdenking. Zaterdag 5 mei zijn er ook geen lessen ivm bevrijdingsdag. 

Donderdag 10 mei is er geen les ivm Hemelvaartsdag en maandag 21 mei is er geen les ivm Pinksteren. 

 

Nu de leuke activiteiten: zaterdag 21 april en zaterdag 12 mei organiseert Menthe van Vierssen, één van onze lesklanten die bijna afgestudeerd is als fysiotherapeut, een mini-cursus ruiterfitheid. Meer informatie staat in de flyer die hieronder staat. Deze hangt ook in de schuur. Mocht je je op willen geven of meer informatie willen hebben, kun je bij Menthe terecht via fysioruiterfit@gmail.com.

Ruiter in vorm.

 

Verder organiseren we in de meivakantie naast de gewone lessen en, als het weer het toelaat, buitenritten. Er komt ook nog een spelletjesmiddag voor de ruiters tot 12 jaar. Hierover later meer informatie.

Zaterdag 28 april is er ook weer oefenspringen vanaf 18u voor alles hoogtes.

 

Binnenkort komt er ook meer informatie over het opgeven voor en de data van de ponykampen in de zomervakantie. 

 

Veel rijplezier! 

 

Gerrit en Saskia Eikelboom

 

 

Foto's oefenspringen 24 maart 2018!

Foto's oefenspringen.

 

Voorjaarsvakantie en oefenspringen!

Hallo allemaal,

In de voorjaarsvakantie gaan de lessen gewoon door! Ben je er niet, geef dit dan tijdig door.

Oefenspringen zal voortaan de laatste zaterdag van de maand vanaf 18u zijn, tenzij dit anders wordt aangegeven.

Veel rijplezier!

Gerrit en Saskia Eikelboom

Foto's oefenspringen 24 februari 2018!

Foto's oefenspringen.

 

Foto's oefenspringen 27 januari 2018

Foto's oefenspringen.

 

Foto's demonstratie Feather Light Horsemanship!

Na afloop van de nieuwjaarscarrousel heeft Yvet Blokesch van Feather Light Horsemanship een hele leuke en leerzame demonstratie gegeven! Hieronder staan foto's van de demonstratie.

 

Foto's gemaakt door Menthe.

 

Foto's nieuwjaarscarrousel 2018!

Foto's nieuwjaarscarrousel.

 

Foto's springlessen Jan 4 januari 2018!

Foto's deel 1.

Foto's deel 2.

 

Nieuwjaarscarrousel 2018!

Zaterdag 6 januari beginnen we het nieuwe jaar met de nieuwjaarscarrousel! Dit jaar  beginnen we om 13u. Om 16u komt Yvet Blokesch van Feather Light Horsemanship (www.feather-light.nl) ook nog een demonstratie geven. Jullie zijn allemaal welkom om te komen kijken!

 

Foto's kerstcompetitie 2017!

Dressuur.

Springen.

 

Indeling kerstcompetitie 2017!

De bijgewerkte indeling voor de kerstcompetitie kan je vinden bij wedstrijden.

 

Dressuurproeven wedstrijd 28 december 2017!

De proeven kan je vinden bij wedstrijden. Vergeet je niet op te geven!

 

Foto's oefenspringen zaterdag 9 december 2017!

Foto's oefenspringen

 

Black friday en kerstwedstrijden!

Hallo allemaal!

 

Het is vandaag Black Friday en voor ons de hoogste tijd om onze zwarte parels eens in het zonnetje te zetten. Op onze Facebook pagina hebben we een leuke fotoquiz gezet. Acht foto's met alleen het oog van één van onze zwarte paarden of pony's. Herken jij ze allemaal? Degene die de meeste herkent wint het woord 'paard' in chocoladeletters. Doen jullie ook mee?  

 

Dan nog wat data voor de komende tijd. Zaterdag 9 december hebben we voor de laatste keer dit jaar oefenspringen voor alle niveaus. Wil je dus nog een keer oefenen voor de kerstcompetitie? Geef je dan op! Het begint om zes uur en kost €7,50,-.

 

In de kerstvakantie zijn er geen lessen van maandag 25 december tot en met zaterdag 6 januari. Wel hebben we nog een paar leuke evenementen in de vakantie! 

 

De kerstcompetitie is dit jaar op donderdag 28 (dressuur) en vrijdag 29 ( springen) december. De kerstcompetitie bestaat uit twee losse wedstrijden. Je kunt met één wedstrijd meedoen als je dat wilt, maar leuker is natuurlijk om met allebei mee te doen! Je maakt dan ook kans om clubkampioen te worden van jouw klasse en dan mag je het hele jaar de grote wisselbeker met jouw naam erop bij je houden! Opgeven hiervoor kan vanaf maandag 11 december tot en met woensdag 20 december. Kosten zijn €12,- per wedstrijd of € 22,- als je aan allebei meedoet. 

Meedoen kan op elk niveau! 

 

Zaterdagmiddag 6 januari hebben we onze jaarlijkse carrousel show! Er wordt al weer druk geoefend door de groepen. De exacte tijd wordt nog doorgegeven. Het is een erg leuke middag om te komen kijken en helemaal gratis! 

 

Maandag 8 januari starten de lessen weer. 

Op dinsdag 5 december gaan de lessen gewoon door. Mocht je dan bezoek krijgen uit Spanje voor even, vergeet dat dan vooral niet door te geven! 

 

Veel rijplezier! 

 

Gerrit, Saskia en Anne

 

Foto's oefenspringen 18 november 2017!

Foto's oefenspringen!

 

Foto's oefenspringen 28 oktober 2017!

Foto's oefenspringen

 

Foto's dressuurwedstrijd 7 oktober 2017!

Foto's klasse L2-A

Foto's klasse M

Foto's eigen paarden

 

Herfstvakantie en buitenritten!

Hallo allemaal,

De herfstvakantie is weer begonnen en naast de gewone lessen, die gewoon doorgaan in de vakantie, hebben we nog de mogelijkheid voor buitenritten op maandag- (gevorderd), dinsdag-, woensdag-, of vrijdagochtend. Heb je interesse? Geef even via de mail door wanneer je mee wilt, dan kijken we of dat mogelijk is.

En ben je weg in de vakantie? Graag even afmelden!

Fijne vakantie!

Gerrit en Saskia

 

Indeling dressuurwedstrijd 7 oktober!

De indeling van de dressuurwedstrijd van zaterdag 7 oktober kan je vinden bij wedstrijden!

 

Foto's oefenspringen 23 september!

Foto's oefenspringen

 

Dressuurwedstrijd zaterdag 7 oktober!

Zaterdag 7 oktober organiseren we een onderlinge dressuurwedstrijd voor al onze ruiters. Er wordt al een paar weken hard geoefend op de proefjes tijdens de lessen. Het laagste niveau is de klasse A, dit is alleen in stap en draf, de hoogste klasse is de klasse M1 voor de gevorderde ruiters.

 

Opgeven kan door middel van het inschrijfgeld (€12,-) te betalen aan de deur en op te geven op wie je wilt rijden en in welke klasse. Dit kan tot en met zaterdag 30 september.

Wij zorgen dan dat de indeling uiterlijk dinsdag 3 oktober bekend gemaakt wordt.

 

Over de tijden kunnen we nog niet veel zeggen. We beginnen met de klasse M1 rond acht uur ’s morgens, aansluitend is de L2, de eigen pony’s, de klasse L1, B en als laatste de A. Die is meestal rond vier uur afgelopen, afhankelijk van het aantal deelnemers.

 

De proeven die gereden worden staan bij wedstrijden!

 

Voor vragen kun je bij je instructie terecht.

 

Succes! 

 

Foto's oefenspringen 26 augustus 2017!

Foto's oefenspringen!

 

Lesindeling 2017-2018

Hallo allemaal,
 

Maandag 21 augustus beginnen we, na een vakantie vol ponykamp pret, weer met de normale lessen. 

Hieronder vind je de indeling. Deze is helaas nog niet helemaal compleet. Een aantal ruiters heeft aangegeven niet meer op hun oude lestijd te kunnen, maar nog geen nieuwe tijd opgegeven, of wacht nog op hun nieuwe schoolrooster of trainingstijd van hockey... In principe wordt iedereen verwacht op de tijd die aangegeven is op de indeling. Sta je er nog niet op of sta je op een onmogelijke tijd ingedeeld? Neem dan even via de mail contact op en geef gelijk aan op welke dagen en tijden je wel zou kunnen.  Liefst niet per telefoon! 

Veel rijplezier! 

 

Gerrit en Saskia

Lesindeling 2017-2018

 

Foto's ponykamp 2017!

Week 1

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Week 2

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Overige foto's en filmpjes

Week 5

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Overige foto's en filmpjes

Week 6

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

 

Foto's springwedstrijd zaterdag 1 juli 2017!

Foto's gemaakt door Klaske en Sanne.

 

Foto's gemaakt door Anne K.

 

Indeling springwedstrijd 1 juli!

De indeling van de wedstrijd staat bij wedstrijden!

 

Springwedstrijd, zomervakantie en buitenritten!

Hallo allemaal,


De laatste weken voordat de zomervakantie begint zijn aangebroken en we hebben nog het een en ander in petto voor jullie.

Als jullie ons volgen op Facebook zie je al regelmatig dingen voorbij komen!

 

Zaterdag 1 juli hebben we onderlinge springwedstrijd voor al onze ruiters. De laagste klasse springt 20 cm en de hoogste klasse springt 100 cm. Je kan aangeven hoe hoog je graag wil springen. Meedoen met je eigen pony of paard kan ook!

Opgeven hiervoor kan aan de deur door betaling van het inschrijfgeld, €12,-. Je mag dan ook doorgeven op welke pony's je het liefste rijdt. 

Opgeven kan tot en met zaterdag 24 juni. Wij zorgen ervoor dat maandag 26 juni de indeling bekend wordt gemaakt via de mail en op de site.

Voor vragen kun je bij je instructie terecht. 

 

Zoals jullie ook al op Facebook hebben kunnen zien, hebben we in de vierde week van de vakantie een beginners ponykamp van drie dagen, van woensdag 2 tot en met vrijdag 4 augustus. Dit is voor ruiters met weinig rijervaring, maar ook ruiters met al wat meer ervaring zijn welkom. Ook hier gaan we net als bij het gewone ponykamp allemaal leuke dingen doen met de pony's, zoals spelletjes, voltige, mennen, als het niveau van de groep het toelaat ook een buitenrit en natuurlijk leer je ook veel over de verzorging van je pony. Kosten hiervoor zijn €125,-. Voor vragen kun je bij je instructie terecht. 

 

De lessen gaan door tot en met zaterdag 8 juli. Maandag 21 augustus beginnen we weer met het nieuwe jaar. 

Kun je de paarden niet zo lang missen? Op zaterdag middag hebben we nog ruimte voor lessen met de pony's. Hiervoor moet je je wel even aanmelden bij Saskia. Ook zijn er iedere zaterdag nog Rakkertjes, ook in de vakantie. De even weken zijn de gewone rakkertjes, de oneven weken zijn de rakkertjes plus, voor de kinderen die al zelf kunnen draven.

We zijn nog wel op zoek naar meer helpers voor de rakkertjes. Dus ben je regelmatig op zaterdag middag beschikbaar en vind je het leuk om kinderen te helpen met leren poetsen en paardrijden? Geef dit even door aan Saskia. 

 

Voor de paardenruiters is er op maandag avond les van 20.00 tot 21.00u. Ook hiervoor moet je je even opgeven bij Saskia. Bij grote drukte wordt de les uiteraard gesplitst. 

 

Op de zaterdag ochtenden in de vakantie is er nog ruimte voor buitenritten voor de ponyruiters (elk niveau) of de gevorderde paardenruiters. Mocht je een keer me willen, geef dit dan ook door aan Saskia!

 

En dan nog een huishoudelijke mededeling: mocht je na de zomervakantie op een ander tijdstip willen gaan paardrijden of helemaal willen/moeten stoppen, geef dit dan ook even door, liefst via de mail! 

 

Ook zijn er nog twee plekjes vrij in de tweede week van het ponykamp, van 17 t/m 21 juli, dus als er iemand nog interesse heeft... 

 

En nu de zomer toch echt in aantocht is, komt nog een waarschuwing: trek geen open schoenen of slippers aan als je naar de paarden gaat! Dit geldt niet alleen voor de ruiters, maar ook voor de ouders, vriendinnetjes, vriendjes ed. In de schuur en bij de paarden en pony's geldt dus een slipperverbod! 

 

Fijne vakantie!

Gerrit en Saskia

Foto's oefenspringen zaterdag 17 juni!

Foto's oefenspringen!

 

Foto's oefenspringen zaterdag 22 april!

Foto's oefenspringen!

Foto's oefenspringen gemaakt door Jeroen!

 

Opgeven ponykamp 2017!

Hallo allemaal,
 

Zaterdag 22 april kun je je vanaf 15.00u weer opgeven voor ponykamp! Opgeven kan in de binnenbak, netjes aansluiten op de tribune, opschrijven wanneer je wilt komen en klaar. Je hoeft nog niet gelijk te betalen. 

Zoals elk jaar hebben we deze zomervakantie ook weer ponykampen. Het gaat om de volgende data:

Week 1: 10 t/m 14 juli,

week 2: 17 t/m 21 juli,

week 3: 24 t/m 28 juli,

week 4: 31 juli t/m 4 aug,

week 5: 7 t/m 11 aug,

week 6: 14 t/m 18 aug.

 

De ponykampen zijn de hele week van negen tot vijf, behalve op donderdag, want dan mag je blijven slapen! Tijdens zo'n ponykampweek ga je allemaal leuke dingen doen met de pony's, zoals spelletjes, mennen, voltige, springen, dressuur, buitenrijden, schriktraining en nog veel meer. Op onze website kun je duizenden foto's zien van de ponykampen van afgelopen jaren. 

 

Kosten voor zo'n leuke week zijn € 195,-. Dit is inclusief eten en drinken. 

 

Zaterdag 22 april kun je je dus om drie uur opgeven in de binnenbak. Vanaf maandag 24 april kun je je ook telefonidch of via de mail opgeven hiervoor. Ook ruiters van buitenaf die willen komen kunnen zich dan opgeven. Wees er zaterdag op tijd bij, want vol=vol! 

 

Voor vragen kun je weer bij je instructie terecht. 

 

Gerrit en Saskia

 

Meivakantie, buitenritten en oefenspringen!

Hallo allemaal,


Het is alweer bijna meivakantie en dus tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. 

 

Eerst even over de lessen tijdens de vakantie en feestdagen. In principe gaan alle lessen gewoon door, met een paar uitzonderingen.

Dit zijn: vrijdag 14-4 is er les tot 18.00u ivm Goede vrijdag, maandag 17-4  is er geen les ivm tweede paasdag, donderdag 27 april is er geen les ivm koningsdag, donderdag 4 mei is er les tot 19.00u ivm dodenherdenking, vrijdag 5 mei is er geen les ivm bevrijdingsdag. Alle andere dagen zijn er dus wel lessen, meld je dus even af als je niet kunt komen rijden! 

 

Dan is er zaterdag 22 april weer oefenspringen voor zowel manegeruiters als ruiters van buitenaf. Dit begint om zes uur, kosten zijn €7,50, opgeven kan bij Saskia. Bij het oefenspringen wordt er een springparcours neergezet dat de ruiters om de beurt, onder begeleiding van Anne en Gerrit, mogen springen. De hoogte van het parcours wordt aangepast aan het niveau van de ruiter.  Voor vragen hierover kun je bij je instructie terecht. 

 

Dan zijn er in de meivakantie ook nog volop mogelijkheden voor buitenritten in de ochtenden. Omdat de vakanties zo verspreid zijn, is het het handigst als je even doorgeeft op welke dagen je mee zou kunnen met een buitenrit. De buitenritten kunnen plaatsvinden op maandag, dinsdag of donderdag. Eventuele andere dagen gaan in overleg. De buitenritten beginnen om negen uur en duren, afhankelijk van het niveau van de ruiters,  twee of drie uur. Deze worden gewoon als lessen van de kaart afgeschreven.

 

Wil je als eerste alle nieuwtjes over onze manege te zien krijgen? Like ons dan op Facebook! 

 

Voor vragen, kun je natuurlijk altijd bij een van ons terecht!

 

Gerrit en Saskia

 

Foto's oefenspringen zaterdag 18 maart!

Foto's oefenspringen!

Foto's oefenspringen gemaakt door Jeroen!

 

Voorjaarsvakantie, oefenspringen en rakkertjes!

Hallo allemaal,
 

Om verwarring te voorkomen: tijdens de vakantie gaan de lessen gewoon door! Meld je dus even af als je niet kunt komen.

 

En alvast om in je agenda te zetten: zaterdag 18 maart is er weer oefenspringen voor alle klassen, vanaf 18.00u. Kosten zijn €7,50, opgeven kan bij Saskia. 

 

Iedere zaterdag zijn er rakkertjes lessen om half vier en half vijf voor de jongste ruitertjes. Alle even weken zijn de gewone rakkertjes, de oneven weken zijn de rakkertjes plus groepjes, voor de kinderen die al wel zelf een beetje kunnen draven en sturen. Bij het plus groepje loopt er ook niet meer iemand bij om de pony vast te houden, bij de gewone rakkertjes wel. 

 

Fijne vakantie!

 

Gerrit en Saskia

 

Foto's oefenspringen januari en februari 2017!

Foto's januari.

Foto's februari.

 

Nieuwsbrief januari 2017!

Hallo allemaal,
 

Hierbij weer een paar data voor de komende weken. 

 

Komende zaterdag, 21 januari, is er weer oefenspringen vanaf 18.00u. We zetten een leuk parcours neer, die je dan om de beurt mag springen. Dus eigenlijk net als bij een wedstrijd, maar dan zonder de stress! Dit is ook voor de lagere klassen. Kosten hiervoor zijn €7,50. Je kunt je hiervoor opgeven bij Saskia. 

 

Sinds het begin van dit jaar hebben we ook iedere week Rakkertjes op zaterdag. De oneven weken zijn voor de Rakkertjes 'plus' lessen. Dit is voor de rakkertjes die al zelf een beetje kunnen draven en sturen en al iets meer echt les willen krijgen. Er zijn nog plekjes vrij voor komende zaterdag, 21 januari. 

De even weken zijn voor de gewone rakkertjes. De Rakkertjes lessen zijn om half vier en om half vijf. 

Opgeven kan bij Saskia, kosten zijn €10,-. 

 

Verder kun je ons ook vinden op Facebook. Daar komen ook alle aankondigingen voorbij en natuurlijk leuke foto's. Dus neem er eens een kijkje en like ons!

 

Voor vragen kun je bij een van ons terecht.

 

Veel rijplezier!
 

Gerrit en Saskia

 

Foto's carrousel 2017!

Foto's carrousel!

 

Filmpje gemaakt door Menthe!

 

Foto's lessen Florence Faber januari 2017!

Foto's dinsdag 3 januari

Foto's donderdag 5 januari

 

Foto's kerstcompetitie 2016!

Filmpje gemaakt door Menthe!

 

Foto's dressuur deel 1

 

Foto's dressuur deel 2

 

Foto's springen camera Menthe

 

Foto's springen camera Anne K.

 

Foto's buiten en in de stal

 

Indeling kerstcompetitie 2016!

De indeling kan je vinden bij wedstrijden.

 

Foto's oefenspringen 17 december 2016!

Foto's oefenspringen!

 

Kerstcompetitie, nieuwjaarscarrousel en rakkertjes.

Hallo allemaal,

 

Het einde van het jaar is weer in zicht en dat betekent dat het weer tijd wordt voor onze kerstcompetitie. Op woensdag 28 december hebben we de dressuurwedstrijd en op donderdag 29 december de springwedstrijd. Het zijn twee aparte wedstrijden, maar doe je met allebei mee, dan maak je kans om clubkampioen te worden in jouw categorie! Je krijgt dan een mooie wisselbeker waar jouw naam in gegraveerd wordt en die je het hele jaar mag houden. 

Inschrijfgeld voor een wedstrijd is €12,-, doe je met allebei de wedstrijden mee is het inschrijfgeld €22,-. Je kunt je vanaf vandaag (maandag 12 december) opgeven aan de deur. Je moet dan gelijk het inschrijfgeld meenemen en even doorgeven op welke pony's je het liefste rijdt. 

Je kunt je opgeven tot en met woensdag 21 december. Wij zorgen dan dat we uiterlijk vrijdag 23 december de indeling klaar hebben. 

Voor vragen kun je bij je instructie terecht. 

 

Tijdens de kerstvakantie zijn er geen gewone lessen van maandag 26 december tot en met zaterdag 7 januari. Zaterdag 24 december zijn er nog wel lessen! Geef het even door als je niet kunt komen, want dan kunnen we misschien nog enkele lessen samenvoegen. Je hoort je altijd minimaal 24 uur van tevoren af te melden als je niet kunt, anders wordt de les doorberekend. 

 

Zaterdag 7 januari hebben we weer onze nieuwjaarscarrousel, waar al hard voor geoefend wordt. Het begint om drie uur. De groepen met de wat oudere kinderen en de volwassenen zijn al weken lang hard aan het oefenen om een spetterende show neer te zetten. Het is altijd erg leuk om naar te kijken, dus iedereen is welkom! 

 

Daarnaast is er nog nieuws over de Rakkertjes. De rakkertjes lessen zitten erg vol, daarom breiden we ze uit. Vanaf 14 januari is er elke even week op zaterdag een gewone rakkertjes les. Dit is voor kleine kinderen die nog niet met de gewone lessen mee mogen doen omdat ze bijvoorbeeld te jong zijn. Of omdat ze het eerst een paar keer willen uitproberen. De oneven weken is er op zaterdag een rakkertjes plus-les. Dit is voor de rakkertjes die al zelf een beetje kunnen draven maar nog niet elke week in een groepje mogen of kunnen rijden. Voor vragen over de rakkertjes kun je bij Saskia terecht.

 

Mochten jullie nog vragen hebben, horen we ze graag!

 

Gerrit en Saskia Eikelboom

 

Foto's oefenspringen 19 november 2016!

Foto's oefenspringen!

 

Foto's dressuurwedstrijd 22 oktober 2016!

Foto's voorbereidingen

Foto's klasse A

Foto's klasse B

Foto's klasse L1 en L2

Foto's klasse M1 en eigen paarden 

 

Indeling dressuurwedstrijd!

De indeling van de dressuurwedstrijd van zaterdag 22 oktober kan je vinden bij wedstrijden!

 

Foto's oefenspringen zaterdag 8 oktober 2016

Foto's oefenspringen!

 

Nieuwsbrief oktober 2016

Hallo allemaal,

Wat hebben jullie ons ongelofelijk verrast zaterdag 17 september. Het werd ineens wel erg druk voor het oefenspringen. En dan sta je best wel met een mond vol tanden als je ziet wat iedereen samen voor elkaar heeft gekregen! Helemaal super! Niet één, maar zelfs twee mooie hindernissen hebben we dankzij jullie gekregen. Wat heeft iedereen dit goed geheim gehouden!

