top of page

Informatie

Aan de Grintweg in Wageningen zit onze manege: Stal Eikelboom. Hier worden onder andere op verantwoorde wijze paard- en ponyrijlessen verzorgd. Dit alles staat onder leiding van Stalhouder Gerrit Eikelboom.

Hieronder kunt u onze prijzen en het inschrijfformulier vinden.

P1010068.JPG

De manege beschikt over een buitenbak met een zgn. eb- en vloedbodem en een binnenbak, beide 20 x 40m.

Wij geven paard- en ponyrijlessen voor kinderen vanaf zes jaar en voor volwassenen. Voor kinderen onder de zes jaar of voor kinderen die graag eerst kennis willen maken met paarden en paardrijden hebben we de Rakkertjes. Iedereen begint zijn of haar ruitercarriëre met één of meerdere privélessen. Ruiters die al rijervaring hebben kunnen doorgaans al na één privéles in de groep, beginners hebben minimaal 5 privélessen nodig. Tijdens deze privélessen, die een half uur duren, leert men de pony of het paard te borstelen en op te zadelen en daarna komt de basis van het rijden om de hoek kijken. Als de ruiter dit een beetje onder de knie heeft, wordt hij of zij ingedeeld in een groepsles. Tijdens deze groepslessen, die een uur duren, rijdt men op verschillende paarden en pony's. Hierdoor krijg je een beter gevoel voor rijden dan wanneer je telkens op dezelfde rijdt. Tijdens deze lessen wordt zowel aandacht besteed aan het springen als aan de dressuur. En tijdens de ponylessen worden er ook regelmatig spelletjes gedaan. 

De privé- en groepslessen vinden plaats van maandag t/m zaterdag. Op het inschrijfformulier kunt u uw voorkeur aangeven voor dagen en/of tijden. De rakkertjes lessen worden gegeven op de oneven zaterdagen van 15.30-16.30 en 16.30-17.30 en op de even zaterdagen is er een rakkertjes les van 15.30-16.30 en een rakkertjes-plus les van 16.30-17.30. 

Naast de gewone lessen organiseren we in de vakanties ook buitenritten van drie of vier uur door het bos en over de Ginkelse hei. Voor de wat minder gevorderde ruiter zijn er ook kortere ritten mogelijk. Deze ritten zijn alleen bedoeld voor ruiters die bij ons rijden, zodat wij goed weten welk niveau de ruiter heeft.

Verder organiseren we onderlinge spring- en dressuurwedstrijden voor onze ruiters. En in de zomervakantie houden we de populaire ponykampen. Dit houdt in dat de kinderen van maandag t/m vrijdag van negen tot vijf op de manege zijn en de hele dag bezig zijn met de paarden en pony's. Activiteiten zoals mennen, voltige, natural horsemanship, spelletjes, buitenrijden maar ook 'gewoon'  dressuur en springen staan op het programma. In het voorjaar zal hier meer informatie over worden gegeven. Ook is er één keer in de maand de mogelijkheid om te komen oefenspringen. Er staat dan een parcours in de bak dat iedereen om de beurt op zijn/haar eigen hoogte mag springen. Dit gebeurt meestal op de laatste zaterdag van de maand vanaf 18u.

Omdat we het welzijn van onze pony's en paarden erg belangrijk vinden, hebben we een gewichtslimiet van 85kg voor nieuwe ruiters. Daarnaast zijn lessen alleen mogelijk met een BMI onder de 27. 

Bij deze folder hoort ook een folder over de veiligheid. Zorg dat u deze gelezen heeft en dat u zich daaraan houdt! 

 

Naast de manege werkzaamheden houden wij ons ook bezig met het trainen en africhten van paarden en pony's. Naast de jonge paarden uit eigen opfok richten wij ook paarden af voor derden. Mocht u hier belangstelling voor hebben, geven wij u graag meer informatie.

 

Ook houden wij ons bezig met het aan- en verkopen van paarden en pony's. Ook hier geldt: heb je belangstelling, vraag het even aan Gerrit, hij vertelt er graag meer over.

Prijslijst per 1 januari 2024

Privé lessen, half uur             5 ritten kaart, 6 wk geldig

Kinderen tot 12 jaar                 € 95,-

Iedereen vanaf 12 jaar            € 100,-

Groepsles, uur                        10 rittenkaart, 12 wk geldig

Kinderen tot 12 jaar                € 140,-

Iedereen vanaf 12 jaar            € 150,-

Rakkertjes                                € 13,50 per les

Oefenspringen                       € 8,- per keer

Enkele afspraken:

- Iedere nieuwe ruiter begint met minimaal 1 privéles, absolute beginners met minimaal 5 privélessen.

- Lessen dienen vooraf betaald te worden

- Betalen kan contant of via de Rabobank, NL78 RABO 0307 0531 21 t.n.v G. Eikelboom o.v.v naam ruiter. Dit geld moet ook vooraf binnen zijn.

- Afzeggen van de les minimaal 24 uur van tevoren, anders wordt de les doorgerekend!

- 5- of 10-rittenkaarten zijn 6 of 12 weken geldig.

- Hoeveel lessen er gereden zijn van de kaart en of er alweer een nieuwe kaart gekocht moet worden, staat op het lijstje bij de deur met de lesindeling.

- Na de eerste vijf lessen geldt een opzegtermijn van vier lessen.

- Betaalde lessen kunnen niet weer terug betaald worden en ook niet op andere ruiters overgezet worden.

Heeft u klachten, vertel het ons.

Inschrijfformulier

Klik de volgende link om een word document te downloaden.

 

Inschrijfformulier Stal Eikelboom.

Deze kunt u invullen en als bijlage opsturen naar lessenstaleikelboom@gmail.com

bottom of page