En nu willen jullie natuurlijk allemaal over deze nieuwe hindernissen springen, voor zover je dat 17 september nog niet had gedaan. Dat kan komende zaterdag, 8 oktober. Dan gaan we weer oefenspringen. Dus dan zetten we weer een parcoursje neer, met natuurlijk die mooie nieuwe hindernissen, en kun je voor ?7,50 dit parcoursje springen. Opgeven hiervoor kan bij Saskia.

Het oefenspringen begint om zes uur, na de gewone lessen.

Zaterdag 22 oktober hebben we weer onderlinge dressuurwedstrijd. Er zijn deze dag dan ook geen lessen. Iedereen die bij ons rijdt kan op zijn of haar niveau meedoen met deze wedstrijd. Tijdens de lessen wordt er al hard geoefend met de proefjes. Deelname kost ?12,-. Dit inschrijfgeld kun je aan de deur betalen als je je op geeft en dan kan je ook gelijk doorgeven op welke pony?s of paarden je het liefste rijdt. Wij maken dan de uiteindelijke indeling en proberen zo veel mogelijk rekening te houden met je voorkeuren. Voor vragen kun je bij je instructie terecht. De proefjes kun je vinden bij wedstrijden.

Tijdens de herfstvakantie zijn er gewoon lessen. Zorg dus dat je je afmeldt als je niet kunt komen!

Tijdens de herfstvakantie kun je ook weer buitenritten maken in de ochtend. In principe kan dit op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag. Afhankelijk van het niveau van de ruiters gaan we twee of drie uur weg. Opgeven hiervoor kan ook bij Saskia. Kosten hiervoor zijn twee of drie lessen van je kaart.

Wij wensen jullie veel rijplezier en nogmaals bedankt voor de mooie hindernissen!

Gerrit en Saskia

 

Cadeau 15-jarig jubileum!

Gister, zaterdag 17 september, was het dan eindelijk zover. Na maandenlang alles geheim te hebben gehouden, hebben we de hindernissen overhandigd aan Gerrit en Saskia! We willen iedereen heel erg bedanken voor alle donaties en ook voor het zo goed geheim houden van alles! Ze hadden werkelijk geen idee dat er iets zou gaan gebeuren. Het was ook geweldig dat er gister zo veel mensen waren! We hopen dat jullie de hindernissen mooi vinden, wij wel in ieder geval! Dank jullie wel allemaal!!

Ook willen we de gemeente Wageningen bedanken voor het mooie extra cadeau!

Voor degenen die er gister niet bij konden zijn, is hier een impressie.

Filmpjes en foto's gemaakt door Jeroen.

Foto's gemaakt door Maureen.

Foto's oefenspringen 17 september 2016!

Foto's gemaakt door Jeroen.

Foto's camera Menthe.

Foto's camera Anne K.

Met oefenspringen maken we vaak filmpjes van het parcours omdat het leerzaam en leuk is om het terug te kunnen kijken. Heb je nog geen filmpje en wil je hem wel graag, stuur dan even een mailtje naar annespat592@gmail.com.

 

Foto's ponykamp 2016!

Week 1

Filmpje week 1!

Maandag deel 1!

Maandag deel 2!

Dinsdag!

Woensdag!

Donderdag!

Vrijdag!

 

Week 2

Filmpje week 2!

Maandag!

Dinsdag!

Woensdag!

Donderdag!

Vrijdag!

 

Week 5

Filmpje week 5!

Maandag!

Dinsdag!

Woensdag!

Donderdag!

Vrijdag!

 

Week 6

Filmpje week 6!

Maandag!

Dinsdag!

Woensdag!

Donderdag!

Vrijdag!

 

Lesindeling 2016-2017!

Hallo allemaal,

Hebben jullie ook zo genoten van de vakantie? Wij wel zoals je kunt zien aan alle foto's van de ponykampen op onze site. 

Komende maandag, 22 augustus, beginnen de lessen alweer! Hieronder kun je de indeling vinden voor de lessen. 

 

Morgen, 20 augustus, is er nog een mogelijkheid om te rijden in een groepje om drie uur. Dus als je niet kunt wachten tot volgende week, kun je je nog opgeven bij Saskia.

 

Woensdag 24 augustus is de Vlegeldag in Bennekom, waar we nu echt met de pony's gaan lopen, nadat het vorig jaar mis liep. Hier hebben we natuurlijk wel weer een paar helpers nodig. Als je wilt helpen, kun je dit doorgeven aan Saskia. De lessen gaan wel gewoon door! 

 

Mochten jullie verder nog vragen hebben, horen we ze ook graag.

 

Tot volgende week allemaal, wij hebben er weer zin in!

 

Gerrit en Saskia Eikelboom

 

Lesindeling 2016-2017.

 

 

Foto's les Florence Faber 5 augustus 2016!

Vrijdag 5 augustus kwam Florence Faber van Go With Flo weer lesgeven. Het was weer erg leuk en leerzaam!

Hier zijn de foto's!

 

Nieuwsbrief juli 2016!

Hallo allemaal,

Komende week hebben we een buitenrit voor gevorderde ruiters waar nog plek vrij is. Er is nog geen dag afgesproken, maar het kan op maandag, dinsdag of woensdag ochtend (1 t/m 3 aug). Mocht je nog mee willen, kun je dit doorgeven aan Saskia. Let op: het is wel een buitenrit voor gevorderde ruiters, die minimaal drie uur duurt. 

Als je nog een andere keer deze vakantie mee wilt met een buitenrit, kun je dit ook aan Saskia doorgeven. Dit geldt ook voor minder gevorderde ruiters. 

 

Verder zijn er nog steeds lessen voor de paardenruiters op maandagavond en voor de ponyruiters op zaterdagochtend. Dus als je hier aan mee wilt doen, kun je dit aan Saskia doorgeven. 

 

Op maandag 22 augustus beginnen de gewone lessen weer. Mocht je komend jaar op een ander tijdstip willen of moeten gaan rijden, geef dit dan op tijd door, zodat we daar rekening mee kunnen houden met de indeling van komend jaar.

 

Fijne vakantie nog!

 

Gerrit en Saskia Eikelboom

 

Foto's oefenspringen zaterdag 16 juli 2016!

Foto's oefenspringen!

 

Foto's springwedstrijd 2 juli 2016!

Foto's gemaakt door Menthe!

Foto's gemaakt door Anne Kouyzer!

Filmpje van achter de schermen!

 

Indeling springwedstrijd 2 juli!

De indeling van de springwedstrijd van zaterdag 2 juli staat bij wedstrijden!

 

Foto's oefenspringen zaterdag 18 juni!

Foto's gemaakt door Menthe.

 

Nieuwsbrief juni 2016!

Hallo allemaal,

De zomervakantie komt weer in zicht en dat betekent natuurlijk dat het tijd is voor de onderlinge springwedstrijd! 

Op zaterdag 2 juli organiseren we weer de jaarlijkse onderlinge springwedstrijd voor onze ruiters. Iedereen die tijdens de groepslessen al gesprongen heeft kan meedoen, want iedereen wordt ingedeeld naar zijn of haar niveau. Deelname kost €12,-, dit betaal je gelijk aan de deur als je je komt opgeven. Als je je opgeeft moet je even doorgeven op welke pony's of paarden je het liefste rijdt. Je mag er drie noemen. Wij proberen daar zo veel mogelijk rekening mee te houden met de indeling. Opgeven kan vanaf maandag 20 juni tot en met dinsdag 28 juni. De indeling met de tijden wordt dan in de loop van woensdag 29 juni bekend gemaakt. 

Iedere categorie begint met het parcours lopen. Dit gebeurt met z'n allen tegelijk onder leiding van Anne. Zij geeft nog wat tips hoe je het parcours het beste kunt rijden en hoe en waar je moet groeten naar de jury bijvoorbeeld.  

Daarna gaat iedere ruiter om de beurt het parcoursje springen. Als iedereen is geweest volgt gelijk de prijsuitreiking. Als je nog meer vragen hebt over de wedstrijd, kun je natuurlijk altijd bij je instructie terecht. 

Er zijn deze dag, 2 juli, geen gewone lessen! 

 

Zaterdag 18 juni kun je nog een keer oefenspringen, vanaf 60 a 70 cm. Kosten hiervoor zijn €7,50. Opgeven kan bij Saskia. 

 

De laatste les van dit jaar is zaterdag 9 juli. Daarna stoppen alle lessen, we beginnen weer op maandag 22 augustus. De tienrittenkaarten worden tijdens de vakantie uiteraard ook stopgezet. Tijdens de vakantie kunnen de ponyruiters op zaterdagochtend om tien uur nog rijden als ze dat willen, de paardenruiters kunnen op maandagavond om acht uur terecht. Voor deze lessen moet je je wel even opgeven bij Saskia. 

Tijdens de vakantie organiseren we ook nog buitenritten. De data hiervan komen nog. 

 

Mocht je na de zomervakantie naar een andere les willen, of helemaal willen stoppen met rijden, geef dit dan zo vroeg mogelijk door. Dan kunnen wij hier rekening me houden bij de indeling van de groepslessen voor het nieuwe schooljaar. 

 

Heb je nog vragen, stel ze gerust!


Gerrit en Saskia Eikelboom

Foto's les Florence Faber vrijdag 27 mei!

Vrijdag 27 mei heeft Florence Faber van Go With Flo een aantal van onze lesklanten lesgegeven. Het was erg leuk en leerzaam en iedereen was erg enthousiast!

Hier zijn de foto's!

 

Foto's oefenspringen zaterdag 21 mei!

Foto's gemaakt door Menthe!

 

Weer in de wei!

De paarden en pony's staan alweer lekker in de wei! 

Filmpje gemaakt door Sanne!

Foto's gemaakt door Menthe!

Foto's gemaakt door Anne!

Foto's en filmpjes van de pony's!

 

Filmpjes buitenritten!

Afgelopen week hebben we heerlijke buitenritten gemaakt! Sanne en Emma hebben daarbij met een helmcamera gefilmd. Hier is het resultaat!

Filmpje gemaakt door Sanne!

Filmpjes gemaakt door Emma!

 

Spelen!

Dit doen we in de winter in de buitenbak! 

Filmpjes spelen!

 

Nieuwsbrief 25 april

Hallo allemaal,

We hebben weer wat leuke activiteiten voor jullie in petto en we hebben jullie hulp nodig.

Allereerst gaan we deze week, donderdag 28 april, oefenspringen voor de lagere klassen, dus vanaf 20 cm en hoger. Dit houdt in dat iedereen die een keer een parcoursje wil oefenen donderdag terecht kan. Net als bij een echte wedstrijd wordt er een heel parcours neergezet met ongeveer negen hindernissen. Deze mag iedereen om de beurt springen. Anne staat erbij in de bak om iedereen hierbij te begeleiden. Het is een leuke oefening voor de onderlinge springwedstrijd die nog voor de zomervakantie plaatsvindt! Kosten hiervoor zijn €7,50, opgeven kan bij Saskia tot uiterlijk woensdag.  

 

Dan staan we woensdag 27 april, Koningsdag, weer achter de Junushof in Wageningen met zowel onze pony's als met de zadelmakerij. We hebben natuurlijk wel hulp nodig om met de pony's te lopen. Dus als je daar zin in hebt, geef het even door aan Saskia. We zijn ingepland van 11u tot 17u. Hopelijk houden we het droog! 

 

Dan willen we in de tweede week van de vakantie nog enkele buitenritten organiseren. Op maandag 2 mei, woensdag 4 mei en vrijdag 6 mei om negen uur. Opgeven hiervoor kan bij Saskia. Afhankelijk van het niveau van de ruiters gaan we twee of drie uur weg. Dinsdagavond, 3 mei, hebben we nog een buitenrit voor gevorderde ruiters waar nog enkele plekjes over zijn. 

Op onze Facebook pagina staan een paar leuke foto's van de afgelopen buitenrit!

 

Vrijdag 13 mei wordt in Wageningen een speeltuin geopend in de stijl van ridders en prinsessen. En daar horen natuurlijk ook pony's bij. Wij zullen daar vanaf half vier met twee pony's lopen, maar ook daar hebben wij natuurlijk weer wat hulp nodig. Wie kan? 

 

Vergeten jullie je niet af te melden als je niet komt rijden? Alleen 27-4 en 5-5 is er geen les, de rest gaat wel door! 

 

Voor meer informatie of vragen, kun je bij een van ons terecht.

 

Gerrit en Saskia Eikelboom

 

 

Foto's oefenspringen 23 april!

Foto's gemaakt door Menthe

 

Nieuwsbrief!

Hallo allemaal,

Wie krijgt er bij dit mooie lenteweer geen zin om lekker in het bos te gaan rijden? Wij in elk geval wel. Daarom organiseren we zaterdag 16 april vanaf 16.00u een buitenrit voor onze ruiters. Afhankelijk van het niveau van alle ruiters duurt deze buitenrit twee of drie uur. Kosten hiervoor zijn twee of drie lessen van je kaart. Opgeven kan bij Saskia.

 

Zaterdag 23 april is er weer oefenspringen vanaf 70 cm. Kosten hiervoor zijn €7,50, opgeven kan weer bij Saskia. De andere data tot de zomervakantie zijn: 21-5, 18-6 en 16-7.

 

De rakkertjes zitten ook niet stil. Deze groepslessen voor de jongste ruitertjes zijn erg populair. De data tot de zomervakantie zijn: 30-4 (zit vol), 14-5, 28-5, 11-6, 25-6 en 9-7. 

 

Er komen nog meer data voor de buitenritten en ook de datum voor het oefenspringen voor de lagere klassen komt nog. 

 

Daaarnaast kon je je opgeven voor één van de ponykampen vanaf zaterdag 2 april. Week 1 en 6 zitten nu vol, week 2 zit bijna vol en in week 4 en 5 is nog plek over. 

Dus als je nog mee wilt doen, geef je dan nog op hiervoor. Ook ruiters van buiten de manege zijn welkom (wel met rijervaring).

Voor meer informatie of vragen kun je altijd bij je instructie terecht. 

 

Tijdens de meivakantie gaan de lessen gewoon door, met uitzondering van 27-4, Koningsdag, en 5 mei. Maandag 16 mei is er ook geen les ivm tweede pinksterdag.

 

Veel rijplezier!

 

Gerrit en Saskia Eikelboom

 

Nieuwsbrief met oa ponykamp en belangrijke data!

Hallo allemaal,

Zaterdag 2 april om half vier is het weer zo ver: je kunt je dan weer opgeven voor ponykamp! Tijdens de zomervakantie houden we natuurlijk weer onze leuke ponykampen. Tijdens deze kampen kom je elke dag van negen tot vijf naar de manege waar je allerlei leuke dingen doet met de pony's, zoals spelletjes, springen, buitenrijden, voltige, mennen en nog veel meer. De foto's van afgelopen jaar kun je hieronder bekijken. Op donderdag hebben we bonte avond en mag je blijven slapen. De kosten voor zo'n ponykamp zijn €195,-. Opgeven kan dus vanaf zaterdag 2 april om half vier in de binnenbak. Wees er op tijd bij als je maar een bepaalde week kunt, want sommige weken zitten snel vol! Vanaf maandag 4 april kun je je ook gewoon via de mail of telefoon opgeven en dan is de inschrijving ook open voor ruiters van buitenaf, dus bijvoorbeeld een vriendinnetje dat bij een andere manege rijdt kan zich dan ook opgeven. 

Voor vragen kun je bij Saskia of bij je instructie terecht.

 

De data voor de ponykampen zijn:

week 1: 11 t/m 15 juli

week 2: 18 t/m 22 juli,

week 3: 25 t/m 29 juli,

week 4: 1 t/m 5 aug,

week 5: 8 t/m 12 aug,

week 6: 15 t/m 19 aug.

 

Dan hebben we nog een aantal vrije dagen:

maandag 28-3 is er geen les ivm 2e paasdag,

woensdag 27-4 is er geen les ivm koningsdag (dan staan wij in Wageningen achter de Junushof met de pony's!) 

donderdag 5 mei is er geen les ivm hemelvaartsdag

maandag 16 mei is er geen les ivm 2e pinksterdag.

 

Alle andere dagen, dus inclusief de vakanties en goede vrijdag is er wel gewoon les! Geef het dus even door als je er dan niet bent!

 

Dan hebben we nog het oefenspringen op zaterdag 23 april vanaf 70 cm. Opgeven hiervoor kan bij Saskia en dit kost €7,50. 

De datum voor het oefenspringen voor de lagere klassen wordt binnenkort bekend gemaakt. 

 

Tijdens de meivakantie zullen we naast de gewone lessen ook nog enkele buitenritten organiseren. Hierover krijg je tegen die tijd nog bericht. 

 

De Rakkertjes zijn een groot succes. Zo groot zelfs, dat de lessen al heel snel vol zitten. De komende data zijn: zaterdag 26 maart (vol), zaterdag 9 april (nog 2 plekjes om half vijf), zaterdag 30 april (nog plek om half vijf), zaterdag 14 mei en zaterdag 28 mei. 

De Rakkertjes is bedoeld voor jonge kinderen die het rijden een keer willen uitproberen of die nog te jong zijn voor de gewone lessen. Tijdens een rakkertjes les gaan we eerst poetsen en opzadelen, vervolgens een half uurtje rijden en dan weer afzadelen. Kosten hiervoor zijn €10,-.  Opgeven kan bij Saskia.

 

Veel rijplezier!

 

Gerrit en Saskia Eikelboom

 

Foto's ponykamp 2015!

Week 1

Maandag camera Menthe

Maandag camera Anne

Dinsdag camera Menthe

Dinsdag camera Anne

Woensdag camera Menthe

Woensdag camera Anne

Donderdag camera Menthe

Donderdag camera Anne

Vrijdag camera Menthe

Vrijdag camera Anne

Week 2

Maandag camera Menthe

Maandag camera Anne

Dinsdag camera Menthe

Dinsdag camera Anne

Woensdag camera Menthe

Woensdag camera Anne

Donderdag camera Menthe

Donderdag camera Anne

Vrijdag camera Menthe

Vrijdag camera Anne

Week 4

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Week 5

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Week 6

Maandag camera Aniek

Maandag camera Anne

Dinsdag camera Aniek

Dinsdag camera Anne

Woensdag camera Aniek

Woensdag camera Anne

Donderdag camera Aniek

Donderdag camera Anne

Vrijdag camera Aniek

Vrijdag camera Anne

Nog wat foto's van week 6

 

Foto's oefenspringen zaterdag 19 maart 2016

Foto's gemaakt door Esra

 

Foto's oefenspringen zaterdag 20 februari 2016

Foto's gemaakt door Menthe

Nieuwsbrief februari 2016

Hallo allemaal,

Hierbij weer de laatste nieuwtjes en belangrijke data van onze manege.

Tijdens de komende voorjaarsvakantie gaan de lessen gewoon door. Geef het dus even door als je er niet bent!

Komende zaterdag, 20 februari, kun je weer komen oefenspringen. Dit is vanaf 60 cm. Voor de lagere klassen gaan we in de meivakantie oefenspringen. Opgeven kan bij Saskia. Kosten hiervoor zijn €7,50. Dit hoor je contant te betalen bij het opgeven of tijdens het oefenspringen. Als we achteraf een rekening moeten sturen omdat dit nog niet is voldaan, komt er €2,50 bij en betaal je dus €10,- voor het oefenspringen.

Ook zijn er al weer nieuwe data voor de Rakkertjes. Deze lessen voor de allerjongste ruitertjes zijn enorm populair en zitten ook erg snel vol. De volgende data staan al vast: 27 februari (nog maar één plekje over!), zaterdag 12 maart, zaterdag 26 maart, zaterdag 9 april en zaterdag 30 april. Er zijn telkens twee lessen, om half vier en om half vijf. Opgeven kan bij Saskia.

Verder zijn we sinds kort ook actief op facebook. Ik ga proberen de link te kopiëren, zodat jullie allemaal onze pagina kunnen liken en van alle nieuwtjes als eerste op de hoogte zijn. https://www.facebook.com/staleikelboom/?ref=aymt_homepage_panel

Hopelijk kunnen jullie via deze link op onze pagina komen.

Verder heb ik, Saskia, ook niet stil gezeten de afgelopen maanden. Zoals een aantal lesklanten al wist, ben ik begonnen met een opleiding tot zadelmaker en zadelpasser.  Hierdoor ben ik nu in staat om zelf de reparaties uit te voeren aan onze zadels en hoofdstellen, aanpassingen te doen en hoofdstellen of gedeeltes ervan op maat te maken voor een pony of paard met bijzondere afmetingen. Ook kan ik nu zadels opnieuw vullen met schapenwol en een foamlaag, zodat de kussens de druk beter verdelen en er een betere schokdemping is. Dit wil ik graag voor zowel onze eigen zadels en hoofdstellen gaan doen, als ook voor zadels en hoofdstellen van mensen van buitenaf. Dus mochten jullie zelf reparaties uit willen laten voeren of jullie horen van iemand dat ze op zoek zijn naar een goede zadelmaker, zou ik het erg waarderen als jullie mij aan zouden bevelen. Op de markt met koningsdag zal er naast een kraam voor de rijlessen ook een kraam staan voor de zadelmakerij met handgemaakte halsters, hoofdstellen, frontriemen, hondenriemen, ed.

Inmiddels heb ik het eerste certificaat al binnen. Het gedeelte voor het zadelpassen hoop ik in de loop van dit jaar af te ronden.

Ook leuk om te weten is dat Gerrit en Anne lekker bezig zijn met wedstrijden rijden. Gerrit springt inmiddels met Cinny in de klasse M, dat is 1.20m, en met Diplomaat in de klasse L, dat is 1.10m. Anne rijdt dressuur met Carola in de klasse L2 en met Alfons is ze sinds kort begonnen met de wedstrijden en die heeft zij de eerste winstpunten in de klasse B al binnen.

En mochten er onder jullie nog mensen met groene vingers zitten: Gerrit verkoopt de oude mest voor moestuintjes. Dit kost €15,- per kuub, inclusief het bezorgen hier in de buurt.

Wij wensen jullie een fijne vakantie en natuurlijk veel rijplezier!

Gerrit en Saskia Eikelboom

 

 

Foto's buiten spelen!

Foto's gemaakt door Menthe

 

Foto's oefenspringen 23 januari 2016

Foto's gemaakt door Menthe

 

Foto's carrousel!

Foto's!

 

Spelen!

Foto's!

Filmpjes!

 

Foto's kerstcompetitie!

Foto's gemaakt door Menthe:

Springen

Dressuur klasse A

Dressuur klasse B

 

Dressuur klasse L1

Dressuur klasse L2

Dressuur klasse M1

Opbouw

Foto's gemaakt door Jeroen:

Springen klasse A

 

Indeling kerstcompetitie!

De indeling van de kerstcompetitie staat bij wedstrijden.

 

Tijden kerstcompetitie!

De tijden voor de kerstcompetitie staan bij wedstrijden. De indeling komt maandag. 

 

Kerstcompetitie 2015!

Hallo allemaal,

Het jaar is al weer bijna ten einde en dat betekent dat de
kerstcompetitie er weer aan komt! Op dinsdag 22 en woensdag 23
december hebben we een onderlinge dressuur- en springwedstrijd. Als je
aan beide wedstrijden deelneemt, maak je kans om clubkampioen te
worden en krijg je het hele jaar een mooie wisselbeker, waar jouw naam
in wordt gegraveerd!
Je kunt natuurlijk ook gewoon aan één wedstrijd meedoen, maar twee is
natuurlijk veel leuker!
Op dinsdag 22 december is de dressuur, op woensdag 23 december is het
springen. Meedoen aan één wedstrijd kost €12,- Doe je met allebei
mee, kost dit €22,-. Je kunt je opgeven aan de deur, waar je gelijk
het inschrijfgeld kunt betalen en je aan kunt geven op welke
pony je het liefste wil rijden.

Voor vragen kun je bij je instructie terecht.

Er zijn tijdens de kerstvakantie geen lessen van maandag 21 december
tot en met zaterdag 2 januari.
Zaterdag 2 januari is de nieuwjaarscarrousel, erg leuk om naar te
kijken. Het begint om twee uur, iedereen is welkom!

Willen de clubkampioenen van vorig jaar de wisselbekers weer inleveren?

Zaterdag 12 december is er weer oefenspringen (vanaf de klasse L),
opgeven kan bij Saskia. Kosten zijn €7,50.
Zaterdag 19 december zijn er weer Rakkertjes, maar deze zit wederom al
vol. De volgende data voor de Rakkertjes zijn 16 en 30 januari. Hier
is nog wel plek. Kosten hiervoor zijn €10,-.

Gerrit en Saskia Eikelboom

 

 

Foto's oefenspringen 21 november!

Foto's gemaakt door Menthe

 

Oefenspringen, rakkertjes en kerstvakantie!

Hallo allemaal,

We hebben weer een aantal data voor jullie. 

Zaterdag 28 november zijn de Rakkertjes weer, maar deze beide lessen zitten al helemaal vol! Na de kerstvakantie gaan we kijken of we de Rakkertjes vaker kunnen organiseren, omdat er blijkbaar erg veel vraag naar is! 

Het oefenspringen in december is op 12 december vanaf vijf uur en op zaterdag 19 december zijn de Rakkertjes om half vier en half vijf! Hier zijn nog wel een paar plekjes vrij. 

Tijdens de kerstvakantie zijn er geen lessen vanaf maandag 21 december tot en met zaterdag 2 januari.

De kerstcompetitie is op dinsdag 22 december voor de dressuur en woensdag 23 december voor het springen. Hierover volgt later meer informatie, maar dan weten jullie de data alvast.

Zaterdag 2 januari is er vanaf 14.00u de nieuwjaarscarrousel. Er wordt hiervoor al hard geoefend door de ruiters die hieraan mee mogen doen. Ik ben benieuwd wat we nu weer te zien krijgen. Het is altijd erg leuk om naar te kijken. De ruiters hebben zelf een proef bedacht met hun groep en rijden deze verkleed en op muziek. Er komen dit jaar onder anderen cheerleaders voorbij, Peter Pan wordt uitgebeeld en er zijn echte mummies! 

De informatie over de kerstcompetitie volgt nog, voor de andere activiteiten kun je je opgeven bij Saskia.

Veel rijplezier!

Gerrit en Saskia Eikelboom

 

 

Herfstvakantie!

Hallo allemaal,

Komende week gaan de lessen gewoon door tijdens de herfstvakantie! De enige vakantie dat de lessen niet doorgaan is tijdens de kerst- en zomervakantie. 

Naast de gewone lessen zijn er komende week op dinsdag en vrijdag nog buitenritten van negen tot elf uur. Je kunt je hiervoor opgeven bij Saskia. In overleg zijn evt. ook nog andere dagen mogelijk. 

 

Zaterdag 24 oktober is er weer oefenspringen vanaf vijf uur vanaf 60/70 cm. Kosten hiervoor zijn €7,50. Je kunt je weer opgeven bij Saskia.

 

Zaterdag 31 oktober zijn de Rakkertjes, maar omdat beide groepen al vrijwel gelijk vol zaten, hebben we een extra les op zaterdag 7 november om half vier. De Rakkertjes zijn bedoeld voor jonge kinderen die graag een keer willen paardrijden en nog te jong zijn voor de gewone lessen of het gewoon een keer willen uitproberen. De kosten hiervoor zijn €10,-. 

 

Mochten jullie nog vragen hebben of je op willen geven voor een van bovenstaande activiteiten, horen wij dit graag.

 

Fijne vakantie!

 

Gerrit en Saskia 

 

Foto's dressuurwedstrijd 10 oktober!

Foto's M2-L2-L1 en gedeelte B

Foto's laatste gedeelte B en A

Foto's gemaakt door Maartje

Overige foto's wedstrijd

 

Indeling dressuurwedstrijd!

De indeling van de wedstrijd kan je vinden bij wedstrijden!

Heel veel succes allemaal!

 

Dressuurproeven!

De proefjes voor de wedstrijd van 10 oktober staan bij wedstrijden!

 

Foto's oefenspringen 19 september 2015!

Foto's gemaakt door Menthe

 

Dressuurwedstrijd, oefenspringen en rakkertjes!

Hallo allemaal,

Zaterdag 10 oktober organiseren we een onderlinge dressuurwedstrijd. Tijdens een dressuurwedstrijd rij je om de beurt een dressuurproefje, deze worden tijdens de lessen geoefend en tijdens de wedstrijd voorgelezen. Een jury geeft voor elk onderdeel een cijfer en degene met de hoogste totaalscore wint zijn of haar klasse. Erg leuk en leerzaam! We rijden in de klasse A, zonder galop, tot en met de klasse M1, voor de gevorderde ruiters. 

Je kunt je hiervoor opgeven door het inschrijfgeld (€12,-) te betalen aan de deur en op te geven op welke pony's je het liefste rijdt. Dit kan tot en met zaterdag 3 oktober, daarna maken we de indeling en komt deze op de mail en op de site. Voor vragen hierover kun je bij je instructie terecht.

Er zijn dan geen gewone lessen op 10 oktober! 

 

Zaterdag 19 september, komende zaterdag dus al, is er weer oefenspringen vanaf 70cm en hoger na de lessen vanaf vijf uur. Kosten hiervoor zijn €7,50. Je kunt je hiervoor opgeven bij Saskia.

 

Zaterdag 26 september zijn de Rakkertjes weer na de lessen, om half vier en om half vijf. De rakkertjes zijn de jongere kinderen die nog niet in een groepje kunnen of mogen rijden, maar wel lekker even willen poetsen en rijden. Kosten hiervoor zijn €10,-, je kunt je hiervoor opgeven bij Saskia.

 

Mocht je meer willen weten over één van de bovengenoemde activiteiten of nog andere vragen hebben, horen we ze graag. 

 

Met vriendelijke groet,

Gerrit en Saskia Eikelboom

 

Lesindeling 2015-2016

Hallo allemaal,

Hierbij dan eindelijk de indeling voor het komende jaar. Wij hebben geprobeerd aan al jullie verzoeken te voldoen en dat is in vrijwel alle gevallen gelukt. 

Mochten jullie nog vragen hebben, horen we ze graag. 

 

Wij hopen jullie komende week allemaal weer te zien tijdens de lessen.

 

Gerrit en Saskia Eikelboom

 

Vlegeldag, rakkertjes en lesindeling!

Hallo allemaal,

Nu de vakantie weer ten einde loopt wordt het weer tijd voor de indeling voor het komende jaar. De verzoeken voor andere lestijden druppelen ook nog steeds binnen. Willen jullie het zo snel mogelijk doorgeven als je komend jaar op een andere dag wilt gaan rijden (als je dit nog niet hebt gedaan)? Dan kunnen wij met de indeling aan de gang.

Komende zaterdag, 22 augustus, is er een buitenrit voor gevorderde ruiters van negen tot twaalf en hier zijn nog enkele plekken over, dus als je nog mee wilt rijden, geef dit even door aan Saskia.

Woensdag 26 augustus is het Vlegeldag in Bennekom. Wij lopen daar met onze pony’s op de parkeerplaats van de Plus, achter/naast drukkerij Modern. Daar hebben we natuurlijk wel wat hulp bij nodig. Het is vanaf een uur tot een uur of vijf.

Als je kunt helpen, laat het dan even weten.

Zaterdag 29 augustus zijn de Rakkertjes weer om half vier en om half vijf. Ook hiervoor kun je je weer opgeven bij Saskia.

Zaterdag 22 en 29 augustus is er om half tien ’s morgens nog een ponyles en maandag avond om acht uur is er nog een paardenles.

Als je hierbij mee wilt rijden, moet je dat wel weer even doorgeven.

Als er genoeg belangstelling is, komt er ook nog een buitenrit op zaterdag 29 augustus. Als je dan mee wilt rijden, geef dit weer door aan Saskia.

Op maandag 31 augustus beginnen de gewone lessen weer.

Wij hebben er weer zin in, we hopen jullie ook!

Gerrit en Saskia Eikelboom

 

Hittegolf en fiets gestolen!

 

Hallo allemaal,

Hebben we eindelijk een beetje zomer, is het gelijk wel erg extreem! Daarom hebben we van woensdag tot en met zaterdag geen lessen ivm de (verwachte) hittegolf. We kunnen het de pony’s en paarden niet aandoen om met die extreme hitte te moeten werken en volgens mij zitten een hoop ruiters ook liever in het zwembad met dit weer.

Voor degenen die al vrij zijn van school/werk: woensdag, donderdag en vrijdag ochtend willen we wel een les doen om zeven uur, dus als je interesse hebt, laat het even weten.

Ook de Rakkertjes gaan niet door zaterdag. Ik kijk nog even of we zaterdag 10 juli genoeg helpers hebben zodat we het nog een week later kunnen doen. Maar daarover later meer.

Vandaag, dinsdag, gaan de lessen nog wel door.

Vanaf maandag gaan we nog lekker een weekje rijden tot en met zaterdag 11 juli en dan is het vakantie en beginnen we weer op maandag 31 augustus.

Dan hebben we nog een vervelend bericht: zaterdag is een van onze oma- fietsen gestolen! Zaterdag is hij nog gebruikt door een van onze helpers en daarna is hij verdwenen. Heeft iemand hem nog gezien? Het is een zwarte oma-fiets met een zwarte bel. Het merk is Pointer. Hopelijk weet iemand er iets van en vinden we hem weer terug. Er zit geen slot op.

Voor degenen die nog niet weten wat ze willen doen in de vakantie: in week 2, 4 en 5 is er nog plek bij de ponykampen.

Tijdens de vakantie is er op maandagavond om acht uur nog een les voor de paardenruiters en op zaterdag ochtend om half tien voor de ponyruiters. Let op: wel aanmelden als je mee wilt rijden!

Ook hebben we nog buitenritten op zaterdagen in de vakantie bij voldoende belangstelling.

Alvast een fijne vakantie en probeer en beetje te genieten van het mooie weer!

Gerrit en Saskia Eikelboom

Foto's springwedstrijd 27 juni 2015

Foto's gemaakt door Menthe

Foto's gemaakt door Jeroen, 40-20 cm

 

Indeling springwedstrijd

 

Hallo allemaal,

Hier vind je de indeling van de springwedstrijd van komende zaterdag, 27 juni. Er zijn deze dag geen gewone lessen!

De wedstrijd is ingedeeld in klassen. Iedere klasse wordt apart beoordeeld door de jury. Na afloop van elke klasse vindt de prijsuitreiking plaats. (alleen voor de M en L vindt deze na afloop van de L plaats)

Het is de bedoeling dat je op tijd aanwezig bent, dit wil zeggen ongeveer een kwartiertje voor aanvang van het parcours lopen voor jouw klasse. Jullie gaan dan gezamenlijk een keer het parcours lopen, Anne geeft nog wat laatste tips over hoe je het beste kunt rijden. Daarna begint de eerste ruiter met het parcours, gevolgd door de rest. Na afloop is er dus een prijsuitreiking.

De officiële wedstrijdkleding bestaat uit een witte rijbroek met een witte blouse en een zwart jasje en een witte stropdas of plastron. Nu hebben de meesten van jullie dit natuurlijk niet in de kast liggen, dus moet je een beetje creatief te werk gaan. Een polo of bloesje met kraag onder een effen trui staat ook netjes. Let er op dat de kleding niet te wijd zit, zodat de jury ook goed je houding en zit kan beoordelen en dat het niet afleidt, dus niet te bonte prints of te diep uitgesneden decolletés. Zorg er ook voor de je je laarzen netjes gepoetst hebt. Je maakt ze extra mooi glimmend met wat slaolie of door een babydoekje eroverheen te halen.

Publiek is natuurlijk welkom, mits zonder honden, maar zorg er wel voor dat het zo stil mogelijk is op de tribune. Ook kan je het beste om de schuur heenlopen in plaats van er doorheen als daar de pony's staan.

Mochten jullie naar aanleiding van de indeling of deze mail nog vragen hebben, horen we ze graag.

Met vriendelijke groet en veel succes zaterdag!

Gerrit en Saskia Eikelboom

 

 

Foto's oefenspringen 20 juni

Foto's gemaakt door Jeroen

 

Springwedstrijd en nog meer nieuws!

 

Hallo allemaal,

Het duurt niet lang meer voordat het zomervakantie is, maar we blijven de laatste paar weken niet stil zitten!

Op zaterdag 20 juni is er weer oefenspringen vanaf vijf uur en vanaf 70 cm. Kosten hiervoor zijn weer €7,50. Je kunt je hiervoor weer opgeven bij Saskia tot uiterlijk 19 juni! Denk eraan, dit is de laatste keer om te oefenen voor de wedstrijd, want die is een week later.

De link naar de filmpjes van het oefenspringen van 15 mei zal ik deze week nog naar de deelnemers doormailen.

Op zaterdag 27 juni is het weer tijd voor de springwedstrijd. Dit is voor alle klassen, dus vanaf 20 cm voor de shetten tot 90 cm voor de gevorderden. Iedereen wordt ingedeeld in klassen, die gaan per groep met Anne eerst het parcours lopen, daarbij krijgen ze aanwijzingen hoe ze het beste kunnen rijden. Vervolgens mag iedereen om de beurt dit parcoursje springen en na afloop van iedere categorie is er een prijsuitreiking. Als je nog meer vragen hebt, kun je bij je instructie terecht. Er zijn deze dag geen gewone lessen! Inschrijven kan vanaf vandaag tot en met zaterdag 20 juni. Dit doe je aan de deur bij Saskia door het inschrijfgeld, €12,- te betalen en door te geven op welke pony’s of paarden je het liefste rijdt. Wij proberen hier zo veel mogelijk rekening mee te houden bij de indeling. De verwachting is dat de indeling maandag 22 juni klaar is.

Omdat de wedstrijd op de laatste zaterdag van de maand is, verschuiven de Rakkertjes naar zaterdag 4 juli. Dus alle kinderen die nog een keer willen rijden voor de zomervakantie en zich nog niet opgegeven hebben: geef je nog snel op. De kosten voor de Rakkertjes zijn €10,-.

Verder hebben we tijdens de vakantie onze leuke ponykampen weer. Ze zitten nog niet helemaal vol, dus als je nog mee wilt doen, kan het nog. Er is nog plek in week 1, 2, 4 en 5. We hebben dit jaar ook voor het eerst een paar ruiters van buiten onze manege die bij ons op ponykamp willen komen, dus als je nog paardrijdende vrienden of vriendinnen mee wilt nemen, kun je dit overleggen met Saskia.

Tijdens de zomervakantie zijn er geen lessen van 13 juli tot en met 29 augustus. Dit duurt natuurlijk veel te lang voor de echte paardenliefhebber, dus we hebben op maandag avond, net als vorig jaar, om acht uur nog een les voor de paarden. Op zaterdag ochtend om half tien hebben we nog een les voor de pony’s en shetten. Deze lessen gaan alleen door bij voldoende belangstelling, dus geef je op tijd op, zodat we op tijd kunnen zeggen of de lessen doorgaan of niet.

Dan hebben we ook nog de mogelijkheid om buitenritten te maken in de vakantie. Dit is ook op de zaterdagen, van negen tot elf of twaalf, afhankelijk van het niveau van de ruiters. Wil je met een groep op een ander tijdstip mee, moet je even overleggen wat de mogelijkheden zijn met Saskia.

Mocht je na de vakantie op een ander tijdstip willen gaan rijden, geef dit even door via de mail, dan kunnen wij daar rekening mee houden bij het indelen van de lessen in het nieuwe jaar.

Volgens mij hebben we nu alles gehad!

Mochten er nog vragen zijn, kun je altijd bij je instructie terecht.

Fijne vakantie gewenst!

Gerrit en Saskia Eikelboom

 

 

Foto's van paardjes in de wei

Paardjes in de wei

 

Foto's oefenspringen 15 mei 2015

Foto's gemaakt door Menthe

Foto's gemaakt door Jeroen

 

Activiteiten en lessen in meivakantie

Hallo allemaal,

Wij hebben weer wat leuke activiteiten voor jullie in petto tijdens de komende mei vakantie naast de gewone lessen.

Als eerste hebben we weer buitenritten van twee of drie uur. Deze kunnen in principe elke ochtend in de vakantie, met uitzondering van donderdag 7 mei. Dat houdt dus in dat je je kunt opgeven voor buitenritten op 4,5,6,en 8 mei en op 11, 12 en 13 mei. Mocht je meerdere dagen kunnen, maar heeft een dag je voorkeur, geef dit ook door. Mochten er namelijk niet genoeg ruiters zijn voor een buitenrit, kunnen we deze bij een andere rit indelen. De buitenriten duren twee uur, mocht het niveau van alle ruiters het toelaten, wordt het drie uur. Ze starten om negen uur. 

Vrijdag 15 mei gaan we oefenspringen voor alle klassen. Er zijn deze dag dan ook geen gewone lessen.

Oefenspringen houdt in dat wij een parcoursje neerzetten en iedereen daar om de beurt overheen mag, onder begeleiding van ons uiteraard. Onderweg krijg je nog wat tips mee. Dit oefenspringen is voor iedereen, dus niet zoals eerder vermeld tot en met 60 cm, maar het is van 20 cm voor de shetten tot en met 90 cm voor de gevorderden. Kosten hiervoor zijn €7,50. Opgeven kan bij Saskia aan de deur. Je kunt dan gelijk het inschrijfgeld betalen en opgeven hoe hoog je wilt en op wie je het liefste wilt. Opgeven kan tot en met dinsdag 12 mei. Woensdag hebben wij dan de indeling klaar.

Verder is de inschrijving voor de ponykampen ook weer geopend! Er is nog plek vrij, dus als je nog mee wilt doen, kan dit nog. Op de site kun je duizenden foto’s bekijken om een hele goede indruk te krijgen hoe het allemaal in zijn werk gaat. Want tijdens zo’n week gaan we allemaal leuke dingen doen, zoals schriktraining, springen, voltige, buitenrijden, mennen en nog veel meer.

Verder hebben sommigen de aankondiging gemist dat we de tarieven veranderd hebben. Sinds 1 april maken we geen onderscheid meer tussen pony’s en paarden, maar betaalt iedereen vanaf twaalf jaar het hogere tarief van €130,-.

Iedereen onder de twaalf jaar betaalt €120,-.

Nog even de data op een rijtje:

4 mei vanaf 19.00u geen les ivm dodenherdenking

5 mei geen les ivm bevrijdingsdag

14 mei geen les ivm Hemevaartsdag

15 mei oefenspringen en daardoor geen lessen!

25 mei geen lessen ivm pinksteren

13 juli t/m 29 aug geen lessen ivm zomervakantie

Vergeet je niet af te melden als je niet kunt rijden tijdens de vakantie!

Gerrit en Saskia Eikelboom

 

 

Belangrijke data

 

Hallo allemaal,

 

Ik heb weer een aantal data voor jullie.

 

Zaterdag 25 april hebben we weer de Rakkertjes vanaf half vier. Hiervoor kun je je opgeven bij Saskia. Kosten zijn €10,-.

Maandag 27 april zijn er geen lessen ivm koningsdag. Wij staan dan vanaf 12.00u op de doe-markt in Wageningen achter de Junushof. We kunnen nog wel wat mensen gebruiken die willen helpen met het lopen met de pony’s.

Vrijdag 15 mei kunnen de klassen 20 tot en met 60 cm oefenspringen. Dit begint vanaf 9.30u. Hiervoor zijn de kosten €7,50 en je kunt je opgeven bij Saskia.

Dit oefenspringen houdt in dat we een parcousje neerzetten en dat iedereen dit om de beurt mag springen, zonder de stress van een wedstrijd. Tijdens en na het parcours krijg je nog wat tips mee.Erg leuk en handig om te oefenen want er komt ook nog een springwedstrijd voor de zomervakantie!

Tijdens de meivakantie willen we als het weer het toelaat weer een aantal buitenritten organiseren. De data hiervoor volgen nog.

 

Tijdens de meivakantie gaan de lessen gewoon door, met uitzondering van 27 april, 4 mei na 19.00u en 5 mei.

 

Heel veel paardrijplezier gewenst!

 

Gerrit en Saskia

 

Foto's oefenspringen 18 april

Foto's gemaakt door Jeroen

Foto's gemaakt door Anne K.

 

Foto's oefenspringen 21 maart

Foto's oefenspringen gemaakt door Menthe

 

Agenda tot en met de zomervakantie!

Hallo allemaal,

Wij hebben hieronder, onder voorbehoud, de planning tot en met de zomervakantie. We hopen nog een clinic te realiseren in het voorjaar en nog een springwedstrijd in juni, maar omdat de data hiervoor nog niet bekend zijn, staan die er nog niet bij.

Komende zaterdag, 21 maart gaan we weer oefenspringen vanaf de klasse 70 cm. Dit is weer vanaf vijf uur. Opgeven kan bij Saskia. Kosten hiervoor zijn €7,50.

Zaterdag 28 maart zijn de rakkertjes weer, zoals elke laatste zaterdag van de maand. Het is een groot succes, dus vergeet niet op te geven als je wilt komen. Voor degenen die nog niet weten wat de rakkertjes zijn: het is een groepsles met allemaal jonge beginnende ruiters, die nog te jong zijn voor de gewone privé lessen of die het eerst een keer willen proberen. Erg leuk en gezellig. Kosten hiervoor zijn €10,-.  Voor vragen of opgeven kun je bij Saskia terecht.

Dan hebben we nog meer data, dit zijn de dagen dat er geen lessen zijn ivm feestdagen:

Vrijdag 3 april is er tot zes uur les ivm Goede Vrijdag

Maandag 6 april geen les ivm Tweede Paasdag

Maandag 27 april geen les ivm Koningsdag (dan staan we wel weer bij de kinderboerderij in Wageningen, dus als je wilt helpen, geef het door!)

Maandag 4 mei is er tot 19.00u les ivm dodenherdenking

Dindsdag 5 mei is er geen les ivm bevrijdingsdag

Donderdag 14 mei is er geen les ivm Hemelvaartsdag

Maandag 25 mei is er geen les ivm Pinksteren

Tijdens de zomervakantie organiseren wij natuurlijk weer onze leuke ponykampen. Deze zijn van maandag tot en met vrijdag van negen tot vijf, op donderdag mag je blijven slapen. Voor heel veel leuke foto’s kun je op de site terecht. Tijdens zo’n week ga je van alles doen met de pony’s. Veel rijden, mennen, spelletjes, springen, buitenrijden, schriktraining en nog veel meer. Kosten voor het ponykamp zijn €195,- per week. Opgeven hiervoor kan vanaf zaterdag 11 april om vier uur in de binnenbak en vanaf maandag 13 april ook via de mail en telefoon. Je krijgt nadat je je hebt opgegeven nog een bevestiging en informatie over de betaling.

Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar per week, dus zitten sommige weken snel vol. Er is vaak al een hele wachtrij op de eerste dag van opgeven, dus wees er op tijd bij als je alleen in een bepaalde week kunt.

Mocht er nog belangstelling zijn voor een puberweek (waar je de hele week kan blijven slapen, met oa dagtocht met picknick en nog veel meer), moet je dit voor 11 april doorgeven, zodat wij daar een aparte week voor kunnen inplannen.

De data voor de ponykampen zijn:

Week 1: 13 t/m  17 juli

Week 2: 20 t/m 24 juli

Week 3: 27 t/m 31 juli

Week 4: 3 t/m 7 aug

Week 5: 10 t/m 14 aug

Week 6: 17 t/m 21 aug

Tijdens de zomervakantie zijn er geen lessen van maandag 13 juli tot en met zaterdag 29 augustus. Wel zullen er weer buitenritten en losse lessen worden georganiseerd, maar daarover krijg je later meer te horen. Ook in de meivakantie zullen er buitenritten worden georganiseerd.

In principe is er elke laatste zaterdag van de maand de rakkertjes, de week ervoor is het oefenspringen. De exacte data worden nog bekend gemaakt.

Alle data zullen tzt ook op de site komen te staan.

Mochten jullie verder nog vragen hebben, horen we ze graag.

Veel rijplezier!

Gerrit, Saskia en Anne

 

 

Foto's oefenspringen 21 februari

Foto's gemaakt door Menthe

Foto's gemaakt door Jeroen

 

Oefenspringen, Rakkertjes en wijzigingen betalingen

Hallo allemaal,

Na het succes van het oefenspringen in januari willen we op zaterdag 21 februari weer gaan oefenspringen. Dit houdt in dat we een parcoursje neerzetten, vanaf 70 cm, en jullie hier onder begeleiding overheen springen. De kosten hiervoor zijn €7,50. Opgeven hiervoor kan uiterlijk tot en met vrijdag bij Saskia (mag ook via de mail).

Op zaterdag 28 februari zijn de Rakkertjes weer. Deze les voor jonge, onervaren kinderen was ook een succes. Het is zo populair dat we deze keer misschien wel twee groepen hebben. Denk er wel aan om je op te geven bij Saskia, dit is ook nodig als je de vorige keer al bent geweest. De kosten voor de Rakkertjes zijn €10,-. De les is van half vier tot half vijf en daar zit het poetsen en opzadelen bij in begrepen.

Verder nog twee mededelingen over de betalingen. Op dit moment moeten jullie zelf in de gaten houden wanneer er weer betaald moet worden. Dit gaat meestal goed, maar sommigen vergeten het weleens omdat de ouders niet meer altijd meekomen naar de les. We willen de komende tijd uit gaan proberen of het makkelijker is als we standaard via de mail een rekening sturen zodra er een nieuwe kaart moet worden aangeschaft.

Omdat er vaak gewisseld wordt tussen het rijden op pony’s en paarden hebben we besloten om de hoogte van het lesgeld niet meer af te laten hangen van het feit of je op een pony of een paard rijdt, maar van je leeftijd. Vanaf 1 april (dit is geen grapje) gaat iedereen vanaf twaalf jaar €130,- betalen per tienrittenkaart, kinderen tot twaalf jaar betalen €120,-. Voor de meesten zal het bedrag dus niet veranderen, maar het schept wel weer meer duidelijkheid.

Het is ook weer bijna vakantie! Tijdens de vakantie gaan de lessen gewoon door. Meld je dus op tijd af als je niet kunt komen rijden.

Mochten jullie nog vragen hebben, kun je altijd bij ons terecht.

Gerrit en Saskia Eikelboom

 

 

Foto's oefenspringen 24 januari 2015

Foto's gemaakt door Menthe

 

Spelen in de buitenbak 3 januari 2015

Spelen!

 

Enkele mededelingen en vertrek Smokey

 

Hallo allemaal,

 

Allereerst willen we jullie nog het allerbeste wensen voor 2015.

 

Net voor de kerstvakantie hebben we afscheid genomen van Smokey. Zij was al erg lang bij ons en heeft heel veel uurtjes meegereden in de groepslessen en tijdens de privé lessen. Inmiddels was ze eigenlijk te oud geworden voor de lessen en gingen we op zoek naar een goed tehuis voor haar. Dat hebben we gevonden bij onze veearts en zijn vrouw. Smokey is daarheen gegaan als gezelschapspony voor hun eigen paard. Hun dochtertje is helemaal verliefd op Smokey en geeft haar lekker veel aandacht. Wij hopen dat ze nog lang plezier van elkaar mogen hebben! 

 

Verder organiseren we op zaterdag 24 januari een oefenparcours voor de ruiters vanaf de klasse L2 (70 cm en hoger). We zetten een leuk parcoursje neer en dat kunnen jullie om de beurt springen onder begeleiding. Jullie krijgen tijdens het springen van het parcours aanwijzingen hoe je het beter kunt doen of juist wat je goed doet. Erg leerzaam dus en zonder wedstrijdstress! We beginnen om 17u maar het is handig als je er al wat eerder bent!

Opgeven hiervoor kan bij Saskia, kosten hiervoor zijn €7,50. Opgeven kan tot en met vrijdag 23 januari.

 

Vanaf zaterdag 31 januari starten we met de Rakkertjes. Dit zijn lessen voor kinderen tot ongeveer 8 jaar die nog weinig of geen ervaring hebben met pony's en voor de kinderen die nog te jong zijn voor de reguliere lessen. Ook kinderen die een beetje angstig zijn of een keertje willen uitproberen hoe het nou is om paard te rijden kunnen hier terecht. De lessen zijn van half vier tot half vijf.

Om half vier beginnen we met het uitgebreid poetsen van de pony's. Hierna gaan we naar de binnenbak om even te rijden. Spelenderwijs proberen we de kinderen te leren hoe ze op hun pony moeten zitten en hoe ze moeten sturen. Met behulp van spelletjes en gymnastiekoefeningen proberen we de kinderen zich wat vrijer te laten voelen op een pony. Na het rijden gaan we de pony's weer afzadelen en nog een keer lekker poetsen en knuffelen. Om half vijf is het dan weer afgelopen.

De kosten hiervoor zijn €10,-. Je kunt je hiervoor opgeven bij Saskia. Aanmelden is wel nodig omdat er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is.

De Rakkertjes zijn iedere laatste zaterdag van de maand.

We kunnen wel wat hulp gebruiken tijdens deze lessen, dus als je wilt helpen, kun je dit aan Saskia doorgeven.

 

Mochten er verder nog vragen zijn, horen we ze graag.

 

Met vriendelijke groet,

Gerrit en Saskia Eikelboom

 

 

Foto's carrousel!

Foto's carrousel 2015

 

Spelen!

Merries spelen in de buitenbak

 

Foto's kerstcompetitie!

Foto's springen 60, 50, 40 en 20cm

Foto's van Simone. Dressuur M1 t/m L1 en springen 90, 80, 70 en 60cm.

Foto's van Menthe. Dressuur. B en A

Foto's van Menthe. Springen. 90, 80, 70, 50, 40 en 20cm.

Voorbereidingen wedstrijd

 

Indeling kerstcompetitie 2014!

De indeling van de kerstcompetitie staat bij wedstrijden.

 

Kerstvakantie en kerstcompetitie!

Op dinsdag 23 en woensdag 24 december wordt er tijdens de kerstcompetitie weer gestreden voor de clubkampioenschappen. Op dinsdag 23 december gaan we dressuur rijden, op woensdag 24 december gaan we springen. Tijdens de lessen wordt hier al druk voor geoefend. In principe zijn het twee losse wedstrijden en kan je gewoon aan een van de twee meedoen. Maar alleen als je met allebei de wedstrijden mee doet, maak je kans om clubkampioen te worden. Je krijgt dan een grote wisselbeker een jaar lang thuis met jouw naam erop gegraveerd. En een mooi kampioenslint dat je mag houden!

Er wordt bij de dressuur gereden vanaf de klasse A t/m M1, bij het springen vanaf 20cm t/m 90 cm.

Opgeven kan aan de deur bij Saskia door het inschrijfgeld te betalen en op te geven op welke pony’s of paarden je het liefste wilt rijden. Wij maken dan een indeling waarbij we zo veel mogelijk rekening houden met jullie voorkeuren.

Het inschrijfgeld bedraagt €12,- per wedstrijd of €22,- als je met allebei mee doet.

Inschrijven kan vanaf maandag 8 december tot en met vrijdag 19 december.

Vrijdag 5 december zijn er gewoon lessen! Geef het dus even door als je er niet bent

Tijdens de kerstvakantie zijn er geen lessen. De lessen gaan door tot en met zaterdag 20 december. We beginnen in het nieuwe jaar weer op maandag 5 januari.

Zaterdag 3 januari houden wij weer onze inmiddels traditionele nieuwjaarscarrousel. Een aantal groepen met de wat meer gevorderde ruiters hebben zelf een proef bedacht en laten deze aan jullie zien, compleet met bijbehorende muziek en kleding. Vorig jaar konden we genieten van kabouter Plop, rijdende kerstbomen (inclusief lampjes!) en nog veel meer, we zijn benieuwd wat iedereen nu weer heeft bedacht.

Het is erg leuk om hiernaar te komen kijken!
De middag begint om twee uur en zal rond een uur of vijf weer afgelopen zijn.

Mochten jullie nog vragen hebben, horen we zeaag!

Gerrit en Saskia

 

 

Herfstvakantie!

Hallo allemaal,

Even nog snel een korte mededeling: tijdens de herfstvakantie gaan de lessen gewoon door! Geef het dus even door als je er niet bent. Liefst zo vroeg mogelijk ( in ieder geval minimaal 24u van tevoren, liefst eerder), want dan kunnen wij evt. nog lessen samenvoegen. 

De prive lessen gaan, zoals al bekend was, niet door tijdens de vakantie, ivm mijn afwezigheid.

 

Er zijn deze vakantie helaas geen buitenritten, omdat de weersvoorspellingen niet zo rooskleurig zijn. Door alle gevallen en voorspelde regen zijn de paden hier in het bos van slechte kwaliteit. Dit rijdt niet alleen vervelend, maar kan ook nog snel leiden tot blessures bij de paarden en pony's. 

 

Fijne vakantie!

Saskia Eikelboom

Foto's dressuurwedstrijd 11 oktober 2014!

Foto's M-L2

Foto's L1-B-A

Foto's van Menthe. L2-L1-B en eerste van de A

 

Indeling dressuurwedstrijd 11 oktober!

De indeling van de wedstrijd staat bij wedstrijden.

 

Dressuurwedstrijd 11 oktober 2014!

 

Zaterdag 11 oktober organiseren wij een onderlinge dressuurwedstrijd voor al onze ruiters. Er wordt gereden vanaf klasse AA, alleen in stap en draf, tot en met de klasse M1.

De proeven zullen tijdens de lessen worden geoefend. Opgeven kan door middel van het inschrijfgeld (€12,-) te betalen aan de deur en op te geven op welk paard of welke pony je het liefste wil rijden.

Opgeven kan vanaf maandag 29 september tot en met zaterdag 4 oktober. Rond 7 oktober is de indeling dan klaar en zetten wij hem op de mail en op de site.

De ruiters worden per categorie ingedeeld, na afloop van elke categorie is er een prijsuitreiking.

Er zijn op deze dag geen gewone lessen!

Voor vragen kun je bij je instructie terecht, of stel ze via de mail

 

 

Lesindeling 2014-2015

Hallo allemaal,

Maandag 8 september beginnen alle lessen weer. Hopelijk houden we dit mooie weer nog even vast zodat we lekker in de buitenbak kunnen beginnen. 

Wij hebben bij het maken van de indeling geprobeerd om rekening te houden met de voorkeuren die jullie hebben aangegeven. Dat is voor het grootste deel gelukt. Er zijn nog een paar 'zwevende' ruiters, maar daar wordt nog contact mee opgenomen om een passende les te vinden. 

Wij hopen dat de indeling naar ieders tevredenheid is en dat we weer met frisse moed kunnen beginnen na vijf leuke ponykamp weken. 

Mochten er nog vragen zijn, horen we ze graag.

Lesindeling 2014

 

Met vriendelijke groet,

Gerrit, Saskia en Anne

 

Foto's ponykamp 2014!

Week 1

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Shetten en Sil bij elkaar

Week 2

Foto's Menthe maandag

Maandag

Foto's Menthe dinsdag

Dinsdag

Foto's Menthe woensdag

Woensdag

Foto's Menthe donderdag

Donderdag

Foto's Menthe vrijdag

Vrijdag

Week 4

Foto's Menthe maandag

Maandag

Foto's Menthe dinsdag

Dinsdag

Foto's Menthe woensdag

Woensdag

Foto's van Menthe donderdag

Donderdag

Foto's van Menthe vrijdag

Vrijdag

Week 5

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Week 6

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

 

Info zomervakantie/buitenritten/ponykamp!

Hallo allemaal,

Nog iets meer dan een weekje en dan is het hier ook zomervakantie! De laatste groepslessen zijn op zaterdag 19 juli. We starten dan weer op maandag 8 september.

Mocht je na de vakantie naar een andere les willen omdat je niet meer op je oude tijdstip kunt rijden of om een andere reden, laat dit dan even weten via de mail.

Voor wat betreft de tienrittenkaart, deze is normaal twaalf weken geldig, tijdens de vakantie als er geen lessen zijn geldt dit natuurlijk niet. Je kaart is na de vakantie nog gewoon geldig.

Er zijn in week 4 van de vakantie, van 11 t/m 15 augustus nog enkele plekjes vrij voor het ponykamp. De andere weken zitten wel helemaal vol. Voor meer informatie over ponykamp kun je op de site kijken of bij je instructie terecht. Er zijn nu voor week vier aanmeldingen van zowel beginnende als gevorderde ruiters en ook van verschillende leeftijden.

Tijdens de vakantie zijn er weer buitenritten op zaterdag 26 juli, zaterdag 2 augustus, 9 augustus, 16 augustus, 23 augustus,30 augustus en 6 september. Deze buitenritten duren twee uur, mocht het niveau van alle ruiters het toelaten gaan we drie uur weg. De kosten hiervan zijn twee of drie lessen van je kaart, afhankelijk van hoe lang de buitenrit duurt.

Op dinsdag 5 of donderdag 7 augustus willen we een dagtocht organiseren. We vertrekken dan om tien uur vanaf hier en zijn rond vier uur, half vijf weer terug. Halverwege wordt er een picknick verzorgd. De kosten voor deze dagtocht zijn zes lessen van je kaart.

Er zal op iedere maandagavond om acht uur een groepsles zijn voor de paarden ruiters. Mocht je hierbij mee willen rijden, kun je je opgeven via de mail. De lessen gaan alleen door bij voldoende aanmeldingen.

Verder kunnen er wel privé lessen gegeven worden in de vakantie. Vooral ruiters die net begonnen zijn met paardrijden hebben hier veel belang bij, maar ook als je al wat langer rijdt, maar telkens tegen hetzelfde probleem aanloopt kun je een afspraak maken. Ook helemaal startende ruiters kunnen in de vakantie beginnen met de eerste privé lessen.

Dan hebben we nog slecht nieuws. We hebben afgelopen week Jennifer in moeten laten slapen. Zij kreeg op zondagavond koliek. De veearts had haar hiervoor behandeld en ze leek weer op te knappen. ’s Nachts om twee uur kwam de koliek toch weer terug en weer heeft de veearts haar hiervoor behandeld. Weer leek het er op dat het goed ging, maar helaas kwam de koliek op maandag weer terug en hebben we haar naar de kliniek toe gebracht. De koliek werd hier weer behandeld en op dinsdag leek het weer goed te gaan voor wat betreft de koliek. Alleen bleek dat het hart van Jennifer zo slecht was, dat het niet meer verantwoord was om haar mee te laten lopen in de lessen. Ook reageerde ze niet meer op ons toen we voor de stal stonden en was ze heel erg vermagerd. De koliek bleek ook nog niet helemaal over te zijn. In overleg met de veearts hebben we daarom besloten om haar in te laten slapen. Het was een moeilijke beslissing en we zullen haar zeker missen in de lessen.

Mochten jullie nog vragen hebben, horen we ze graag.

We wensen jullie een fijne vakantie toe!

Gerrit, Saskia en Anne

 

 

Foto's Springwedstrijd 28 juni!

Foto's gemaakt door Menthe

Foto's gemaakt door Simone

 

Indeling springwedstrijd 28 juni!

De indeling van de wedstrijd staat bij wedstrijden.

 

Springwedstrijd 28 juni!

Hallo allemaal,

Op zaterdag 28 juni organiseren wij weer onze jaarlijkse onderlinge springwedstrijd. Tijdens deze wedstrijd wordt er gesprongen vanaf 20 cm voor de shetten tot en met 90 cm voor de gevorderden en alles daar tussen in. Iedereen wordt dus in zijn of haar eigen niveau ingedeeld. Er wordt tijdens de lessen geoefend met het springen. 

Het inschrijfgeld voor deze wedstrijd is 12 euro. Opgeven kan door middel van het inschrijfgeld contant te betalen aan de deur en dan kun je gelijk doorgeven op welke pony/paard je het liefste wilt. Je mag drie voorkeuren opgeven. Anne en Saskia maken de uiteindelijke indeling, waarbij zo veel mogelijk rekening wordt gehouden met jullie voorkeur.

Opgeven kan vanaf dinsdag 10 juni tot en met zaterdag 21 juni. Iedereen die wil kan meedoen, er is geen maximaal aantal deelnemers.

 

Over de tijden kunnen we nu nog niet veel zeggen. De hoogste categorie start als eerste, de volgorde van de andere categorieen hangt af van de beschikbaarheid van de juryleden. Zodra de indeling klaar is staat deze op de mail en op de site.  

 

Mochten er verder nog vragen zijn, horen we ze graag. 

 

Gerrit en Saskia Eikelboom

Foto's koningsdag 2014!

Foto's koningsdag!

 

Neuw e-mail adres en buitenritten!

 

Hallo allemaal,

 

Wij willen in de meivakantie weer buitenritten organiseren. Deze buitenritten duren twee uur, van negen tot elf 's morgens. Als het niveau van alle ruiters het toelaat, dan gaan we drie uur weg, dus tot twaalf uur. Dit gebeurt uiteraard in overleg. Je moet op de dag van de buitenrit om half negen aanwezig zijn voor het poetsen en opzadelen, zodat we echt om negen uur weg kunnen rijden. Er wordt niet gewacht!

 

De buitenritten zijn op dinsdag 29 april, donderdag 1 mei, vrijdag 2 mei, maandag 5 mei, dinsdag 6 mei, donderdag 8 mei en vrijdag 9 mei. Eventueel kan het ook maandag 28 april.

Opgeven kan door een mail te sturen en door te geven op welke dagen je mee zou kunnen. Wij maken dan de indeling en zetten deze weer op de mail. De kosten zijn twee lessen van je kaart, bij de ritten van drie uur, drie lessen van je kaart.

Voor meer informatie kun je bij je instructie terecht.

 

Verder gaan de lessen tijdens de mei vakantie, zoals jullie weten, gewoon door, met uitzondering van zaterdag 26 april (koningsdag) en maandag 5 mei (bevrijdingsdag). Geef het op tijd door als je niet kunt komen! Let er wel op dat een tienrittenkaart 12 weken geldig is. Ben je dus meer dan twee lessen afwezig, moet je deze op een ander tijddstip inhalen anders ben je ze kwijt!

Lessen die door ons worden afgezegd, zoals met koningsdag en bevrijdingsdag, tellen niet mee voor deze twaalf weken.

 

Vanaf heden hebben we een nieuw e-mail adres: staleikelboom@gmail.com Het oude zal nog een maand geldig zijn, vanaf 1 juni doet hij het niet meer.

 

Mocht je nog vragen hebben, horen we ze graag.

 

Met vriendelijke groet,

Gerrit en Saskia Eikelboom

 

 

Foto's clinic Bert den Uijl

Foto's clinic

 

Opgeven ponykamp 29 maart!

Hallo allemaal,

Komende zaterdag, 29 maart, gaat het weer gebeuren: de inschrijving voor ponykamp begint. Vanaf vijf uur kun je je opgeven voor ponykamp. Het is de bedoeling dat iedereen netjes aansluit in de binnenbak op de tribune. Vanaf vijf uur komen wij dan met de inschrijflijst voor de ponykampen. Je kunt dus niet via de telefoon of mail opgeven, dat kan pas vanaf maandag 31 maart.

Je mag maximaal twee kinderen opgeven. Dus je eigen kind, of jezelf en iemand anders die jou daarvoor toestemming heeft gegeven.

Er zijn per week 16 plaatsen beschikbaar, als die vol zijn, kom je op de wachtlijst voor het geval er toch iemand afmeldt. Let op: het is geen vrijblijvende opgave. Begin mei ontvang je via de mail bericht met betrekking tot de betaling en allerlei praktische zaken. De kosten voor deze leuke weken zijn € 195,-.

Hieronder volgen de data van de weken nogmaals:

Ponykamp week 1: 21 t/m 25 juli

Ponykamp week 2: 28 juli t/m 1 aug

Ponykamp week 3: 4 t/m 8 aug

Ponykamp week 4: 11 t/m 15 aug

Ponykamp week 5: 18 t/m 22 aug

Ponykamp week 6: 25 t/m 29 aug

Zorg dat je er op tijd bij bent als je maar een beperkt aantal weken kan, want vol=vol!

Wij hopen dat alles weer goed verloopt. Mocht je meer informatie over de ponykampen willen kun je op de site kijken, daar staan duizenden foto’s van afgelopen jaar. Als je nog vragen hebt, kun je bij je instructie terecht.

Met vriendelijke groet,

Gerrit en Saskia Eikelboom

 

 

Foto's ponykamp 2013

Dit zijn de foto's van week 1. Wil je graag de foto gebruiken, stuur dan even een mailtje naar Anne (annespat592@gmail.com). Hoop dat jullie ze leuk vinden!

Maandag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Foto's van week 2.

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

 Foto's van week 3

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Foto's van week 4

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Foto's van Menthe

Foto's van week 5

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Foto's van Menthe week 5

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Foto's van week 6

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Foto's van Menthe week 6

 

Opgeven clinic 22 maart!

Hallo allemaal,

Vanaf vandaag kan iedereen die geïnteresseerd is zich opgeven voor de clinic van Bert den Uijl. Er zijn nog plaatsen over dus mag iedereen die wil zich opgeven. Ook mensen die niet bij ons rijden mogen komen. Opgeven gaat nog steeds aan de deur, kosten zijn €5,- en zoals al eerder vermeld besteden we de opbrengst aan de veeartskosten die gemaakt zijn toen in het najaar een heleboel paarden ziek waren geworden, dus extra giften zijn ook welkom.

Wij gaan open om 18.45u, de clinic zelf begint om 19.30u.

Nog even kort wat er gaat gebeuren zaterdag. Dressuurruiter Bert den Uijl komt met zijn wedstrijdpaard, waar hij (bijna) Grand Prix mee mag starten, bij ons op  de manege. Hij gaat in de binnenbak de oefeningen laten zien die tijdens de Grand Prix worden gevraagd, zoals piaffe, passage, appuyeren, galopwissels om de pas. Terwijl hij deze oefeningen uitvoert zal hij tegelijkertijd via de headset vertellen wat hij doet, hoe hij het doet, waarom hij doet wat hij doet. Ook de basis zal aan de orde komen. Erg leerzaam dus. Om de link te leggen tussen wat hij doet en waar wij iedere week zo hard op oefenen zal hij ook een M1 proefje rijden, ook weer met tegelijkertijd commentaar hoe, wat en waarom. Er zal ook ruimte zijn voor al jullie vragen.

Kortom: het wordt een hele leerzame en leuke avond om naar te kijken.

Mocht je verder nog vragen hebben, kun je bij je instructie terecht. Vragen die je Bert wilt stellen kun je nu al via de mail doen of zaterdag zelf aan hem vragen.

Gerrit en Saskia Eikelboom 

 

 

Clinic 22 maart en belangrijke data!

Hallo allemaal,

Zaterdag 22 maart komt, zoals jullie in mijn eerdere mail hebben kunnen lezen, Bert den Uijl een clinic geven met een van zijn paarden. Hij zal hierbij alle oefeningen die je in de Grand Prix (dat is de hoogste klasse dressuur) moet kunnen, laten zien en erbij vertellen wat, hoe en waarom hij alles doet. Als hij dat allemaal heeft laten zien zal hij ook nog een M1 proef rijden, om te laten zien hoe dat nu echt moet. Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen. Als je van tevoren al vragen hebt, kun je ze naar mij mailen, dan kan Bert dit al meenemen in de clinic zelf.

Het belooft een hele leuke en leerzame avond te worden die je niet mag missen. De kosten om hierbij aanwezig te mogen zijn bedragen € 5,- per persoon. De opbrengst hiervan gebruiken wij om een gedeelte van de veeartskosten te betalen. Deze kosten zijn gemaakt in het najaar toen een heleboel paarden ziek werden van het verkeerde kuilvoer. Een extra gift is natuurlijk ook welkom!

Omdat we maar een beperkt aantal plaatsen hebben op de tribune kun je op de volgende manier je plaatsen reserveren: van maandag 10 maart tot en met zaterdag 15 maart kunnen alleen de rijdende lesklanten een plek reserveren. De week daarna, dus t/m 22 maart kan iedereen nog de resterende plekken reserveren. Dit doe je door € 5,- te betalen aan de deur en dan zetten wij je op de lijst.

Van kinderen t/m 10 jaar mag in de eerste week( t/m 15 maart) ook een ouder reserveren.

De avond begint 22 maart om 19.30u. Om 18.45u gaat het hek open en kun je naar binnen.

Mocht je verder nog vragen hebben, horen we ze graag.

Verdere data:

29 maart vanaf 17.00u opgeven voor ponykamp

18 april, Goede vrijdag, is er tot 18.00u les

21 april, tweede paasdag, is er geen les

26 april, koningsdag, is er geen les

5 mei, Bevrijdingsdag is er geen les

29 mei, Hemelvaartsdag is er geen les

9 juni, tweede pinksterdag is er geen les

Van 21 juli t/m 6 sept geen lessen ivm zomervakantie

21 t/m 25 juli            ponykamp week 1

28 juli t/m 1 aug       ponykamp week 2

4 t/m8 aug               ponykamp week 3

11 t/m 15 aug          ponykamp week 4

18 t/m 22 aug          ponykamp week 5

25 t/m 29 aug          ponykamp week 6

Vanaf maandag 8 september beginnen de lessen weer.

Verder zullen er natuurlijk ook weer buitenritten worden georganiseerd tijdens vakanties en vrije dagen. Zodra de data bekend zijn laten we dat weten. Ook hebben we nog een onderlinge springwedstrijd voor de zomervakantie, maar ook hiervan is de datum nog niet bekend.

De kosten voor de ponykamp weken bedragen € 195,-. Je hoeft dit niet tijdens het opgeven te voldoen, je ontvangt na opgave de resterende informatie.

Wij wensen jullie nog veel paardrijdplezier de komende tijd!

Gerrit, Saskia en Anne

 

 

Voorjaarsvakantie en enkele data!

Hallo allemaal,

Nog een paar dagen en dan is het weer vakantie. Tijdens de vakantie gaan de lessen bij ons gewoon door! Ben je dus weg, laat het op tijd weten! Het liefst via de mail en niet mondeling tijdens de les.

We hebben Bert den Uijl bereid gevonden om een clinic te komen geven voor jullie. Bert is dressuurruiter, hij heeft ook een paar keer gejureerd tijdens onze wedstrijden en hoopt deze zomer Grand Prix te starten met twee van zijn paarden. Dat is het hoogste niveau. Dit gaat plaatsvinden op zaterdag 22 maart. Hou deze avond dus vrij! Meer informatie volgt nog.

Op zaterdag 29 maart kun je je vanaf vijf uur opgeven voor de ponykampen tijdens de zomervakantie. Ook hierover volgt nog meer informatie. Even in het kort: alle zes de weken tijdens de zomervakantie hebben we ponykampen. Je bent dan een week lang van maandag tot en met vrijdag van negen tot vijf bezig met alles wat met paarden en pony’s te maken heeft. Zoals spelletjes, buitenritten, schriktraining, springen, dressuur, van alles. Op donderdag mag je blijven slapen. Er staat op de site een link naar duizenden ponykamp foto’s zodat je een goed beeld kunt vormen van hoe het er aan toe gaat. De kosten zijn € 195,- voor zo’n leuke week. Tegen de tijd dat je op kunt geven volgt nog meer informatie.

Verder willen we ouders die nog meer kinderen dan de ruiters meenemen, erop wijzen beter op te letten. Wij zien het vaak dat kinderen stiekem de paarden voeren of tussen de machines lopen. Ook het voer wat voor de stallen ligt, mag niet uit de hand gegeven worden. De paarden worden hier erg lastig en bijterig van en dat willen we natuurlijk niet!

Ook in de schuur tijdens het opzadelen mag alleen de ruiter en evt een helpende ouder, maar geen broertjes of zusjes of vriendinnetjes erbij. De pony’s vinden al die drukte niet fijn en ook voor ons is het erg onoverzichtelijk. Tijdens de les mag wel iedereen komen kijken, maar wees wel stil op de tribune en ga niet heen en weer lopen.

Dit lijkt misschien allemaal erg streng, maar het is zeker noodzakelijk om het paardrijden veilig en leuk te houden. Paarden zijn nou eenmaal vluchtdieren en zelfs manege pony’s reageren als ze schrikken instinctief.

Wij rekenen op jullie begrip en medewerking.

Met vriendelijke groet,

Gerrit, Saskia en Anne

 

 

Foto's nieuwjaarscarrousel 2014

Foto's nieuwjaarscarrousel 2014

 

Nieuwjaarscarrousel 2014!!!

Vrijdag 3 januari is de carrousel. Het begint om 14u en duurt tot ongeveer 17u. Het is handig als degenen die meedoen er rond 13u zijn, want dan kan iedereen zich op tijd omkleden en kunnen we echt om 14u beginnen. Vergeet je muziek niet! En voor iedereen die niet meedoet: kom gerust kijken! Tot morgen!

 

Foto's kerstcompetitie 2013

Foto's dressuur deel 1

Foto's dressuur deel 2

Foto's springen camera 1

Foto's springen camera 2

 

Indeling kerstcompetitie en dressuurproeven

De indeling van de kerstcompetitie en de dressuurproefjes staan bij wedstrijden!

 

Kerstvakantie en nieuwjaarscarrousel!

 

In mijn andere mail hebben jullie gezien dat we weer wedstrijd hebben in de kerstvakantie op zaterdag 21 en maandag 23 december. Er zijn tijdens de kerstvakantie geen lessen van zaterdag 21 december tot en met vrijdag 3 januari. Zaterdag 4 januari zijn er wel weer lessen, want anders vallen er wel heel veel zaterdagen uit, mocht je dan niet kunnen, meld je dan even af.

Op vrijdag 3 januari hebben we onze traditionele nieuwjaarscarrousel. De groepen met wat oudere en meer gevorderde ruiters hebben zelf proeven bedacht om te rijden en daar passende muziek en kostuums bij gevonden. Het beloofd zoals altijd weer een leuke show te worden voor en door onze ruiters. Het begint vrijdagmiddag om twee uur en duurt tot ongeveer zes uur. Er zijn de afgelopen jaren al vele leuke thema’s langsgekomen, zoals de teletubbies, mega mindy, echte hippies, grease en de winnaars van vorig jaar: kabouter plop en zijn kornuiten. Ik ben heel benieuwd welke creaties er dit jaar langs komen.

Iedereen is van harte welkom om te komen kijken op vrijdag 3 januari vanaf twee uur!

Gerrit, Saskia en Anne 

 

 

Kerstcompetitie 2013!

Op zaterdag 21 en maandag 23 december organiseren wij weer onze jaarlijkse kerstcompetitie. Zaterdag is de dressuurwedstrijd, maandag is de springwedstrijd. Degene die de hoogste plaatsingspunten heeft per categorie wordt de nieuwe clubkampioen en mag een jaar lang de felbegeerde wisselbeker mee nemen, waar je naam in wordt gegraveerd. Je kunt natuurlijk ook maar met een wedstrijd mee doen, maar dan maak je geen kans op de wisselbeker, wel op de gewone prijzen. De clubkampioenen van vorig jaar moeten ook weer hun wisselbeker inleveren, uiterlijk zaterdag 14 december.

Er wordt weer op verschillende niveaus gereden, de proefjes en het springen wordt al hard geoefend tijdens de lessen.

Opgeven hiervoor kan vanaf zaterdag 7 december tot en met zaterdag 14 december. De kosten hiervoor zijn € 12,- voor een wedstrijd, doe je met alle twee mee, kost het € 22,-. Je kunt je aan de deur opgeven door het inschrijfgeld te betalen en te zeggen op welke pony’s of paarden je het liefste wilt, zodat wij daar rekening mee kunnen houden met de indeling.

Mocht je verder nog vragen hebben, kun je terecht bij je instructie.

Gerrit, Saskia en Anne

Foto's dressuurwedstrijd 12-10-2013

Foto's dressuurwedstrijd deel 1

Foto's dressuurwedstrijd deel 2

 

De herfstvakantie


De lessen gaan gewoon door komende week! Zorg dus dat je je afmeldt als je er niet bent!

Dan hebben we ook nog een aantal buitenritten komende week. Dit is tot nu toe de indeling:

Maandag ( gevorderden) : 9-12u 
Eva Kuipers
Klaske Kuipers
Anne-Jael Elskamp
Menthe van Vierssen
Jet Westerveld
Celine vd Star

Dinsdag 22-10: 9-11u              
Indy van Dreven
Nienke van Rooijen
Manon Geenen
Michelle Patty
Simone vd Berg

Donderdag 24-10 : 9-11u            
Marit vd Hoek
Denise van Egdom
Sophie vd Wal
Carli Marcelis
Michelle Patty
Maike Heij
Lesley van Egdom

Vrijdag 25-10 (gevorderden): 9-12u
Kayleigh Kuijpers
Josefien Schenk
Nina Guiking
Gwyn Heitbrink
Manuela Hardeman
Jessy Tai-Tin-Woei
Nicole Geskus

  Er zijn nog een paar plekjes vrij, dus als je nog mee wilt rijden, laat het even weten. Je moet voor de buitenritten om half negen aanwezig zijn voor het poetsen en opzadelen.

 Met vriendelijke groet,
Gerrit, Saskia en Anne

 

Indeling dressuurwedstrijd 12-10-2013

De indeling van de wedstrijd staat bij wedstrijden.

 

Buitenritten Herfstvakantie!

Hallo allemaal,

Allereerst wil ik jullie er nog even op wijzen dat er op zaterdag 12 oktober een dressuurwedstrijd is! De gewone lessen gaan deze dag niet door.

Dan hebben we weer een aantal buitenritten in de herfstvakantie. De gewone lessen gaan dan ook gewoon door! Als ik het goed heb, heeft regio zuid een week eerder vakantie dan wij hier in Wageningen. Daarom hebben we op vrijdag 18 oktober van negen tot elf een buitenrit en verder op maandag 21, dinsdag 22, woensdag 23, donderdag 24 en vrijdag 25 oktober. Allemaal natuurlijk bij voldoende belangstelling. Je kunt je hiervoor opgeven via de mail of bij Saskia. Geef ook even door of je nog alternatieven hebt, voor het geval niet alle ritten doorgaan. De ritten zijn van negen tot elf. Kosten hiervoor zijn twee lessen van je kaart.

Mochten jullie verder nog vragen hebben, hoor ik ze graag.

Met vriendelijke groet,

Gerrit en Saskia Eikelboom

 

Dressuurwedstrijd 12 oktober!

Op zaterdag 12 oktober houden wij weer een onderlinge dressuurwedstrijd voor onze ruiters. Tijdens zo’n dressuurwedstrijd rijdt iedereen om de beurt een proefje(deze wordt tijdens de lessen geoefend en tijdens de wedstrijd voorgelezen). Voor elk apart onderdeel van het proefje krijg je een cijfer. Degene met de hoogste totaalscore wint. Er zijn proefjes van verschillend niveau, van A, dat is zonder galop, tot en met M1, voor gevorderde ruiters, dus iedereen kan meedoen.

Opgeven kan vanaf maandag 23 september tot en met woensdag 2 oktober, door middel van het betalen van €12,- inschrijfgeld bij Saskia aan de deur en door te geven op welke pony’s/paarden je het liefste wilt rijden. Wij zorgen ervoor dat de indeling 5 oktober op de mail en de site staat en in de schuur hangt.

Voor verdere vragen kun je bij je instructie terecht.

Gerrit, Saskia en Anne

 

Lesindeling 2013-2014

Allereerst willen we jullie bedanken voor het medeleven wat jullie hebben getoond na het overlijden van de moeder van Gerrit. Uit alle kaarten, mails en persoonlijk contact bleek dat jullie erg met ons mee hebben geleefd, bedankt hiervoor.

Nu gaan we verder met de indeling voor komend jaar. De lessen starten vanaf 9 september weer, komende maandag dus. Klik hier voor de indeling. Hier en daar moet er nog wat geschoven worden, maar we hebben geprobeerd iedereen naar zijn of haar wens in te delen. Hopelijk is dat gelukt. Het was in ieder geval weer een flinke puzzel!

Zaterdag 7 september is ’s morgens nog een buitenrit waar nog een paar plekken over zijn, dus voor wie niet kan wachten tot volgende week.. Via de mail kun je je opgeven hiervoor. Het is van negen tot elf, je moet om half negen aanwezig zijn voor het poetsen en opzadelen.

En voor wie het nog gemist heeft: er staan duizenden foto’s van de ponykampen op de site. Wil je er wat leuks mee doen, stuur dan even een mailtje voor de originele grootte.

Mochten er nog vragen zijn horen we ze graag.

Met vriendelijke groet,

Gerrit en Saskia Eikelboom

 

 

 

Foto's springwedstrijd 6 juli 2013!

Hallo allemaal,

De springwedstrijd was ook dit jaar weer een enorm succes, mede dankzij het lekkere zonnetje! De foto's van deze zonnige wedstrijddag zijn hieronder terug te vinden!  

Zie je een mooie foto van jezelf, en zou je het origineel hiervan willen hebben, dan moet je even een mailtje sturen met daarin welke foto je graag zou willen hebben naar onderstaande mailadressen!

https://plus.google.com/photos/112322569827605727209/albums/5898139998151509265
Dit zijn de foto's die Menthe gemaakt heeft! zij is te bereiken via het mail adres menthevanvierssen@hotmail.com voor het origineel van de foto's.

 https://plus.google.com/photos/117662807559015147915/albums/5897576301278158097?banner=pwa&authkey=CLyA0vKO7M3s4wE
Dit zijn de foto's die Danielle en Natascha hebben gemaakt! Mailtjes voor de originele foto's kun je sturen naar Danielle, zij is te bereiken via danielle_versteeg@hotmail.nl 

 

Hallo allemaal,

Hier is dan de langverwachte indeling voor de springwedstrijd van 6 juli . Wij hebben geprobeerd zo veel mogelijk rekening te houden met jullie wensen, volgens mij is dat aardig gelukt.

Het is een Excel bestand met iedere categorie op een werkblad. Boven iedere categorie vind je hier laat je aanwezig moet zijn voor het parcours lopen en hoe laat de eerste ruiter van de categorie start. We springen achter elkaar door, blijf dus in de buurt.

 Het is de bedoeling dat jullie ongeveer een kwartier voor aanvang van het parcours lopen aanwezig zijn! Het parcours lopen is verplicht en gebeurt in tenue: dus met cap op! Anne legt tijdens het parcours lopen uit hoe je moet groeten naar de jury en hoe je het beste het parcours kunt rijden. Je mag tijdens het parcours lopen niet zelf over de hindernissen lopen. Ben je er niet of te laat met parcours lopen heb je pech, het gebeurt maar een keer!

 De jury beoordeelt iedereen op strafpunten( weigering of balk eraf zijn 4 strafpunten) en op stijlpunten, dus niet op snelheid. Degene met de minste strafpunten en de hoogste stijlpunten heeft gewonnen. Heb je drie weigeringen, rij je een verkeerd parcours of val je eraf, ben je gediskwalificeerd. Anne blijft in de bak om te helpen als je het even niet meer weet.

Zorg dat je na het parcours lopen in de buurt blijft zodat wij niet hoeven zoeken als je aan de beurt bent. De prijsuitreiking van de 50 en 60 cm vindt plaats nadat beide categorieën zijn afgelopen, prijsuitreiking van 30 en 40 cm vindt plaats na iedere categorie afzonderlijk en voor de 70, 80 en 90 vindt deze plaats na de 70 cm.

Wat betreft kleding, de officiële kleding is een witte rijbroek, witte blouse met plastron, zwart rijjasje, witte handschoenen en zwarte rijlaarzen en cap. Nu snappen wij natuurlijk dat niet iedereen dat in de kast heeft liggen, daarom wat tips. Kies een bij voorkeur effen trui of blouse uit, stop je blouse netjes in de broek en poets je laarzen met wat slaolie of babydoekjes mooi op. Wij zorgen ervoor dat de pony’s en paarden gewassen zijn en een mooi wit dekje onder het zadel hebben.

  Heb je nog leuke foto’s van de wedstrijd kun je die ook doormailen naar Saskia zodat ze ook op de site gezet kunnen worden. Het mail adres is saskia.eikelboom@hetnet.nl .

Hebben jullie nog vragen, stel ze gerust.

 Veel succes!

Gerrit en Saskia en Anne

 

 

 

 

Zaterdag 6 juli organiseren wij weer een onderlinge springwedstrijd voor al onze ruiters. Er zijn deze dag geen gewone lessen. Alle deelnemers worden ingedeeld in groepen van gelijk niveau. Er wordt gesprongen van 20 cm voor de shetten tot 90 cm voor de gevorderden. Tijdens de lessen wordt er geoefend hiervoor.

 

Opgeven kan aan de deur bij Saskia. Je moet dan direct het inschrijfgeld betalen, dit is € 12,-, en opgeven op welke 3 pony’s of paarden je het liefste wilt rijden. Wij proberen hier dan zo veel mogelijk rekening mee te houden met het maken van de indeling. Eenmaal opgegeven wordt het inschrijfgeld niet meer terugbetaald als je om welke reden ook niet meer mee kan doen met de wedstrijd.

 

Opgeven kan van 10 tot en met 22 juni. Anne en Saskia gaan dan aan het puzzelen voor de indeling die dan op woensdag 26 juni op de mail en site komt te staan  en in de schuur komt te hangen. Daar staat precies op hoe laat je aanwezig moet zijn en hoe alles verder in zijn werk gaat. Je kunt je dus niet via de mail opgeven en ook niet via de bank betalen.

Wij kunnen tijdens het opgeven nog niet aangeven hoe laat iedereen ongeveer moet rijden. Dit hangt af van de hoeveelheid deelnemers en van de beschikbaarheid van de jury’s.

 

Mochten er verder nog vragen zijn, kun je bij je instructie terecht.

 

 

Dan nog even wat belangrijke data voor het eind van het schooljaar.

Zaterdag 6 juli zijn er dus geen lessen ivm springwedstrijd. Daarna rijden we gewoon door tot en met zaterdag 20 juli. Op maandag 22 juli start de eerste week van het ponykamp. De brieven voor het ponykamp gaan deze week nog de deur uit. Er zijn nog een paar plekjes over voor het ponykamp in week 3, dat is van 5 tot en met 9 augustus, en in week 6, van 26 tot en met 30 augustus. Kosten hiervoor zijn € 195,-. Meer info en heel veel foto’s staan op de site.

 

Maandag 9 september starten de groepslessen weer. Als je wilt stoppen met paardrijden, of na de vakantie in een andere groep wilt gaan rijden, geef dit dan door via de mail aan Saskia, ook als je dit al eerder hebt aangegeven. Ook als wij denken dat je beter in een ander groepje kan rijden omdat het niveau te verschillend is geworden, nemen wij contact op. Aan het eind van de zomervakantie staat de lesindeling voor het volgende schooljaar op de mail en op de site.

 

Tijdens de zomervakantie zijn er wel buitenritten op de zaterdagen als er voldoende belangstelling is. Dat is dus op zaterdag 27 juli, 3, 10 17, 24 en 31 augustus op woensdag 4 september ( van 14u tot 16u) en op zaterdag 7 september. Deze ritten (muv 4-9) zijn van 9u tot 11u. Je kunt je hiervoor opgeven bij Saskia.

Eventueel kan er ook nog een langere rit voor gevorderde ruiters gepland worden in de week van 2 september, dit in overleg.

 

Gerrit, Saskia en Anne

Hallo allemaal,

Tijdens de mei vakantie de komende twee weken gaan de lessen gewoon door, behalve op dinsdag 30 april en donderdag 9 mei. Ben je er dus niet tijdens de vakantie, laat dit dan zo snel mogelijk weten, want dan kunnen we misschien nog wat lessen samenvoegen. Bij geen of een te late afmelding wordt de les gewoon doorberekend. Je hoort minimaal 24 uur van tevoren af te melden als je niet kunt, liefst nog eerder. Je kunt de lessen wel vaak op een ander tijdstip inhalen. Let er wel op dat je tienrittenkaart maar twaalf weken geldig is en je dus lessen in moet halen als je vaker afwezig bent.

Tijdens  de meivakantie hebben we ook weer buitenritten! Deze ritten zijn van 9 tot 11u op de volgende dagen: maandag 29 april, woensdag 1 mei, donderdag 2 mei, vrijdag 3 mei, dinsdag 7 mei, woensdag 8 mei en vrijdag 10 mei. De ritten gaan alleen door bij voldoende belangstelling. Opgeven kan via de mail bij Saskia. Geef als het kan ook een alternatieve datum op, voor als er niet genoeg of juist te veel belangstelling is voor de rit van je eerste keus. Je krijgt altijd een bevestiging als je mee kunt of een afwijzing als het niet meer kan. Geef je op tijd op, want vol=vol! Kosten van deze buitenritten zijn twee lessen van je kaart of € 26,- voor de pony’s of € 28,- voor de paarden. Je moet als je mee gaat met een buitenrit om half negen bij de manege zijn voor het poetsen en opzadelen. Ben je te laat dan vertrekken we zonder je en moet je wel gewoon door betalen. Rond elf uur zijn we dan weer terug op de manege.

Mocht je nog vragen hebben, horen we ze graag.

 

Hallo allemaal,

Hierbij nog een paar huishoudelijke mededelingen. Allereerst over komend paasweekend. De lessen op Goede vrijdag, vrijdag 29 maart dus, gaan door tot zes uur, de lessen vanaf zes uur vervallen dus. Zaterdag zijn er wel gewoon lessen, maandag 1 april, tweede paasdag, zijn er ook geen lessen. 

Verder konden jullie afgelopen zaterdag opgeven voor de ponykampen in de zomervakantie. Het was weer enorm druk en sommige weken zaten al heel snel vol. Omdat er vrijwel geen animo was voor de puberweek, week 6 van 26 tot en met 30 augustus, hebben we besloten dat dit ook een gewone ponykamp week wordt. Je kunt je dus nog volop opgeven voor die week. Verder zitten week 1 en 4 vol. Bij de overige weken, week 2 van 29 juli tot en met 2 augustus, week 3 van 5 tot en met 9 augustus en week 5 van 19 tot en met 23 augustus zijn nog enkele plekjes vrij. Hier kun je je dus ook nog voor opgeven bij Saskia. Ook als je in een andere week staat ingeschreven en je wilt graag naar een andere week, kun je dit ook aan Saskia doorgeven.

Tot de zomervakantie hebben we nog enkele dagen waarop geen les wordt gegeven. Dit zijn dinsdag 30 april, donderdag 9 mei en maandag 20 mei. De laatste lesdag voor de vakantie is zaterdag 20 juli. Na de zomervakantie starten we weer op maandag 9 september.

Tijdens de vakanties en sommige vrije dagen organiseren we ook weer buitenritten, hierover krijg je later meer bericht. 

Mochten er verder nog vragen zijn, horen we ze graag.

Met vriendelijke groet,

Gerrit, Saskia en Anne

 

PONYKAMP 2013

 

Het lijkt nog heel ver weg, de zomervakantie, maar toch is het al weer tijd om op te geven voor de ponykampen. Voor degenen die nog niet weten wat zo’n week inhoudt: Onder dit bericht kan je de link vinden naar duizenden foto’s van het afgelopen jaar en krijg je een goed beeld van de ponykampen. De ponykampen zijn van maandag tot en met vrijdag van negen tot vijf, op donderdag hebben we bonte avond en mag je blijven slapen! Week 6 is de zgn puberweek, deze is van maandag t/m vrijdag en dan blijf je de hele week slapen. Deze puberweek is alleen bestemd voor gevorderde ruiters, dus als je twijfelt of je dit kunt, vraag het even aan je instructie, dat voorkomt teleurstellingen als je niet mee mag doen. Tijdens deze puberweek maak je naast alle andere activiteiten ook ca twee keer een dagtocht met de hele groep! Het is trouwens niet zo dat je naar de puberweek moet als je ouder dan 12 bent, de gewone weken zijn dan ook erg leuk, zeker als je met een paar vriendinnen afspreekt.

De data zijn:

Week 1: 22 t/m 26 juli

Week 2: 29 juli t/m 2 aug

Week 3: 5 t/m 9 aug

Week 4: 12 t/m 16 aug

Week 5: 19 t/m 23 aug

Puberweek: 26 t/m 30 aug

 

Kosten voor deze leuke kampen zijn voor de normale weken € 195,- en voor de puberweek € 275,-.

Het opgeven voor de kampen gaan we dit jaar anders doen dan voorheen. Op zaterdag 23 maart kan je vanaf 18.00u opgeven in de binnenbak! Dus niet via de telefoon of de mail. Pas vanaf maandag 25 maart kun je je opgeven via de mail of de telefoon. Je mag voor maximaal twee kinderen tegelijk opgeven. Let wel op: sommige weken zitten erg snel vol, vaak al binnen enkele minuten. Wees er dus op tijd bij als je in een bepaalde week wil, anders kom je op de reservelijst. Over de betaling ed krijg je later bericht, dit hoeft dus niet bij het opgeven.

 

Mocht je nog vragen hebben, horen we ze graag.

Gerrit, Saskia en Anne

 

Foto's ponykamp 2012!

week 1:
https://picasaweb.google.com/105245301060771773250/PonykampWeek12012
gemaakt door Menthe van Vierssen

week 2:
https://picasaweb.google.com/105245301060771773250/PonykampWeek22012

week 3:
https://picasaweb.google.com/105245301060771773250/PonykampWeek32012Map1
https://picasaweb.google.com/105245301060771773250/PonykampWeek32012Map2

Week 4: 
https://picasaweb.google.com/105245301060771773250/PonykampWeek42012Map1
https://picasaweb.google.com/105245301060771773250/PonykampWeek42012Map2

Week 5:
https://picasaweb.google.com/105245301060771773250/PonykampWeek52012Map1
https://picasaweb.google.com/105245301060771773250/PonykampWeek52012Map2

Week 6:
https://picasaweb.google.com/105245301060771773250/PonykampWeek62012Map1
https://picasaweb.google.com/105245301060771773250/PonykampWeek62012Map2

Kerstcompetitie


2012

 

 

Vrijdag 28 en zaterdag 29 december organiseren wij weer onze jaarlijkse kerstcompetitie. Vrijdag is de dressuurwedstrijd, zaterdag gaan we springen. Als je met beide onderdelen meedoet maak je kans om clubkampioen te worden in jouw klasse, maar je mag ook gewoon met een wedstrijd meedoen. Opgeven kan vanaf maandag 3 december tot en met woensdag 19 december. Opgeven kan bij Saskia, je moet dan gelijk het inschrijfgeld betalen, dat is € 12,- per wedstrijd of € 22,- als je met alle twee mee doet, en je kunt je voorkeur opgeven op welke pony’s je het liefste wilt en welke klasse. Er wordt gereden vanaf klasse AA, dat zijn de shetten, tot en met de M1, dat zijn de gevorderden. Zowel met springen als dressuur.

De indeling is zaterdag 22 december te vinden op de site, mail en in de schuur.

 

Mocht je verder nog vragen hebben, horen we ze graag.

 

Verdere mededelingen:

Tijdens de kerstvakantie zijn er geen lessen van maandag 24 december tot en met zaterdag 5 januari.

Woensdag 5 december zijn er wel gewoon lessen! Geef het even door als je er dan niet bent!

 

Zaterdag 5 januari hebben we weer de jaarlijkse nieuwjaarscarrousel, voor en door onze ruiters. Dit is een leuke show waarin de pubergroepen en volwassenen zelf een proef bedacht hebben en deze aan iedereen laten zien, verkleed en op passende muziek. De groepen die mee doen zijn inmiddels benaderd hiervoor. Het is wel leuk om te komen kijken, want het is altijd een spetterende show! Het begint zaterdag 5 januari om twee uur, rond zes uur is het weer afgelopen.

 

Tijdens het rijden hebben veel kinderen ’s winters last van koude tenen en nu zijn er in ruitersportzaken zogenaamde thermolaarzen te koop. Deze mogen niet gedragen worden tijdens de lessen, omdat ze vanwege de harde, grove schoen en zachte bovengedeelte heel makkelijk vast kunnen komen te zitten in de stijgbeugels.  Ze zijn wel lekker als je de hele dag in de schuur aan het helpen bent, maar om te rijden zijn ze dus niet toegestaan.

Ook voor de koude vingers zijn er heel veel soorten handschoentjes verkrijgbaar, maar let erop dat het wel paardrijdhandschoentjes zijn, daar zitten nopjes aan de binnenkant voor meer grip op de teugels. Gewone handschoenen mogen ook niet, want hiermee is het haast onmogelijk om de teugels vast te houden.

 

Het duurt nog even, maar hier zijn alvast de data voor de ponykampen tijdens de zomervakantie: week 1: 22 t/m 26 juli, week 2: 29 juli t/m 2 aug, week 3: 5 t/m 9 aug, week 4: 12 t/m 16 aug, week 5: 19 t/m 23 aug, puberweek: 26 t/m 30 aug.

Opgeven voor de ponykampen kan nu nog niet, maar pas in maart. Hierover krijgen jullie tegen die tijd weer bericht.

 

Met de kerstcompetitie wordt er ook gestreden om de titel clubkampioen. Dit gaat als volgt: als je met beide wedstrijden meedoet, dus springen en dressuur, in dezelfde klasse, wordt er gekeken naar degene die de beste plaatsingspunten heeft. Ben je bijvoorbeeld 1e met dressuur en 2e met springen heb je drie plaatsingpunten en sta je boven degene die 1e was met springen en 3e met dressuur, want die heeft vier plaatsingspunten. Eindig je met hetzelfde aantal plaatsingspunten, wordt er gekeken wie de hoogste plaatsingpunten had bij dressuur, die heeft dan gewonnen.

Willen de clubkampioenen van vorig jaar ook ervoor zorgen dat de wisselbekers weer bij ons komen voordat de kerstvakantie begint?

 

Hallo allemaal,

 

 Volgende week is het weer voorjaarsvakantie. Tijdens de vakantie gaan de lessen gewoon door! Ben je er niet, geef dit dan even door. Dit kan via de mail, sms of telefoon. Liefst niet aan je instructie bij de bak, want dan wordt dit nog wel eens vergeten. Afmelden moet altijd minimaal 24 uur van tevoren, maar het liefst nog eerder, zodat wij nog lessen samen kunnen voegen indien mogelijk.

Let er wel even op dat een tienrittenkaart slechts 12 weken geldig is, je mag dus niet meer dan twee keer afmelden per tienrittenkaart, anders moet je proberen om op een ander tijdstip je lessen in te halen anders loop je het risico dat je lessen kwijtraakt.

 Verder willen we jullie nog bedanken voor het medeleven wat jullie hebben getoond nadat we Mira in hebben moeten laten slapen. Er waren een paar kinderen die graag nog een foto van Mira wilden hebben, deze staat op de site bij de foto’s van de pony’s.  

Mochten jullie nog vragen hebben, horen we ze graag.

Met vriendelijke groet,
Gerrit, Saskia en Anne

 

 

Hallo allemaal,

Bij wedstrijden vind je de indeling voor de dressuurwedstrijd van zaterdag 27 oktober. En nog even voor de duidelijkheid: er zijn deze dag geen gewone lessen.

Ik geef hieronder de starttijden aan van de eerste ruiter van de betreffende categorie. Deze staan ook op de indeling. Je kunt dan zelf ongeveer kijken hoe laat je moet rijden. Een proefje duurt ongeveer zeven minuten. Zorg dat je goed op tijd bent, want het kan ook sneller gaan dan gepland en we rijden gewoon achter elkaar door. Zorg dat je ca 45 minuten voordat je moet rijden aanwezig bent.

8.00u :           start klasse M1

9.00u :           start klasse L2

11.30u:          start klasse eigen paarden

12.15u:          start klasse AA

14.15u:          start klasse A

15.45u:          start klasse B

18.15u:          start klasse L1

Aansluitend aan iedere klasse is de prijsuitreiking voor in de schuur.
Ook is er deze dag patat, tosti’s, snoepjes en drinken te koop.

 Voor wat betreft de kleding: de officiële kleding bestaat uit een witte rijbroek, een witte blouse en een zwart jasje. Nu heeft niet iedereen dit in de kast hangen en het is ook niet nodig dit aan te schaffen voor deze wedstrijd, maar probeer er wel zo netjes mogelijk uit te zien. Bijvoorbeeld een wit shirt met een zwarte bodywarmer of iets anders wat er netjes uitziet en niet te veel afleidt. Zorg er ook voor dat je laarzen netjes gepoetst zijn en mooi glanzend gemaakt met een beetje slaolie of babydoekjes. Stop je blouse of shirt netjes in je broek, dat ziet er ook netter uit en de jury kan dan beter je houding beoordelen.

 Er mogen tijdens de wedstrijd gewoon foto’s en filmpjes gemaakt worden. Maar zorg er wel voor dat iedereen stil is op de tribune. De ruiters kunnen anders niet horen wat ze moeten doen en de pony’s kunnen hiervan schrikken. Dit geldt trouwens niet alleen tijdens de wedstrijd, maar ook tijdens de gewone lessen!

 Mochten jullie verder nog vragen hebben, horen we ze graag.

 Gerrit, Saskia en Anne

 

Hallo allemaal,

Vandaag, 13 oktober, was het de laatste dag dat er opgegeven kon worden voor de dressuurwedstrijd van 27 oktober. Ik hoop dat niemand het vergeten is, want na vandaag is inschrijven niet meer mogelijk. Het is wel duidelijk dat jullie weer zin hadden in een dressuurwedstrijd, want we hebben heel veel aanmeldingen gekregen.

 Waar we ook veel aanmeldingen voor hebben gekregen is de buitenritten van volgende week. Zo veel zelfs dat we op vrijdag een extra rit hebben gepland. De ritten duren twee uur, van negen tot elf. Het is de bedoeling dat je om half negen aanwezig bent voor het poetsen en opzadelen, anders redden we het niet om op tijd te vertrekken. Er wordt niet gewacht als je te laat bent!

 De indeling van de buitenritten is als volgt:

Maandag 15 oktober:         Melissa Arts

                                               Michelle Patty

                                               Winny van Lunenburg

                                               Jetske vd Wilt

                                                Sophie vd Wal

                                               Esther Janssen

                                               Naomi Blotenburg

                                               Nienke van Rooijen

 

Dinsdag 16 oktober:           Maike Heij

                                               Melissa Arts

                                               Charlotte Geissen

                                               Michelle Patty

                                               Anne de Bonte

                                               Linsey vd Aa

                                               Ming Verwers

                                               Inge vd Broek

 

Vrijdag 19 oktober:              Isa van Wijk

                                               Melanie Kuhn

                                               Lilian Medze

                                               Laura Landsman

                                               Kirsten van Vliet

                                               Mirte Brunekreeft

                                               Bibi Bos

                                               Marije Hartman

Op donderdag hebben we ook nog een buitenrit, maar deze is alleen voor vergevorderde ruiters. Sta je wel ingedeeld, maar kun je toch niet, laat dit dan zo snel mogelijk weten, want er zijn ook nog ruiters die wel mee wilden, maar waar geen plek meer voor was! Dan kunnen zij nog mee. Meld je je niet af, wordt de buitenrit gewoon doorberekend!

Tijdens de vakantie gaan de groepslessen gewoon door! Kun je niet, geef dit dat zo vroeg mogelijk door. ( Alleen de groepslessen van Saskia op maandag en dinsdag avond om 20u en de privé lessen gaan niet door, ivm afwezigheid van Saskia).

Zaterdag 20 oktober verwachten we dat we de indeling voor de wedstrijd klaar hebben en kun je deze vinden op de site en op de mail.

Mochten jullie verder nog vragen hebben, horen we ze graag.

 Met vriendelijke groet,

Gerrit, Saskia en Anne

Dressuurwedstrijd zaterdag 27 oktober

Zaterdag 27 oktober organiseren wij weer een onderlinge dressuurwedstrijd voor al onze ruiters. Bij een dressuurwedstrijd probeer je om de beurt zo netjes mogelijk een proefje te rijden. Een jury geeft je voor ieder onderdeel een cijfer en degene met de hoogste totaalscore wint. De proefjes worden tijdens de lessen geoefend en komen ook op de site te staan. Het A proefje is zonder de galop, vanaf de B is het met galop en loopt de moeilijkheidsgraad op tot M1. De shetten kunnen alleen meedoen met het A proefje ( zonder galop). De te rijden proeven zijn voor de klasse B proef 5, klasse L1 proef 9, klasse L2 proef 13 en voor de M1 proef 17.

 Opgeven voor deze wedstrijd kan door middel van het betalen van het inschrijfgeld, € 12,-, bij Saskia( kan alleen contant, niet via de bank!) en daarbij door te geven op welke pony je het liefste wil, je mag drie voorkeuren aangeven, en welke klasse je mee wil doen. Wij maken nadat alle aanmeldingen binnen zijn een indeling en daarbij houden we zoveel mogelijk rekening met jullie voorkeuren. Opgeven kan van maandag 1 oktober tot en met zaterdag 13 oktober. De indeling hebben wij dan zaterdag 20 oktober klaar. Deze komt op de mail, op de site en in de schuur te hangen.

Er zijn zaterdag 27 oktober geen gewone lessen!!

 Tijdens de herfstvakantie gaan de lessen wel gewoon door! Alleen zijn er dan geen privé lessen, maar wel groepslessen. Ben je er niet, geef het dan zo snel mogelijk door. Lessen horen minimaal 24 uur van tevoren afgezegd te worden, anders worden ze gewoon doorberekend. Ook als je niet afbelt, worden de lessen gewoon doorberekend. Let wel op als je vaker niet kunt komen: een tienrittenkaart is slechts 12 weken geldig, dus overleg of je je lessen op een ander tijdstip in kunt halen, zodat je niet onnodig lessen laat verlopen.

 Als het weer het toelaat willen we in de herfstvakantie ook enkele buitenritten organiseren. Deze zijn dan op maandag 15, dinsdag 16 en donderdag 18 oktober van negen tot elf. Opgeven hiervoor kan ook bij Saskia. Kosten hiervoor zijn twee lessen van je tienrittenkaart of € 26,-. Uiterlijk zaterdag 13 oktober laten we de indeling weten. Bij slecht weer of erg natte en dus slecht te rijden paden gaan de ritten niet door. Ook dit proberen we zo vroeg mogelijk te laten weten.

 Mochten jullie nog vragen hebben, horen we ze graag.

 Met vriendelijke groet,

Gerrit, Saskia en Anne

 

Lesindeling

lesindeling 2012.xls

Hallo allemaal,

Hierbij stuur ik jullie de indeling voor de groepslessen voor komend jaar ( zie bijlage). We hebben zo veel mogelijk rekening gehouden met al jullie wensen en volgens ons is dat aardig goed gelukt. De lessen op donderdag zijn  allemaal een uur later geworden dan vorig jaar. Dit zodat er ruimte komt voor een nieuwe groep ruiters. Op woensdag zitten de lessen helemaal vol, er kunnen dus geen nieuwe ruiters bij op woensdag.

De lessen beginnen weer op maandag 27 augustus. Mocht je dan nog niet kunnen, vergeet dan niet om af te zeggen.

 Zaterdag 25 augustus hebben we nog een buitenrit gepland staan, maar deze zit al helemaal vol. Je kunt je hier dus niet meer voor opgeven. Wel hebben we woensdag avond  22-8 van 18u tot 21u nog een buitenrit voor gevorderden waar nog wel enkele plekken vrij zijn.

 Een aantal ruiters die nu nog privé lessen hebben staan al ingedeeld op de lijst, maar het is wel de bedoeling dat je eerst de privé lessen afmaakt, daarna kun je pas mee rijden in de aangegeven groepsles. Voor degenen die privé les hebben, maar er nog niet op staan: dit gebeurt nog in overleg.  En mocht je nog willen beginnen met rijden: vanaf komende week kunnen er al weer privé lessen gepland worden. Jullie krijgen maandag bericht over de dag en het tijdstip hiervan als je je al hebt opgegeven.

  Mochten jullie nog vragen hebben, horen we ze graag. Anders zien we jullie weer vanaf volgende week maandag!

 Met vriendelijke groet,

Gerrit, Saskia en Anne

Zomervakantie 2012

Nog maar een paar weekjes en dan is het alweer zomervakantie. Zoals de meesten wel weten hebben we 6 weken lang ponykampen in de vakantie en zijn er geen lessen. De meeste ponykampen zitten al vol, alleen in de derde week, van 23 t/m 27 juli zijn nog enkele plekken over. Dus mocht je nog mee willen doen, laat het even weten.

De lessen gaan door tot en met zaterdag 7 juli. Na de vakantie beginnen we weer op maandag 27 augustus ( kunnen wij ook nog een weekje uitblazen na de ponykampen J ) .

Mocht je na de vakantie op een ander tijdstip willen rijden, geef het dan zsm door aan ons, het liefste via de mail. Mocht het niveau in een groep te veel uiteen lopen, kunnen wij ook ruiters vragen om in een andere les te gaan rijden, zodat de niveaus gelijk blijven en iedereen weer voldoende uitdaging krijgt tijdens de lessen. Geef het ook tijdig door als je na de vakantie wilt stoppen met paardrijden.

De tweede helft van de vakantie zullen wij de nieuwe indeling op de site en op de mail zetten.

 Tijdens de vakantie hebben we op zaterdag weer de mogelijkheid tot het maken van buitenritten! Dit gaat om de volgende data: 14 juli, 21 juli, 28 juli, 4 aug, 11 aug, 18 aug en 25 aug. De buitenritten vertrekken telkens om negen uur en afhankelijk van het niveau duurt het twee of drie uur. Mocht je mee willen met de buitenritten, geef dit dan ook door via de mail aan Saskia. De ritten gaan alleen door bij voldoende belangstelling. Het is niet verstandig om direct na een week ponykamp een buitenrit in te plannen, want de meesten hebben dan wat extra slaap nodig.

Tijdens de zomervakantie is het wel mogelijk voor startende ruiters om privé lessen te volgen, zodat ze na de vakantie direct kunnen instromen in de groepslessen. Dit allemaal in overleg.

Voor vragen kun je weer bij een van ons terecht en verder wensen wij jullie een hele fijne zomervakantie toe!

 Gerrit, Saskia en Anne

 

De foto's van de springwedstrijd van 2 juni 2012

https://picasaweb.google.com/105245301060771773250/Springwedstrijd2Juni2012

De foto's van de 80 en 90cm zijn gemaakt door Menthe van Vierssen. 

 

Inschrijven Springwedstrijd

Vanaf vandaag 14 mei, kun je je opgeven voor de onderlinge springwedstrijd op 2 juni. Opgeven kan bij Saskia door het betalen van € 12,- inschrijfgeld en door op te geven op welke pony’s je het liefste rijdt, dan kunnen we daar rekening mee houden met indelen. Je kunt niet via de mail opgeven en ook niet via de bank betalen voor de wedstrijd. Iedereen wordt ingedeeld in groepen van zijn of haar eigen niveau. Tijdens de lessen wordt er al hard voor geoefend.

Hallo allemaal,

We hebben weer een drukke, maar geslaagde Koninginnedag gehad op de Markt in Wageningen. Het was even puzzelen hoe en waar we moesten staan, maar we hebben enorm veel belangstellenden gehad. De hele dag door hebben kinderen ritjes gemaakt op de shetten. Goede reclame dus voor onze manege!

Morgen gaan we weer verder met ’s morgens een buitenrit en ’s middags gewoon lessen. Voor de buitenrit van 2 mei volgt hier de indeling:

Marije Herlaar

Yael Herlaar

Pleuni Hermens

Jetske vd Wilt

Noa Tanis

Rivka Tanis

Noah vd Heuvel

Nienke van Rooijen

 

Hiermee zit ook deze buitenrit vol. En ook deze keer moeten we weer kinderen teleurstellen die niet mee kunnen. Wel is inmiddels duidelijk dat er erg veel interesse is voor de buitenritten, en we zullen ook zeker kijken hoe we dit vaker kunnen organiseren. De buitenrit van 2 mei vertrekt net als die van 1,3 en 4 mei om negen uur, je moet om half negen aanwezig zijn, want er wordt niet gewacht! De ritten duren twee uur, rond elf uur ben je dus weer terug.

Voor maandag 14 mei zijn inmiddels 3 ruiters die mee willen, dus daar is nog zat plek. Ook in de week van 7 mei zou evt nog een rit plaats kunnen vinden.

Denken jullie eraan dat de lessen gewoon doorgaan? Alleen stoppen we op 4 mei om 19.00u en hebben we 5 mei geen lessen. Verder gaat alles door!

 

Mochten jullie verder nog vragen hebben, horen we ze graag.

 

Met vriendelijke groet,

Gerrit, Saskia en Anne

 

 

Hallo allemaal,

De buitenritten van 1, 3, 4, 17 en 18 mei zitten vol. Wel hebben we nog een extra rit op woensdag 2 mei. In eerste instantie is dat voor degenen die zich opgegeven hadden voor een andere rit, maar niet meer erbij konden. Daarna zijn alle anderen die willen welkom. Geef het nog wel even door als je 2 mei mee wilt! Vol =vol. Maandagavond, 30 april zal ik de indeling dan bekend maken als er genoeg liefhebbers zijn. In de week van 7 mei kunnen evt. ook buitenritten gepland worden als er dan mensen vakantie hebben, hetzelfde geldt voor het begin van de week van 14 mei. In principe kan het dan op de maandag, dinsdag en donderdag ( 17 en 18 mei zitten al wel vol).

 Verder hebben we op 2 juni weer een onderlinge springwedstrijd voor al onze ruiters. Er zijn die dag, 2 juni dus, geen gewone lessen. Opgeven voor deze wedstrijd kan vanaf maandag 14 mei t/m zaterdag 26 mei. Dinsdag 29 mei hopen we dan de indeling klaar te hebben. Opgeven kan bij Saskia door het betalen van € 12,- inschrijfgeld en door op te geven op welke pony’s je het liefste rijdt, dan kunnen we daar rekening mee houden met indelen. Je kunt niet via de mail opgeven en ook niet via de bank betalen voor de wedstrijd. Iedereen wordt ingedeeld in groepen van zijn of haar eigen niveau. Tijdens de lessen wordt er al hard voor geoefend.

 Ook zijn er nog steeds enkele plaatsen vrij voor het derde ponykamp, van 23 t/m 27 juli. Ook hier kunnen alle ruiters aan meedoen, ook kinderen die nog niet zo lang rijden, omdat de groep bij verschillende activiteiten in tweeën wordt gesplitst en je zo toch op je eigen niveau kunt rijden. Voor meer informatie kun je bij een van ons of op de site terecht.

 Mocht je verder nog vragen hebben of je op willen geven voor de extra buitenritten, horen we het graag.

De indeling van de buitenritten vind je ook op de site.

 Met vriendelijke groet,

Gerrit, Saskia en Anne

Hallo allemaal,

Ik heb het wel geweten dat ik zaterdag nog gemaild had dat je je nog snel op moest geven voor de buitenritten in de vakantie, want ik ben bedolven onder de mails van iedereen die nog me wilde! Helaas kan niet iedereen mee, want 8 ruiters per rit is gewoon het maximum. De week van 7 mei hebben we geen buitenritten gepland staan, maar mochten er dan wel genoeg ruiters zijn die dan vrij hebben en wel een buitenrit willen, geef het dan door, misschien kunnen we er dan alsnog en bij plannen.

Hieronder volgt dan de indeling van de ritten. Ze vertrekken om negen uur, om half negen moet je aanwezig zijn. Ben je te laat, kun je niet mee en wordt de rit wel gewoon doorberekend! Sta je ingedeeld, maar kun je toch niet, geef dit dan zo snel mogelijk door, dan kunnen andere ruiters mee. De ritten duren twee uur, dus rond elf uur ben je weer terug.

 

Dinsdag 1 mei: Christianne Goud

Storm Schoorl

Laura Garcia Perez

Myrthe van Beek

Lisanne Hoek

Janna van Rudrum

Iris van Kan

Tania Moreno Hulsman

 

Donderdag 3 mei: Mascha van Laar

Merel den Heijer

Sophie Buesink

Megan Pielanen

Lesley van Egdom

Lilian Medze

Sara Merino Klaassen

Nathalie Kessler

 

Vrijdag 4 mei: Igor Scheerder

Ming Verwers

Lizzy Kerkhof

Michelle Patty

Marieke Berger

Manon Geenen

Inge vd Broek

Manon Gerritsen

 

Vrijdag 18 mei: Femke Schneider

Tessa Hasper

Tania Moreno Hulsman

Laura Garcia Perez

Inge Jagers op Akkerhuis

Mei-lan Tonneijck

Li-xia Tonneijck

Sophie vd Wal

 

Verder is er donderdag 17 mei nog een buitenrit van drie uur, voor gevorderde ruiters. Deze vertrekken dan om zes uur ( half zes aanwezig). Hierbij gaan mee: Herlinde, Klaske, Anne-jael, Eva K., Cindy, Lisette en Lise.

 

Mochten jullie verder nog vragen hebben, hoor ik ze graag. Degenen die er dus niet bij pasten staan op de reserve lijst. Mocht er toch nog iemand afbellen, zijn jullie aan de beurt.

We hopen op mooi weer!

 

Met vriendelijke groet,

Gerrit, Saskia en Anne

 

 

Hallo allemaal,

Vorige week hebben we een mail gestuurd met daarin de data voor de buitenritten tijdens de mei vakantie. Komende donderdag, 26 april hebben we de eerste rit van twee uur. Degenen die mee gaan hebben al een aparte mail gehad. Er is trouwens  nog wel plek over in deze rit, dus als je nog mee wilt, kun je dat nog even doorgeven aan Saskia. Verder zijn er komende week geen buitenritten.

De indeling van de andere ritten tijdens de eerste week van de mei vakantie is nog niet bekend, niet iedereen heeft zich al opgegeven, dus doe dat nog even snel als je mee wilt. Er zijn dan ritten op 1, 3 en 4 mei, allemaal van twee uur, dus van negen tot elf. Ik zal dinsdag de indeling van volgende week doormailen en op de site zetten, dus als je nog mee wilt, geef je uiterlijk maandag op!

17 mei wordt een lange rit voor gevorderde ruiters. Deze vertrekken om zes uur. 18 mei wordt waarschijnlijk weer een rit van twee uur.

Verder gaan alle lessen gewoon door tijdens de vakantie, met uitzondering van de feestdagen, zie hiervoor de site, onder het kopje Data.

Mochten jullie nog vragen hebben, of nog mee willen met een buitenrit, horen we het graag.

Met vriendelijke groet,

Gerrit, Saskia en Anne

 

Hallo allemaal,

Langzaam maar zeker komt het voorjaar er weer aan en wordt het weer tijd voor buitenritten! De vakanties in mei vallen erg onhandig dit jaar en daarom hebben we ook veel mogelijkheden voor buitenritten, zodat iedereen die wil mee kan. De buitenritten vertrekken om negen uur, maar je moet al om half negen aanwezig zijn voor het poetsen en opzadelen. In principe zijn de ritten twee uur, laat het niveau van alle ruiters het toe gaan we drie uur weg. Er wordt aan een stuk door gereden en er is dus geen pauze tussendoor.

Opgeven kan vanaf nu via de mail of gewoon aan de deur bij Saskia, zaterdag 21 april zetten we de indeling, voor zover bekend, op de site en de mail. De ritten gaan alleen door bij voldoende deelname. Kun je dus meerdere dagen, geef dit even door, dat is makkelijker bij het plannen. Wil je meerdere ritten mee of wil je mee buitenrijden in plaats van een gewone les, geef dit ook door.

De volgende dagen hebben we buitenritten:

            Maandag 23 april

            Dinsdag 24 april

            Donderdag 26 april

            Dinsdag 1 mei

            Donderdag 3 mei

            Vrijdag 4 mei

            Donderdag 17 mei ( heel vroeg: dauwtrappen!!!)

            Vrijdag 18 mei

 

De ritten beginnen dus zoals gezegd om negen uur en je bent dus om elf of twaalf uur weer terug. De lessen kunnen gewoon van je tienrittenkaart af, twee lessen voor de korte ritten en drie voor de langere van drie uur.

Mocht je nog vragen hebben of je op willen geven, horen we het graag.

 

Tijdens de meivakantie gaan de lessen gewoon door! Uitgezonderd hierop zijn de feestdagen: er is geen les op maandag 30 april, vrijdag 4 mei stoppen we om zeven uur, zaterdag 5 mei is er geen les, donderdag 17 mei is er geen les. Alle overige dagen is er dus wel gewoon les. Geef het op tijd door als je er niet bent, dan kunnen we evt. de lessen bij elkaar voegen. Let er wel op dat de tienrittenkaarten slechts twaalf weken geldig zijn! Je kunt evt. op andere tijden je lessen inhalen. Dit geldt overigens niet als wij de lessen afzeggen.

 

Voor wat betreft het ponykamp: in de puberweek is nog een plekje vrij, en in week drie zijn nog enkele plaatsen vrij, dat is de week van 23 t/m 27 juli, dat is een gewoon ponykamp voor iedereen.

Voor meer info kun je op de site terecht of natuurlijk bij een van ons.

Verder hebben we met dit mooie voorjaar de wachtlijst bijna helemaal weggewerkt! De laatsten kunnen deze week nog bericht verwachten van mij dat ze ook kunnen starten met de lessen. Daarna kan iedereen die zich aanmeldt direct beginnen, en dat is natuurlijk erg fijn!  Want als je erg graag wilt beginnen met paardrijden en te horen krijgt dat je nog een half jaar moet wachten is natuurlijk niet leuk.

 

Dan nog even over het Rhinovirus. Ondanks dat er wel in de buurt nog twee uitbraken waren de afgelopen weken, hebben wij er geen last van gehad. Wel willen we jullie bedanken voor jullie medewerking hierin!

 

Mochten jullie nog vragen hebben, horen we ze graag.

 

Met vriendelijke groet,

Gerrit, Saskia en Anne

 

Het Jaarboek

Zoals sommige misschien al hebben gezien ligt het jaarboek op de manege. Heb je hem nog niet gezien is hij meestal te vinden in het Melkhok (achter de deur waar de indeling voor de lessen hangt) en anders kun je het ook altijd aan iemand vragen. http://onlinefotoalbum.hema.nl/onlinefotoalbum-bekijken/289a2c40-8fac-4482-8c9b-3a44067af865 is de link waarmee je het boek op internet kunt zien, maar de tekstjes zijn hier mee niet te lezen dus die zal ik nog even overtypen en in een bestand zetten. Iedereen super bedankt dat jullie iets hebben geschreven!

 Mocht iemand het leuk vinden het jaarboek te bestellen kan dat, voor meer informatie kun je mailen naar: haha_lise@hotmail.com 

 

Veulen!

Donderdagavond rond kwart voor 10 is het veulen van Madelief geboren. Het is een voskleurig hengstje en we noemen hem Scoobydoo! Het is allemaal goed gegaan en meneertje stond al na een kwartier en na een uurtje was hij al rondjes aan het rennen in de stal. Met Madelief is ook alles goed en beschermt haar veulentje goed.

 

Het veulenen

Rhino

We hebben besloten om vanaf vandaag weer helemaal open te gaan. Weliswaar was er vorige week nog een melding van het virus tussen Ede en Bennekom, maar aangezien dit bedrijf direct bij de eerste uitbraak al maatregelen had genomen en op slot is gegaan is de kans op besmetting erg klein.

Blijf nog wel even opletten als je ook bij een andere stal komt.

 Met vriendelijke groet,

Gerrit, Saskia en Anne

Hallo allemaal,

Allereerst heb ik toch weer slecht nieuws: er is toch weer een Rhinopneumonie uitbraak en wel in het gebied tussen ede en Bennekom. Erg dichtbij dus. Wel is dit bedrijf direct op slot gegaan nadat de allereerste uitbraak bekend was geworden, omdat ze er vorig jaar ook al mee te maken hebben gehad. Waarschijnlijk is het virus dus niet van buitenaf op het bedrijf gekomen, maar is het virus van vorig jaar weer actief geworden ( net zoals je een koortslip weer terug kan krijgen als je weerstand bijvoorbeeld even wat minder is, dat is ook een Herpes-virus, net als Rhino) . Wel is deze uitbraak reden voor ons om de deuren toch nog een weekje dicht te houden. Dus komende week mogen nog steeds alleen de ruiters naar binnen, laarzen ontsmetten en handen wassen.

We houden jullie op de hoogte als er weer nieuwe ontwikkelingen zijn die voor ons en jullie van belang zijn.

 

Nu het opgeven voor ponykamp van komende maandag, 19 maart. Je hoeft maandag alleen door te geven in welke week jouw kind op ponykamp wil komen. Je hoort dan gelijk of er inderdaad nog plek genoeg is, of dat de week al volgeboekt zit. In principe is dit opgeven bindend. Je kunt dus niet zomaar weer afzeggen of omruilen van week. Rond eind april/begin mei krijgen jullie verdere informatie over het ponykamp, onder andere over de betaling. Er hoeft maandag dus nog niets betaald te worden. Je kunt dus vanaf tien uur opgeven. Let op: spreek geen voice-mail in, het antwoordapparaat gaat uit, maar de voice mail van mijn mobiele telefoon krijg ik niet uit. Spreek deze niet in maandagochtend! Voor tien uur nemen wij geen telefoon op, ook niet voor andere zaken. Klokslag tien uur mogen zowel de mensen die op de stoep staan opgeven als de mensen aan de telefoon.

 

Op dit moment hebben we geen andere manier om op te geven voor ponykamp als deze die we nu doen, dus wie het eerst komt het eerst maalt. Wel merken we dat dit niet helemaal ideaal is. Werkende ouders kunnen niet een half uur buiten wachten, telefoons die bezet zijn en waar je niet dor komt. Voor ons is dat ook vervelend, want het liefst hebben we dat iedereen die wil op ponykamp kan komen. We zijn al wel aan het nadenken hoe we dit anders aan kunnen pakken, zonder al die stress, maar daar zijn we nog niet uit. Het ponykamp een stuk duurder maken kregen we ook als idee aangedragen, maar ik denk niet dat iedereen daar blij mee is!

Maar dat is allemaal voor volgend jaar, dus we hebben nog tijd zat om daar over na te denken. Maar als jullie nog goede ideeën hebben, horen we ze graag.

 

Mochten jullie nog vragen hebben, horen we ze graag. Let op: op zondag zijn we ( ook telefonisch) gesloten!

Met vriendelijke groet,

Gerrit, Saskia en Anne

 

 

Ponykamp

Vanochtend om 10u is het inschrijven voor ponykamp begonnen. Ontzettend veel kinderen die ook dit jaar weer bij ons op ponykamp wilden komen. Dit betekende dat er vanaf half 9 al ouders op de stoep stonden en om kwart voor 10 werd de rij gevormd:

En na 10 minuten waren week 1,2 en 5 al vol.

Ponykamp week 1: 9 t/m 13 juli Vol

Ponykamp week 2: 16 t/m 20 juli Vol

Ponykamp week 3: 23 t/m 27 juli

Ponykamp week 4: 30 juli t/m 3 aug Vol

Ponykamp week 5: 6 t/m 10 aug Vol

Puberweek: 13 t/m 17 aug Vol

Hallo allemaal,

Maandag 19 maart is het weer zo ver: opgeven voor de ponykampen in de zomervakantie! Op de site en in een van de vorige mails stonden de data al, maar hier zijn ze nog een keer:

Ponykamp week 1: 9 t/m 13 juli

Ponykamp week 2: 16 t/m 20 juli

Ponykamp week 3: 23 t/m 27 juli

Ponykamp week 4: 30 juli t/m 3 aug

Ponykamp week 5: 6 t/m 10 aug

Puberweek: 13 t/m 17 aug

 

De rest van de informatie over de ponykampen vind je op de site.

Opgeven kan dus komende maandag, 19 maart vanaf tien uur. We staan dan aan de deur met de telefoon aan de hand klaar voor iedereen die zich op wil geven. Vanwege de verwachte drukte hebben we dan niet veel tijd om vragen te beantwoorden, dus als je vragen hebt, stel ze dan vandaag of morgen al. Vanaf maandag middag kun je je ook via de mail opgeven. Maandag ochtend kun je je alleen via de telefoon of persoonlijk aan de deur opgeven.

 

Dan het Rhino-virus. Er zijn al enige tijd geen nieuwe uitbraken bekend geworden en daarom zijn we vanaf maandag 19 maart weer gewoon voor iedereen geopend! Let de eerste tijd nog wel op als je bij een andere stal bent geweest. Trek dan nog wel even schone kleren aan voordat je hierheen komt. Als alles komende week nog steeds rustig blijft, is dit ook niet meer nodig.

 

Mochten er nog vragen zijn, horen we ze graag.

 

Gerrit, Saskia en Anne

 

 

Update Rhino

Hallo allemaal,

 

Helaas waart het Rhino-virus nog steeds rond in de buurt en blijft onze manege alleen toegankelijk voor lesklanten zelf en niet voor hun publiek, om zo het virus buiten de deur te houden. Ook de andere voorzorgsmaatregelen, het ontsmetten van schoenen/laarzen en handen wassen, blijven verplicht. Degenen met eigen pony’s of verzorgpony’s of paarden moeten er op letten dat zij niet met dezelfde kleren van de ene naar de andere stal ‘hoppen’, even douchen dus en schone kleren incl. schoenen aantrekken. En natuurlijk geen andere paarden/pony’s aaien.

 

Het is niet duidelijk hoe lang dit nog gaat duren. Er is geen meldingsplicht voor als deze ziekte ergens uitbreekt. Wel gaan er veel geruchten dat er uitbraken zijn, maar die worden niet gepubliceerd omdat niemand ze bevestigd. Het is dus heel moeilijk om te achterhalen waar het virus ronddwaalt of dat het gevaar weer is geweken.

Wij nemen voorlopig maar het zekere voor het onzekere, want zoals in Heumen bij manege de Veerkracht ( http://www.deveerkracht.nl/ ) dat is echt een van je grootste nachtmerries als manege houder.

Al onze paarden en pony’s worden goed in de gaten gehouden en dagelijks getemperatuurd. Gelukkig zijn ze allemaal nog kerngezond.

Mochten er veranderingen zijn, laten we het zsm weten.

Ook dus wanneer iedereen weer volop welkom is om alle vorderingen van onze ruiters weer te bewonderen!

 

Mocht je verder nog vragen hebben, horen we ze graag.

Met vriendelijke groet,

Gerrit, Saskia en Anne

 

Hallo allemaal,

Het nieuwe jaar is voor ons niet helemaal vlekkeloos begonnen. Na de kerstvakantie werden we alle drie ziek, Gerrit, Anne en ik, en hebben daardoor een paar dagen geen lessen kunnen geven. Toen we goed en wel waren opgeknapt begon de winter ineens en kregen we te kampen met bevriezingen. Gelukkig hebben we vorig jaar de leidingen veranderd, zodat het water blijft doorstromen, dus bleef de schade beperkt. Wel hebben we door de diepvrieskou toch weer enkele lessen moeten afzeggen. En dan ben je blij als het weer begint te dooien, glijdt de sneeuw weer van het dak. Ook daarvoor hebben we lessen af moeten zeggen, want de pony’s schrikken hier heel erg van.

Meestal stuur ik eerst een sms om de les af te zeggen, omdat ik dan zo snel mogelijk de meeste mensen kan bereiken. Ik vraag dan om een bevestiging, zodat ik weet of ik nog mensen moet bellen, die mijn sms niet hebben gelezen. Willen jullie dan wel een naam erbij zetten? Anders moet ik weer de hele ledenlijst uitspitten om te kijken welke ruiter bij welk mobiele nummer hoort.

Verder hebben we helaas bericht gehad dat we geen gebruik meer mogen maken van de weilanden achter onze manege. Deze zijn van de WUR en die wil het niet aan ons verhuren, maar het zelf weer in beheer nemen. Dat is voor ons best wel een tegenvaller, omdat we nu weer lopend met de paarden aan de hand langs de weg naar de wei moeten en dit kost veel extra tijd.

 

Nu gaan we verder met de leuke berichten die ons gelijk naar de lente en zomer brengen.

Allereerst krijgen we al regelmatig vragen over de ponykampen. En ja, natuurlijk hebben we dit jaar ook weer ponykampen! De eerste vijf weken zijn gewone dagkampen. Je bent dat van maandag t/m vrijdag van negen tot vijf op de manege en daar doe je allemaal leuke dingen met de pony’s en elkaar, zoals spelletjes met de pony’s, dressuur, springen, een buitenrit en nog veel meer. Op donderdag gaan we barbecueën en mag je blijven slapen. De laatste week is de puberweek. Deze week is voor de oudere kinderen (pubers) en die mogen de hele week blijven slapen. Het is wel gewenst om voor deze week voldoende rijervaring te hebben. Vraag bij twijfel even na bij je instructie of je op mag geven voor de puber week of dat je beter naar een ‘gewoon’ ponykamp kunt gaan. Kosten voor een gewoon ponykamp is net al vorig jaar € 190,- en voor de puberweek €270,-.

Meer informatie over de kampen volgt nog. De data zijn : Week 1: 9 t/m 13 juli

Week 2: 16 t/m 20 juli

Week 3: 23 t/m 27 juli

Week 4: 30 juli t/m 3 aug

Week 5: 6 t/m 10 aug

Week 6: 13 t/m 17 aug ( puberweek!)

Opgeven voor de ponykampen kan vanaf maandag 19 maart om tien uur. Er is altijd een enorme run aan het begin, want er zijn maximaal 16 plaatsen voor een gewoon kamp en 14 voor de puberweek. Opgeven kan alleen aan de deur of via de telefoon. Na maandag kun je ook via de mail opgeven. Vaak staat er al een hele rij mensen aan de deur te wachten en staan de telefoons ook roodgloeiend. Zorg dus dat je er op tijd bij bent. We starten exact om tien uur zowel aan de deur als met de telefoon. Afgelopen jaar was week 1 al binnen vijf minuten vol. Ook was het erg moeilijk om er telefonisch tussen te komen. Dit ter illustratie wat voor een chaos het altijd is met opgeven. Meer informatie volgt tegen die tijd nog.

 

Tijdens de vakanties gaan de lessen gewoon door. Met uitzondering van de zomervakantie. Wel hebben we een aantal vrije dagen waarop er geen lessen zijn. Dit zijn:

6 april na 18.00u geen lessen (ivm Goede Vrijdag)

9 april hele dag geen lessen (2e paasdag)

30 april hele dag geen lessen ( Koninginnedag, staan wij op de markt in Wageningen!)

4 mei na 19.00 geen lessen ivm dodenherdenking

5 mei hele dag geen lessen ivm Bevrijdingsdag

17 mei hele dag geen lessen ivm Hemelvaartsdag

28 mei hele dag geen lessen ivm 2e pinksterdag

 

Zomervakantie: geen lessen van 9 juli t/m 25 augustus.

Ook nog een belangrijke datum: 2 juni hebben we weer onze onderlinge springwedstrijd( meer info komt tegen die tijd)

 

Wel hebben we naast de reguliere lessen in de vakanties ook weer buitenritten. Hierover krijg je ook nog meer informatie. Vanaf de mei vakantie zijn er buitenritten van twee of drie uur.

En voor degenen die nog op de wachtlijst staan: tijdens de vakanties worden ook extra privé lessen gegeven, hierover krijgen jullie nog een aparte mail. We hopen dat het weer snel beter wordt dat we ook in de buitenbak weer meer privé lessen kunnen geven, zodat jullie zo snel mogelijk kunnen beginnen met rijden.

 

Mochten jullie nog vragen hebben, horen we ze graag.

Hou voor de verdere informatie goed de mail en de site in de gaten en voor foto’s van ponykamp van afgelopen jaar, zodat je kunt zien wat we zoal doen tijdens zo’n week, kun je ook op de site terecht( www.staleikelboom.nl ).

Met vriendelijke groet,

 

Gerrit, Saskia en Anne

 

 

Rhinopneumoni

Hallo allemaal,

Zoals sommigen van jullie misschien wel weten heerst er in Gelderland op dit moment een besmettelijke paarden ziekte: Rhinopneumonie. Hieronder heb ik een stuk van Wikipedia gekopieerd met wat deze ziekte inhoudt. Zoals jullie wel zullen snappen willen we er alles aan doen om deze ziekte buiten de deur te houden, zeker nu het steeds dichter bij komt. Want naast het gezondheidsrisico voor de paarden, moet ook de manege 6 weken (!) dicht bij een uitbraak.  Daarom hebben we een aantal voorzorgsmaatregelen waar iedereen zich aan moet houden.

Ten eerste willen we zo min mogelijk mensen op onze manege rond hebben lopen. Dat wil zeggen dat er alleen ruiters de schuur in mogen en geen ouders, vriendinnetjes etc..

Ten tweede willen we ook dat de ruiters hun schoenen/ laarzen ontsmetten bij de schuurdeur als ze naar binnen gaan en hun handen wassen met anti bacteriële zeep ( waar je normaal alleen het bit afspoelt).

Ook mag je niet met dezelfde kleren waarmee je bij je verzorgpony komt of bij een andere manege of iets dergelijks bij onze manege komen, omdat je ook op die manier de ziekte kunt overbrengen. Je moet dus als je eerst ergens anders bent geweest eerst thuis douchen en schone kleren en schoenen aan, voordat je bij ons naar binnen mag.

Ook de paarden die naast de auto’s staan of elders in de wei mogen niet geaaid worden. En ook geen pony’s aaien waar je langs komt fietsen onderweg hierheen!

Op deze manier hopen we deze nare ziekte buiten de deur te houden. Op de site zullen wij zo veel mogelijk updates over het verder verloop vermelden. Op de site http://www.bokt.nl/ kun je meer informatie vinden over deze ziekte en waar er uitbraken zijn.

Het is dus even wat minder gezellig, zonder publiek, maar zeker noodzakelijk om deze ziekte buiten de deur te houden.

Mocht je nog vragen hebben, horen we ze graag.

Op de site kun je alle ontwikkelingen volgen, mocht er iets groots veranderen, zoals een uitbraak of juist dat alles weer veilig is en iedereen weer mag komen kijken, hoor je het via de mail ook.

 

Met vriendelijke groet,

Gerrit, Saskia en Anne

 

Rhinopneumonie

 

 

Rhinopneumonie is een zeer gevreesde virusziekte bij het paard die drie verschijningsvormen kent:

v      verkoudheidsvorm

v      abortusvorm (besmettelijk verwerpen)

v      neurologische vorm

 

Etiologie of oorzaak

Het Rhinopneumievirus behoort tot de familie van de herpesvirussen. Herpesvirussen hebben een aantal kenmerken: ze zijn sterk celgeassocieerd, dit wil zeggen dat ze cellen nodig hebben om te overleven, ze niet vrij in het lichaam voorkomen en ze blijven aanwezig bij het paard.

Volgens de officiële indeling van de virussen bestaan er negen verschillende equine herpesvirussen (EHV 1 tot en met EHV9). Bij paarden zijn alleen EHV1 en EHV4 van belang zijn. Beide virussen zijn nauw aan elkaar verwant, maar hebben wel duidelijke genetische, virologische, pathologische en antigenische verschillende. Andere leden van dezelfde virusfamilie zijn bij varkens verantwoordelijk voor het Aujeszky virus.

EHV4 wordt vooral gezien bij jonge paarden en veroorzaakt dan respiratorische symptomen van de voorste luchtwegen. De paarden hebben niet altijd klinische symptomen, als er symptomen zijn is dat vaak koorts, neusuitvloeiing en verminderde eetlust. Zeer zelden komen bij een infectie met EHV4 abortus en/of neurologische verschijnselen voor.

EHV1 is een gevaarlijkere variant. Het kan ook respiratoire symptomen veroorzaken, maar is tevens vaak oorzaak van een abortus laat in de dracht en kan verlammingsverschijnselen en incoördinatie geven.

Pathogenese of ziekteverloop

Rhinopneumie is een ademhalingsvirus, infectie gebeurt dus door inhalatie of door contact met besmette dieren. Het virus kan slechts over korte afstand door de lucht spreiden, dit in tegenstelling tot het griepvirus. Het kan wel overgedragen worden door de mens of materiaal (staldeur, stro). Het virus kan gemakkelijk geïnactiveerd worden door ontsmettingsmiddelen en detergenten. Het virus kan bij lage temperaturen echter verschillende jaren infecties blijven veroorzaken.

Het virus vermeerdert eerst in het epitheel van de voorste luchtwegen en dan verspreid het zich naar de regionale lymfeknopen. Bij dieren die een eerste infectie doormaken, kan de virusvermeerdering in het ademhalingsstelsel uitgebreid zijn. en samen gaan met koorts, minder eetlust, opzetting van de lymfeknopen, oogvloei en heldere tot slijmerige, geelgroene neusvloei en dikke benen. Bovendien wordt een uitgebreide virusuitscheiding waargenomen die 7 tot 14 dagen na infectie kan aanhouden.

De abortus-vorm komt regelmatig voor bij drachtige merries, door virusvermeerdering in de bloedvaten ter hoogte van de drachtige baarmoeder kan de placenta loslaten. Ook kan het veulen zelf geïnfecteerd worden doordat het virus doorheen de placenta dringt. Dit resulteert in spontane abortus of de geboorte van een zwak veulen, dat meestal binnen de 3 dagen zal sterven. Abortus kan eventueel voorafgegaan worden door milde ademhalingsstoornissen bij de merrie, maar meestal verloopt de infectie subklinisch (= zonder symptomen). Typisch treedt abortus op tijdens de laatste 4 maanden van de dracht. De merrie aborteert plots en de placenta en foetus zijn in “verse” staat.

De neurologische-vorm komt slechts incidenteel voor en veroorzaakt verschijnselen van het zenuwstelsel. Dit begint meestal met een wat slappe staart en ataxie. Eventueel kunnen ernstiger verlammingsverschijnselen optreden. Meestal zijn alleen de achterbenen aangetast, maar in de ernstigste gevallen kunnen ook de voorbenen meedoen. Soms worden ook nog oedeem van de ledematen, oedeem van de testes, paralyse van de staart, penisprolaps en incontinentie gezien. Paarden van alle leeftijden en rassen zijn gevoelig.

Tussen verschillende stammen van het EHV-1 bestaan kleine verschillen waardoor de ene stam wel in staat is om de neurologische vorm van rhinopneumonie te veroorzaken terwijl de andere stam daar niet toe in staat is. De stammen die neurologische symptomen kunnen veroorzaken zijn in staat om het respiratorisch epitheel en het bijbehorende lymfoïde weefsel te verlaten en via het bloed in andere weefsels terecht te komen. Het virus heeft daarbij voorkeur voor het centraal zenuwstelsel ter hoogte van de rug en de lendenen en de drachtige uterus. In het centraal zenuwstelsel zullen de viruspartikels cellen infecteren en zich vermeerderen. Bepaalde cellen van het afweersysteem zullen de geïnfecteerde cellen herkennen en kapot maken om zo het virus uit te schakelen. Daarbij ontstaat ook schade aan de weefsels van het paard zelf. Als er bloedvaten beschadigd raken ontstaan er bloedpropjes om de bloedingen te stoppen en die proppen kunnen uiteindelijk bloedvaten verstoppen. Dat zorgt ervoor dat de neuronen in het ruggenmerg en/of de hersenen afsterven. Bij beschadiging van de witte stof ziet men vooral ataxie, bij beschadiging van de grijze substantie zijn er verlammingsverschijnselen. De ernst van de symptomen hangt af van het aantal neuronen dat afgestorven is.

Het Rhinopneumievirus beschikt over de eigenschap om een latente infectie te kunnen veroorzaken. Dit betekent dat het virus aanwezig blijft in het dier, en dit meestal gedurende zijn hele levensduur. Zo'n dier wordt een latente drager genoemd en heeft meestal zelf geen waarneembare symptomen, maar kan wel andere dieren besmetten.

Ezels

Ezels kunnen wel Rhinopneumonie krijgen, maar ze zijn gevoelig voor een ander serotype dan het paard. Het rhinopneumonie-virus bestaat in 9 soorten, die genummerd zijn van EHV 1 t/m 9. Het paard is gevoelig voor serotype 1 t/m 5, de ezel voor serotype 6 t/m 9. Dit betekent dus, dat paarden en ezels dit virus niet van elkaar kunnen overnemen.

Symptomen

Beschrijf hier hoe je aan het paard kunt zien dat hij of zij ziek is.

Diagnose

In het geval van abortus wordt de diagnose gesteld op het verworpen veulen. Op de lever kunnen eventueel witte puntjes met het blote oog zichtbaar zijn. Dit is reeds een indicatie voor een infectie met Rhinopneumie. De definitieve diagnose gebeurt aan de hand van virusisolatie uit de long, thymus en milt van het veulen. Dit zijn dan ook de stalen die bij voorkeur opgestuurd worden naar het laboratorium. Deze methode is 100% betrouwbaar. Van een paard met zenuwsymptomen kan bloed genomen worden op heparine of EDTA of een neusswab. Het bloedstaal moet zo kort mogelijk na het onstaan van de symptomen genomen worden en moet zo snel mogelijk naar het labo gestuurd worden. Het mag nooit ingevroren worden. Ook hier wordt het virus geïsoleerd. Deze methode is minder betrouwbaar: het kan zijn dat geen virus kan geïsoleerd worden uit het bloed, maar dat de symptomen wel veroorzaakt zijn door het Rhinopneumievirus. Dit komt doordat het virus zich niet langer in de bloedcellen bevindt, maar in de cellen van de bloedvaten. Anderzijds, wordt het virus geïsoleerd, dan is het bijna zeker dat de symptomen ook effectief veroorzaakt werden door Rhinopneumie.

Differentiaal diagnose

De differentiële diagnoses van de myelo(encefalo)pathie zijn:

v      Wobbler

v      polyneuropathie

v      trauma

v      lolitrem-B (mycotoxine in hooi)

v      intoxicaties

Behandeling

Logischerwijs is er geen behandeling voor abortus. Het veulen wordt enige tijd bij de merrie gelaten zodat ze kan beseffen dat haar veulen niet leeft. Het veulen, het vruchtwater en de vruchtvliezen zijn een bom van virus. Het veulen en de vliezen worden dus best verwijderd met handschoenen en op een plaats gelegd waar andere paarden er niet aan kunnen. De persoon die de vrucht gemanipuleerd heeft, moet de handen wassen en andere kleren aantrekken. De box moet volledig uitgemest worden en ontsmet worden met een desinfectans. Het verwijderde stro wordt verbrand. De merrie wordt geïsoleerd tot de diagnose bevestigd is. In-contact paarden mogen niet verplaatst worden. Deze paarden zijn mogelijks reeds besmet dus verplaatsing en contact met niet-besmette dieren moet vermeden worden. Indien het veulen levend geboren wordt, is er slechts weinig hoop. Dergelijke dieren hebben erge longletsels en sterven doorgaans binnen de 3 dagen.

Helaas is er ook nog geen specifieke behandeling voor de paarden met zenuwsymptomen. Ondersteunende therapie met vocht, onststekingsremmers en antibiotica kunnen verlichting bieden. Het manueel ledigen van het rectum en blaaskatherisatie kunnen nodig zijn. Het is belangrijk dat voorkomen wordt dat het paard zichzelf beschadigt als hij niet meer kan staan. Verder moet men in de gaten houden dat het paard voldoende vocht en voedsel binnenkrijgt. Paarden met milde neurologische symptomen kunnen volledig herstellen. Voor paarden die gedurende 24 niet kunnen staan, is de prognose echter slecht. Deze dieren worden beter geëuthanaseerd omdat ze nooit volledig herstellen.

Preventie

Bijna alle paarden in Nederland komen regelmatig met het rhinopneumonie-virus in contact. Het is helaas niet bekend waarom een bedrijf soms getroffen wordt door abortussen of verlammingsproblemen.

Vaccinatie

Door vaccinatie wordt de virusuitscheiding beperkt zowel in duur als in hoeveelheid. Dus de infectiedruk op het bedrijf wordt sterk verlaagd. Ademhalingsstoornissen worden sterk onderdrukt. Vaccinatie biedt geen volledige bescherming tegenover abortus. Het risico op abortus wordt wel beperkt indien gevaccineerd wordt met Duvaxyn®. Door vaccinatie kan het optreden van zenuwsyptomen echter niet voorkomen worden. Alle paarden op een bedrijf moeten gevaccineerd worden. Dieren binnen eenzelfde groep worden gevaccineerd op hetzelfde tijdstip. De basisvaccinatie bestaat uit 2 vaccins met een tijdsinterval van 4 tot 6 weken. Een boostervaccin wordt 6 maanden later gegeven. Een herhalingsvaccinatie is nodig om de 6 maanden. Drachtige merries kunnen bijkomend gevaccineerd worden in de 5de, 7de en 9de maand van de dracht. Veulens mogen gevaccineerd worden vanaf de leeftijd van 5-6 maanden.

Management

Door management kan voorkomen worden dat het virus binnenkomt op een bedrijf en dat het virus van latente dragers reactiveert. Ook kan de spreiding van het virus binnen een bedrijf beperkt worden.

Fokmerries moeten apart gehouden worden van de overige paarden. Drachtige en niet-drachtige merries worden in aparte groepen gehouden. Ook binnen de groep van drachtige merries kunnen best kleinere groepen gevormd worden naargelang leeftijd en drachtstadium. Drachtige merries worden het eerst gevoederd zodat geen overdracht via de mens/materiaal kan gebeuren van andere paarden naar de drachtige merries. Tijdens transport worden drachtige merries gescheiden van andere paarden. Stress wordt zoveel mogelijk vermeden.

Gespeende veulens en jaarlingen moeten strikt gescheiden worden van drachtige merries. Het zijn immers deze dieren die bij een primaire infectie massaal virus gaan uitscheiden en dus een belangrijke infectiebron vormen.

Sportpaarden mogen geen contact hebben met fokmerries. Deze dieren gaan immers frequent op verplaatsing en kunnen dus het virus binnenbrengen op een bedrijf.

Nieuwe paarden moeten 4 weken in quarantaine gehouden worden. Paarden waarvan de vaccinatiestatus onbekend is of paarden die in het verleden onvoldoende gevaccineerd werden, kunnen gedurende deze periode hun basisvaccinatie krijgen. Na de tweede toediening van het basisvaccin kunnen ze geïntroduceerd worden in de groep.

In het geval van een uitbraak mogen geen dieren het bedrijf verlaten of nieuwe dieren op het bedrijf toekomen, tot 3 weken na de laatste koortsaanval. Dieren moeten in dezelfde groepen gehouden worden en deze groepen moeten zo ver mogelijk van elkaar gescheiden worden.

 

 

Jaarboek 2011

Sommige van jullie zullen er waarschijnlijk al van gehoord hebben, maar ik ben begonnen met het maken van een jaarboek. Een jaarboek voor 2011, heb een aantal foto's van dit jaar er in gezet en nu is het heel leuk als jullie allemaal iets schrijven voor het jaarboek, natuurlijk zijn tekeningen ook erg welkom. Je kunt iets schrijven over de manege, iets wat je hebt meegemaakt of over de pony's en paarden, iets voor Saskia, Gerrit en Anne, het mag allemaal. Er ligt ook een boekje op de manege (een aantal van jullie hebben hier al iets ingeschreven) om iets in te schrijven en dat verwerk ik 's avonds. Jullie mogen natuurlijk ook een stukje naar mij mailen naar haha_lise@hotmail.com. Dat komt dan ook in het boek te staan! Mijn doel is om het boek af te hebben op 29 januari, dus als je er iets in wil hebben, graag daarvoor inleveren. Anders is het te laat!
Groetjes Lise

Hallo allemaal,

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar. Vanaf maandag 9 januari starten we weer met de lessen, maar eerst hebben we morgen, 7 januari nog een spetterende carrousel show voor en door onze manege ruiters! Ook Anne zal een optreden verzorgen met haar eigen paard, Alladin. We starten hiermee om twee uur ’s middags, rond half zes zijn we weer klaar.

Jullie zijn allemaal van harte welkom om te komen kijken.

De volgorde waarin wordt gereden is als volgt:

          1              Anne met  Alladin
2                     Vrijdag 20.00u
3                     Zaterdag 12.00u
4                     Donderdag 20.00u
5                     Zaterdag 14.00u
6                     Woensdag 19.00u
7                     Dinsdag 20.00u
8                     Vrijdag 18.00u
9                     Vrijdag 19.00u
10                  Maandag 19.00u
11                  Dinsdag 18.00u

De indeling van de paarden/pony’s hangt morgen daar waar normaal de lesindeling hangt.

Ik schat dat iedere groep ca. 15 minuten duurt, maar dat is een grove schatting. En voor degenen die voor de muziek zorgen: graag op cd en niet op een usb-stick.

Ik wens jullie heel veel kijk en rijplezier morgen!

 

Gerrit, Saskia en Anne

 

Kerstwedstrijden

Wij hopen dat jullie de kerstwedstrijden allemaal leuk hebben gevonden. Bij foto's staat een selectie van de foto's van de klasse pony's B en de shetten. Voor andere klasse kunt u kijken op deze link:https://picasaweb.google.com/117662807559015147915/Springen29122011?authkey=Gv1sRgCMKs6t39kIKc7QE Deze foto's komen van Danielle. Mocht er nog iemand mooie foto's hebben en graag willen dat we deze op de site zetten kunt u het best ze sturen naar Lise: haha_lise@hotmail.com.

 En allemaal natuurlijk een gelukkig nieuwjaar en wij hopen jullie allemaal weer te zien komend jaar en iedereen is natuurlijk welkom bij de nieuwjaarscarrousel op 7 januari vanaf 2u!

Hallo allemaal,

Het loopt alweer aardig richting kerst en dat betekent voor ons dat we weer gaan strijden om de felbegeerde wisselbekers bij de clubkampioenschappen. Op woensdag 28 december hebben we een dressuurwedstrijd, op donderdag 29 december een springwedstrijd. Beide wedstrijden zijn een wedstrijd op zich, maar doe je met allebei de wedstrijden mee in dezelfde klasse, maak je kans om clubkampioen van 2011 te worden en krijg je een jaar lang de wisselbeker mee en wordt jouw naam daarin gegraveerd.

Er wordt al hard geoefend tijdens de lessen, zodat iedereen mee kan doen met de wedstrijden op zijn of haar niveau.

Opgeven kan vanaf maandag 28 november tot uiterlijk zaterdag 14 december. Zaterdag 17 december hopen wij de indeling rond te hebben en hangt deze in de schuur, hij staat op de mail en op de site. Opgeven kan door bij Saskia het inschrijfgeld te betalen en je voorkeuren op te geven voor pony’s/paarden. Het inschrijfgeld bedraagt per wedstrijd € 12,-. Doe je met alle twee mee betaal je €22,-.

 

Ook de proeven proberen we dit keer op de site te zetten. De vorige keer was dat mislukt, maar nu heeft Lise de site helemaal herzien, dus moet het gaan lukken. We hebben ook een nieuw adres: http://www.staleikelboom.nl/. Iets makkelijker als het oude J.

 

Op zaterdag 7 januari hebben we alweer onze derde nieuwjaarscarrousel. De ‘pubergroepen’ en de volwassenen zijn hard aan het trainen om als groep een leuke show neer te zetten. Ze maken zelf een proefje en zoeken zelf de muziek en de kleren uit. De afgelopen jaren hebben we al van alles gehad, van Zorro’s tot teletubbies en van Rudolf the red nosed reindeer tot cowboys en piraten.

 

De show begint om twee uur en zal duren tot ca zes uur. Ook als je niet mee doet is het erg leuk om te komen kijken!

 

Dan hebben we nog een paar huishoudelijke mededelingen. Nu het weer kouder wordt en iedereen begint te klagen over koude vingers en tenen het volgende: bij de ruitersportzaken zijn thermolaarzen te koop. Maar hiermee mag je bij onze manege niet rijden! Ze zijn namelijk wel lekker warm en dik, maar hebben een harde schoen, met daarboven zacht materiaal. De kans is hierdoor groot dat je met je voet in de beugel vast komt te zitten. Daarom mag er niet mee gereden worden. Loop je hier nou veel rond zijn ze best lekker om aan te hebben, maar doe als je gaat rijden weer je gewone laarzen met wat extra sokken aan.

Voor de koude vingers hebben ze lekkere paardrij-handschoenen. Deze hebben aan de binnenkant en tussen pink en ringvinger nopjes, zodat de teugels niet tussen je vingers door glippen. Deze zijn echt aan te raden en een leuke tip voor de sint, want ze zijn heel goedkoop. Je hebt natuurlijk ook duurdere, maar de goedkope volstaan ook. Gewone handschoenen volstaan dus niet, want daar glijden de teugels tussen je vingers door.

 

Dan de kerstvakantie. We hebben in de kerstvakantie naast de wedstrijd en de carrousel show geen lessen. Zaterdag 24 december zijn er al geen lessen, op maandag 9 januari beginnen we weer.

Dus van 24 december tot en met 7 januari zijn er geen lessen.

 

Willen de clubkampioenen van vorig jaar de bekers weer in komen leveren?

 

Wij wensen jullie nu alvast een hele fijne tijd, en als jullie nog vragen hebben, horen wij ze graag.

 

Gerrit, Saskia en Anne

 

FOTO'S Ponykamp 2011

https://picasaweb.google.com/105245301060771773250

Ik hoop dat jullie de foto's leuk vinden en dat het een goed beeld geeft van de weken die jullie gehad hebben. Mocht iemand de foto's willen gebruiken, kan je Lise (haha_lise@hotmail.com) een mailtje sturen. De foto's worden namelijk verkleind wanneer ze op het internet komen, door de hoeveelheid foto's die erop staan.

bottom of page